Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka20

mleko krowie jakie dajecie dzieciom

Polecane posty

Gość autorka20

ostatnio pewien lekarz pediatra polecił mojej znajomej, aby swojej 8 miesiecznej córce zaczęła już dawać mleko krowie. No i lepiej, żeby było to z woreczka a nie z kartonika. Też zastanawiam się teraz nad zmianą mleka u mojego malucha tylko nie wiem ilu procentowe najlepiej powinno być? Wiem, że zaraz na pewno zaleje mnie fala krytyki, bo to takie straszne karmić dziecko krowim mlekiem, ale może są tu mamy, które tak robią?

Gość gość
Ja podaje ale nie z woreczka , tylko od brazowej krowy- bron boze czarnej!

Gość Poważnie pediatra nie wiedział
że w sklepie dostepne są mleka krowie uht i pasteryzowane? Uważa, że rozróznia się mleka 'z woreczka' i 'z kartonika'? Zdeycodwanie zmienic pediatrę, bo to niedouczony idiota :O

Gość autorka20
a co za różnica jaka krowa? ;D w sumie co tu się dużo zastanawiać, w czasach, kiedy my byliśmy mali nie było czegoś takiego jak mleko modyfikowane i wszyscy pili mleko krowie i jakoś żyjemy...

Gość gość
to masz ponad 150 lat?

Gość gość
mnie mama dawała humanę a mam ponad 30 lat

Gość gość
ja też bym zmieniła pediatre - z takim podejściem koszmar... a co do mleka owszem ale po 2 czy nawet 3 roku życia i koniecznie pasteryzowane - takie w butelce do przechowywania w lodówce i z krótkim terminem ważności

Gość gość
Uht sie nie podaje. Ja daje z kartonika swieze,pasteryzowane. Takie jakby w dzbanuszku Z piatnicy.

Gość gość
Gosciu mleko krowie juz mozna podawac starszym niemowlakom. Najpierw wprowadza sie kasze na mleku krowim. Po roku dziecko moze juz pic wylacznie krowie. Zmienily sie zalecenia,ktore na zachodzie juz dawno takie funkcjonuja.

Gość gość
ale po co? Nie sądzę żeby było potrzebne a zaszkodzić może.

Gość gość
mleko im tłustsze, tym lepsze, podawaj jak zaleciła pediatra. Z takiego roztkliwiania się tylko alergie się biorą

Gość autorka20
nie mam 150 lat,ale po prostu takie mleko nawet jeśli kiedys było to nie było tak powszechnie dostępne i ludzie na wsi mający krowy na pewno go nie kupowali. ktoś spytał po co dawać krowie skoro może zaszkodzić? Zdrowemu dziecku, które nie jest na nic uczulone raczej nie zaszkodzi, ja przynajmniej znam dzieci, które w wieku ok.8 mies piły już takie mleko i nic im nie było. Poza tym na takim mleku na pewno sie też dużo zaoszczędzi. No i nie wierzę też, że mm jest takie super zdrowe i naturalne... Bez przesady, żeby się tak ze wszystkim cackać, tego nie dawać, tamtego nie dawać... Jak widzę jak moja szwagierka 3letniej córce daje Bebilon, to śmiać mi się chce. Ale jak kogoś stać to proszę bardzo

Gość gość
a po co mm? Jeśli dziecko koło roku nie jest karmione piersią, to wystarczy zdrowa zbilansowana dieta.

Gość gość
ja daję takie z woreczka, odkąd je podaję i zrezygnowaliśmy z mm to nasze dziecko dużo lepiej zjada posiłki. Córka ma 3 lata, żałuję, że wcześniej nie zaczęłam dawać jej mnleka krowiego. Podaję takie z woreczka 3,5 %. Ono jest uht i pasteryzowane

Gość gość
czyli ze skąpstwa chcesz dawać mleko krowie... z pewnością mleko powyżej 200ml dziennie nie będzie korzystne dla tak małego dziecka.

Gość gość
nie słuchaj rad tych przygłupawych matek, słuchaj pediatry

Gość gość
przygłupi to jest ktoś, kto uważa że obojętne jest dla organizmu jakie mleko pije.

Gość gość
to lepsze jest mleko MM? to sama chemia! Sama sobie jedz zupki chińskie do zalewania wodą, a nie dziecko karmisz syfem

Gość gość
moja szwagierka karmiła dziecko krowim od urodzenia do tego z grysikiem druga od 3 miesiąca to samo jak miało wysypkę to mąka ziemniaczana i heja a jak ja odgrzałam obiad ze słoika to wyzywały mnie od patologii więc to chyba zależy kto co lubi :)

problem z mlekiem krowim to laktoza. Jeśli podasz mleko od krowy za wcześnie, jak jelita nie będą gotowe, to potem tego nie naprawisz. Modyfikowane nie ma laktozy. A polecic mleko krowie 8miesiecznemu dziecku? Szczerze? Nie uwierzę, ze lekarz tak powiedział.

Gość gość
chcesz zrobić dziecku krzywdę?

Gość gość
10.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość to lepsze jest mleko MM? to sama chemia! Sama sobie jedz zupki chińskie do zalewania wodą, a nie dziecko karmisz syfem vvv karmię piersią, skąd założenie że mm? Czy napisałam, że twoje dziecko jest cielakiem?

Gość gość
8 miesieczne dziecko i mleko krowie? nie mialabym odwagi. a co do mleka to są ogromne róznice między tym co w kartonie a resztą. Generalnie, upraszczając - karton najgorszy (ten klasyczny co nie musi w lodówce stac), najlepiej wychodzą te pasteryzowane w niskiej temperaturze (one sa w butelkach albo kartnikikach tez). trzeba czytac co jest napisane na opakowaniu. Dla dziec***ełnotluste mleko.

Gość gość
A dlaczego w innych krajach daje sie krowie po 6 miesiacu? Moje dziecko ma uczulenie na wszystko co sztuczne w tym na mm. Zadna mieszanka mu nie sluzyla a kp nie moglam. Karmiac spozywalam mleko pod kazda postacia ibylo ok. Jak musialm skonczyc karmienie to okazalo sie,ze zadna mieszanka mojemu dziecku nie pasuje. Jedynie po pepti bylo troche lepiej. Przetrwalismy kilka miesiecy od mleka do mleka i w 10 stanelo na krowim i znaczna poprawa ze wszystkim. Dziecku bardzo sluzy,bardzo dobrze sie po nim czuje, w koncu nie boli go brzuszek,normalnie sie wyproznia. Nie mam przekonania czy mm jest rzeczywiscie takie dobre. W koncu to jest cos co sztucznie otrzymano. Amleko krowie,to ednak ppchodzi ze zrodel naturalnych i mniejsza obrobke przeszlo trafiajac na nasz stol. Wiekszosci dzieci mm krzywdy nie zrobi,tak jak i jedzenie w nadmiarze slodyczy,frytek,fast foodow i innych przetworzonych swinstw.

Gość gość
Ja od 1 roku zycia daje dziecku mleko krowie, nie z zadnego sklepu mleko tylko ze tak powiem "prosto od krowy" Robie mu na tym mleku grysik, koktajle owocowe itd. Planujemy przeprowadzke do miasta i nie wyobrazam sobie zycia bez tego wiejskiego prawdziwego mleka

Gość gość
no mleko krowie jest ok :)

Gość gość
mleko krowie jest dla cielat a nie dla ludzi ... pisze to matka ktora dziecku nigdy nie dala zadnego nabialu. dziecko ma 6 lat jest zdrowe