Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liv28

Bolące zęby w ciąży jakieś sposoby?

Polecane posty

Gość liv28

Hej dziewczyny, Jestem w 14 tyg ciąży i od kilku dni bolą mnie zęby po lewej stronie szczęki, o różnych porach dnia. Nawet ciężko zlokalizować ten ból bo promieniuje z góry do dołu. Nie mam pojęcia skąd się to wzięło skoro zęby mam wyleczone. Plombowana 6-ka boli mnie chyba najbardziej, ale ogólnie ból jest straszny, trwa kilka minut i przechodzi. Zazwyczaj po jedzeniu, zdarza się że też po piciu. Miała tak któraś z Was? Coś pomagało? Z góry dzięki!

Gość gość
kuzwa co z tymi dziewczynami????? biegnij do dentysty bo moze nie widac na wierzchu a zab chory i trujesz dziecko

Gość liv28
Właśnie byłam u dentysty i mówi że wszystko zdrowe i że nie ma ubytków.. No ale kuśwa boli :/

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
najprawdopodobniej starłas sobie szkliwo, pewnie boli Cie strona od której zaczynasz myć zęby, kup miekką szczoteczke , paste do zębów wrażliwych i zaczynaj myc zeby od strony która Cie nie boli, powinno pomóc

Gość liv28
Jeny dziękuję!! Faktycznie zaczynam myć zęby od lewej strony. Zaraz biegnę do rossmana po szczoteczkę i pastę. Mam nadzieję że to pomoże.

nie ma za co ;) starłas sobie szkliwo i odsłoniłas kanaliki które sa unerwione stad ten ból ;) duzo pacjentów ma ten problem ;) zdrówka:)

Gość liv28
Thx :) :)

a jeszcze coś, po umyciu w bolące zeby możesz sobie palcem wcierac paste z fluorem, dzieki niemu hydroksyapatyty szybciej obuduja szkliwo ;)

Gość gość
ale koniecznie idz jeszcze raz do lekarza, bo to nie musi być tylko nadwrażliwość!

Gość gość
ty idz do lekarza....fluor w ciazy w zwiekszonej il;osci tez jest szkodliwy. a wogole to co dentysta nie widzial ze to problem ze szkliwem????? idz do innego dentysty

Gość gość
raczej bym się spytał, co to za asystentka co diagnozy przez kafeterię stawia ;D