Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allicja91

Cała prawda

Polecane posty

Gość Allicja91

Dziewczyny! Niestety prawda jest brutalna. Trądziku nie wyleczy się od zewnątrz ponieważ prędzej czy później on wróci. Antybiotyki oraz tabletki antykoncepcyjne natomiast pomogą tylko w czasie ich przyjmowania i chwilę po, one nie leczą przyczyny! Zmagałam się z tym problemem 8 lat, też próbowałam różnych rzeczy mniej i bardziej skutecznych. Jak było źle ratowałam się unidoxem lub innymi tego typu lekami, zaczęłam w końcu brać tabletki antykoncepcyjne, było pięknie! Przez rok brania nie było problemu, ale gdy postanowiłam nie faszerować się już hormonami i odstawiłam to po 2 miesiącach stan mojej twarzy zmienił się diametralnie, tak źle nigdy nie było! Oczywiście zaczęłam kupować wszelkie możliwe, dostępne kosmetyki i te tańsze i te droższe, niektóre pomagały ale tylko i wyłącznie na istniejące zmiany, bo nowe się i tak pojawiały. Prawda jest jedna i myślę, że to wam powie każdy dermatolog czy lepszy czy gorszy najważniejsze jest to co jemy! Taka jest brutalna prawda, jesteśmy tym co jemy. Zastanawiałyście się kiedyś czy np słodycze oprócz tego, że poprawiają humor robią coś dobrego dla naszego organizmu? Odpowiedź jest prosta - nie! Tak samo jest ze wszystkimi słonymi przekąskami i fast foodami nie przecze, że są pyszne, bo też jestem człowiekiem, ale odkąd zrezygnowałam z tego, co zawiera samą chemię, stan mojej skóry jest nie do poznania. Zaczęłam zdrowiej się odżywiać, co nie znaczy, że mam fioła na tym punkcie. Po prostu zamiast batonika kupuję sobie owoce albo warzywa, staram się jeść różne, nowe rzeczy, nie w kółko to samo. Ten stan trwa dopiero 3 tygodnie, nie robię nic innego niż dotychczas z buzią, tylko zmieniłam dietę i nie da się uwierzyć jak to działa. Czasem trzeba z czegoś zrezygnować. Napewno nie wyjdzie wam to na złe tylko na dobre. Nie jestem przeciwnikiem witamin ani suplementów, ale jak sama nazwa mówi SUPLEMENT DIETY - on uzupełnia dietę, a nie zastępuje!

Gość gość
prawda jest bardziej brutalna ale o tym moze innym razem