Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilona03

Boję się drugiego porodu

Polecane posty

Witam mam wspaniałą 2,5 letnią córeczkę i chcieli byśmy z mężem mieć drugie dziecko ale strasznie boję się drugiego porodu. Mój poród trwał 13h i byłam wykończona do dzisiaj pamiętam to jak by to było wczoraj. Jak sobie pomyślę że miała bym iść drugi raz na porodówkę to aż bierze mnie na płacz. Co ja mam zrobić i jak zdecydować się na drugie dziecko?Czy to prawda że drugi poród jest łatwiejszy od pierwszego? Proszę o pomoc

Gość gość
Oh to nie wystarcza ci jedna"wspaniala coreczka" :D tempa mamuska

Gość gość
Moj drugi porod po 2,5 roku byl zdecydowanie latwiejszy. Trwal polowe krocej I byl mniej bolesny.

Gość gość
Myślę, że mimo wszystko czasem warto poświęcić się na te 13 czy może i mniej godzin porodu, bo potem czeka Cię tylko wiele wiele wspaniałych lat ze swoimi pociechami, które na pewno wynagrodzą Ci ten 'chwilowy ból' swoim bytem :)

Gość gość
chyba tępa a nie tempa ,jełopico p**********a kogoś pouczasz a sama poprawnie pisać nie potrafisz .

Gość gość
Ja miałam podobnie. Pierwszy poród makabryczny.Po 5 latach zaszłam w ciąże i na samą mysl o porodzie cierpła mi skóra.Kiedy zaczely się skurcze były tak lekkie że nie chciałam jechac do szpitala bo wydawało mi sie za wcześniej.Na szczęście maż zaczął panikować żebyśmy jechali i jak sie póżniej okazało miał racje bo córka urodziła się 45 min od pierwszych skurczy i ledwo zdarzyliśmy dojechać do szpitala;-)

Gość gość
no jasne,że teraz pójdzie szybciej i łatwiej.boleśnie tak samo:-)mam dwójkę z różnica 2lat.i już bym trzecie chciała,bo porody moje były super. a jak masz taka traume to załatw cesarke i się tym kompletnie nie denerwuj.szkoda życia.:-)

Gość gość
Ja drugi poród miałam dłuższy i trudniejszy od pierwszego więc reguły nie ma