Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na pracę dla dziewczyny

Polecane posty

Gość gość

Jestem bliska zawalenia pierwszego roku studiów. Myślę więc o pracy i studiach zaocznych, bo nie chcę się zakotwiczyć w domu... Jejku tylko mam wrażenie, że lepsze prace sa dla facetów. Nie mówię, że łatwiejsze, ale lepiej płatne :( Mój brat zawalił studia i założył własną działalność związaną z budowlanką... A ja co? kwiatki mam sprzedawać? :( Czuje się jak g***o. Zawsze miałąm wrażenie, że baby są gorsze i na nic się nie zdają. Mój chłopak zarabia gónwo nie pieniądze bo nie chce zmienic marnej pracy, więc to ja powinnam wymyślić coś sensownego, żeby nas utrzymac :( Eh, tak sobie marudze..

Gość kwiatek przy kozuchu
tia co jeszcze powinnas?

Gość zyczliwaaaaa25
mam podobne rozwazania....mialam:) studia mi nie wyszly....szlam bo wszyscy szli...ale nie podobalo mi sie,raz ze nuda,raz za ciezko raz cos tam...nie skonczylam. (wiele znajomych nei skonczylo,siedza teraz na kasach po marketach,lapia sie wszytskiego,sprzedaja na targu,sprzataają itp...no wiesz 3 ke dzieci trzeba wyzywic,a honor shocoac do kieszeni)... kilka dziewczyn ktore niby skonczyly studia tez NIE MAJA PRACY...BO TAKI SE WZIELY KIERUNEK HUMANISTYCZNY,co se mozna o to d**ę rozbic... (PEDAGOGOW i socjjologow w malym iasteczku nie potrzeba)... reasumujac...studia dzisiaj nic nie dają,nie zalamuj sie ze ich nie masz... nie prawdą jest tez to ze faceci mają lepiej...Bratu sie udalo bo trafil dobrze z pimyslem i luką pewnie na lokalnym rynku....ty tez znajdz taka lukę:) nie musisz sie hanbic w biedronce :) zrob sobie jakis kurs zawodowy,rozwijaj pasje,...rob to co lubisz... sa kursy roczne lub dwuletnie... sama tez mozesz probowac zalozyc firme...nawet jednoosobowa,,,,albo z kims w spolce...unia ci da 20 lub 40 tys na poczatek....

Gość gość
a to myślisz, że jak upatrzysz sobie jakąś branżę to zaraz pracę dostaniesz? Myślisz, że masz w czym wybierać? Mylisz się, obecnie jest cholernie trudno znaleźć pracę, jakąkolwiek. A co może robić dziewczyna? Jakieś prace biurowe, sekretarka itp, coś związane z twoim kierunkiem studiów np.

Gość zyczliwaaaaa25
to co lubisz...to czego nie ma w twoim miescie... nie trzeba byc magistrem ani doktorem habilitowanym zeby sie spelnaic zawodowo i miec satysfackcję...kazdy lapie sie czeog moze:) aoerobik? dietetyk?salon zabaw dla dzieci...kawiarnia?piekarnia z cistakami ? salonik dla psów...kosmetyczka...ksiegarnia,...mozliosci jest milion:) znajoma kujonica z liceum na teraz fajne studio florystyczne...(kurs flor.mozesz zrobic w 3 tyg,lub rok)... facetom zawalajacym studia tez nie jest latwo...niby duzo ofert w budowlwance...ale ktory normalny chcialby byc robolem cale zycie??? (dorywczo,na rok tak,ale nie przyszlosciowo)...co maja faceci za oferty...? magazynier,dostawca pizzy...?

Gość zyczliwaaaaa25
"prace biurowe sekretarka"....yhm...w malym miasteczku.? gdzie chetnych jest 100 na miejsce>,musisz miec dobre znajomosci...albo byc wyjatkowo ladna...o BOEGLEJ ZNAJOMSOCI 2 jezykow nie wspomne.... wy chyba nei znacie realiow....bylam bezrobotna 5 lat...bezrobotna ze srednim...nawet na sprzątaczkę chcieli wiecej:) do fastfuda chcieli po zawdowoce i to z doswiadczeniem :( do z*****ej kwiaciarni-kazdy umie bukiet zrobic... trzeba miec kurs (800zl) dlatego mowie ze papier leciutko pomaga...ale nie zawsze. jest tyle kursow zawodowych...studium itp technik farmaceuta,technik bhp,asystentka stomatologiczna.....-BARDZO PRESTIZOWE I POŻADANE.

Gość gość
Ja chcę skończyć studia, ale zaocznie. Bo dzienne wiążą się z siedzeniem w domu rodziców. Mam problem z matematyką jak połowa studentów, jutro mam poprawę może się uda. Ale ja się męcze na tym kierunku :( Poszłam tam bo po nim może być praca, studia techniczne i bla bla i mama chciała... Jestem totalnie nieszczęśliwa i niepewna siebie :( jestem z aglomeracji, mam rzut beretem do dużego miasta. Ale jak patrzę jak ludzie po paru miesiącach zamykają swoje sklepy i działalności to ręce opadają. Wiem, życie jest trudne i przykre, musze się wziąć w garść. Ale nie mam w ogóle wsparcia tylko jeszcze problemy rodziny na głowie.

Gość pracowita86
Jeśli masz trochę wolnego czasu to zarejestruj się tutaj http://ioto.pl Nie zarobić milionów, ale 500 czy nawet 1000zł to spokojnie. Płacą po 10zł za każdego poleconego.

Gość gość
bardzo fajnym zawodem jest florystka, można się do tego zawodu przyuczyć na kursach, ja chodziłam na kurs florystyczny do http://www.artico.com.pl/ w Krakowie