Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybalika

Kolejna ciąża po cc

Polecane posty

Gość rybalika

Witam, niedługo chciałabym zacząć starania o kolejne dziecko. Jestem po cc, czy są tu osoby, które po niespełna roku zaszły z kolejną ciążę? W jakim czasie po cc zaszłyście w następną ciążę? Jak czułyście sie w kolejnej ciąży? Czy bolało Was wcześniejsze cięcie jak brzuch powiększał się? Proszę o normalne wypowiedzi.Jak ktoś chce głopoty wypisywać to proszę opuścić temat :)

Gość seriooo
Też jestem ciekawa jak to wygląda. Słyszałam, że po cc należy odczekać około 2 lat z kolejną ciążą, ale nie rozmawiałam jeszcze o tym ze swoim lekarzem. Mam trzymiesięcznego Synka i chciałabym, żeby miał najwyżej o dwa lata młodszego brata/siostrę - czyli chciałabym zacząć starania o następną ciążę najpóźniej za rok. Jak to jest z tym czekaniem po cc? I jaki drugi poród, jeżeli przy pierwszym cc nie było wskazań, można wybrać czy chce się rodzić sn/cc czy cc jest konieczne? I jeszcze jedno pytanie - gdzie robią cięcie w przypadku drugiej cesarki? Pod, nad blizną po pierwszym cc?

Gość gość
ja jestem półtora roku po cc i jestem w ciażay.mój ginekolog kazał odczekac conajmniej rok

Gość bogna04
witam ja miałam drugą cesarke po 3 latach moja ginekolog uwaza ze to jest najbezpieczniejszy odstep dla kobiet pozdrawiam

Gość gość
wypowie się jeszcze jakaś kobieta? może jest tu jakaś, która zaszła w ciążę niedługo po porodzie? Lekarz mi powiedział,że rok to tak najlepiej, ale w sumie po pół roku też by nic się nie stało. Waham się, bo pewne obawy są, ale z drugiej strony też chciałąbym wychować dwoje jedno przy drugim.

Gość gość
ciąza po 4 miesiącach po porodzie

Gość gość
Mnie na pierwszej wizycie po połogu lekarz powiedział żeby uważać, bo najbezpieczniej odczekać z kolejną ciążą 2 lata.

Gość rybalika
gość - i jak zniosłaś kolejną ciążę po tej wcześniejszej zakończonej rozumiem cc? Bolało w miejscu cięcia jak brzuch powiększał się?

Gość gość
tu chyba ból jest mniej istotny. Najważniejsze jest to, że tak świeże szycie może nie wytrzymać. Przede wszystkim może pęknąć macica, a jakie to konsekwencje dla dziecka i ciebie (matki starszego dziecka) chyba sobie potrafisz wyobrazić.

Gość rybalika
wiem jakie moga być konsekwencje, nie o to pytam. Zapytałam jak koleżanka czuła się będąc tak szybko w kolejnej ciąży po cc.

witam ja zaszłam w ciąze 14 miesięcy po cc obecnie jestem w 24 tyg ciązy jak na razie nie ma zadnych problemów no moze oprócz tego ze odczuwam lekkie ciągniecie w miejscu blizny po cc teraz kiedy brzuch rosnie a tak to bez problemów.

Gość gość
Mi lekarz mowil zeby czekac min 1rok z zajsciem w kolejna ciaze, znam babke ktora ma 3 dzieci rok po roku i wszystkie przez cc ale pionowe i w dawnych latach robione, dzis te dzieci juz sa dorosle, z babka wsystko ok

Gość gość
moja koleżanka zaszła 5 miesięcy po cc i wszystko było ok