Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatatacora

Kto mi pomoże z jadlospisem córki 4,5msc przy przejsciu z kp na mm

Polecane posty

Gość mamatatacora

Karmiłam wyłącznie piersią przez 3,5 msc.Wiedziałam ze z powodu leków które musze brac moje karmienie moze sie w kazdej chwili zakonczyc. Jak mała miała 3,5 Gorzej sie czulam wiec zaczełam malej dawac raz dziennie na noc mm hipp bio 1. Pediatra mój jakos tak super mi nie rozjasnił jak mam karmic teraz a musze przestac piersia-córka ma 4,5msc. Od 4 msc dostawala tak; od pobudki 5.30- piers 7.30-8 sinlack łyżeczką na gęsto drzemka 45min 11 piers drzemka 2,5h(na spacerze lub balkonie) 14piers 15.30 obiad łyżeczką najpierw dynia plus ziemniak teraz doszla marchewka 18 piers 20 135ml(woda plus 4 miarki) i poprawiala piersia i zasypiała 3.30 piers(czasem dopijała mm jak nie chciała zasnąc) Czy wszystkie karmienia piersia mam zastapic mm? Czy ma byc tych karmień mniej a wieksze porcje? W dzien czaaasem jak musialam wyjsc np do lekarza dostala mm -wypijala okolo 100ml(z 5 razy to było)

Gość mamatatacora
Dodam że pediatra poleciła tylko warzywa wprowadzac po 4 miesiacu, i ten sinlack (ogolnie nie zamierzam go długo dawac bo takie słodkie jest dziadostwo ze hej ale po kleiku ryżowym i kukurydzianym bolal ją brzuch a po tym nie) A moze ktos napisze jak wygląda jego dzien od strony karmienia i drzemek?

Gość mamatatacora
zapomniałam jeszcze- o16/16.30 drzemka 30-45 minut

Gość gość
up

Gość gość
Sama mam synka 11 miesiecznego i jak skonczyl 4 miesiece przeszlam na mm. Juz dokladnie nie pamietam dokladnego rozkladu dnia, ale po 4tym miesiacu dostawal jakis zmielony na papke owoc a po poludniu zmielone napapke warzywa, jakis maly kawalek mieska (tez zmielony). Mm wprowadzalam stopniowo, ze wzgledu -po pierwsze- aby uniknac jakiegos zakazenia czy innego zatoru w piersiach, -po drugie-aby maly mogl sie przyzwyczaic do butelki i innego mleka. Powiedzmy co trzy dni zastepowalam jedno karmienie piersia mm. I chyba juz po dwoch czy trzech tygodniach maly byl calkowicie na mm. Pokarm stopniowo zaczal sam zanikac bez zadnych zapalen, zakazen, czy tam innych.

Gość gość
Pamietam tez, ze po 6stym miesiacu wprowadzilam kleik czy papke na sniadanie. Dostawal 100cc papki i do tego 100cc mleka. Rowniez po tym czasie wprowadzilam nawyk jedzenia kanapek. Ok 12 maly codziennie dostaje 2 kanapki np. Z pasztetem, albo serkiem (cos co mozna posmarowac na pieczywie). A propos drzemek, aby ulatwic sobie zycie wprowadzilam w zasadzie stale pory spania. Codziennie maly chodzi spac miedzy 12.30 a 15. Czasem 15.30. Rano wstajemy o 7 wiec rowniez klade go do lozka okolo 9.30 na pol godziny. Po poludniu rowniez o 17 klade go spac na pol godzinki. Ok 19 maly dostaje 200cc mleka zmieszanego z papka aby lepiej wypelnic brzuch na cala noc.