Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapomnieć o kimś kogo kocham

Polecane posty

Gość gość

Jak zapomnieć o kobiecie, której i tak mieć nie mogę, bo ona ma już innego... Mówi że mnie kocha, ale jego nie zostawia, a ja nie chcę tego ciągnąć dłużej. Dajcie mi jakąś radę, bo z dnia na dzień bliżej mi do totalnej depresji.

Gość najbrzydsza pacjentka świata
Wyobraź sobie że ma cellulit na tyłku , żółte zęby, nieświeży oddech a piętami mogłaby ziemniaki na placki ścierać.

Gość gość
A ja potrzebuję takiej z piętami do mojej winiarni ! :D

Zrób casting.

Gość gość
Przydałyby się jakieś inne rady.

A co jest złego w mojej? Jasne pogrążaj się dalej w niespełnionym uczuciu a gwarantuję Ci że za 10 lat nadal bedziesz pytał o to samo. Podjąłeś decyzję że chcesz zapomnieć to teraz pora na działanie. Musisz wszystko co robisz podporządkować temu celowi. Dzia laj.

Jeśli chce się zapomnieć lecz nadal pamięta się to co najlepsze top nigdy się nie zapomni. Jeśli chce się zapomnieć trzeba znienawidzić i gardzić, nie mieć litości. Ja miałem taką sytuację ze swoim "przyjacielem", okazał się wobec mnie nielojalny, wzgardził mną. Cóż każdy ma wady ale tego nie mogłem mu wybaczyć, kochałem go, a on pomimo tylu lat spędzonych wspólnie chciał pokazać wyższość w naszej przyjaźni. To taka osobista historia. Znienawidziłem go ale wybaczyłem mu przez wzgląd na naszą przyjaźń, kocham go dziś wciąż i nienawidzę. Kiedyś jednak tylko kochałem bez nienawiści. Gdyby umarł w wypadku, nie uroniłbym nawet jednej łzy ani nie poszedł na pogrzeb, zresztą ja nigdy nie chodzę na pogrzeby.

Gość gość
moze u poznasz inna ksiezniczkie?

Gość gość
Pamiętać co dobre, i zapomnieć co złe. Życzyć osobie, za która tęsknimy szczęscia i powodzenia, uszanowac jej wybór i dać pełna wolnośc w swojej głowie. No i zając się własnym życiem.

Gość giiiiliii
Dokładnie.Jak wyżej. Takie myślenie pomaga zapomnieć.

Masz problem i tyle. Dupa ryje ci banie a ty sobie na to pozwalasz. Nie bądź p***ą. Ale cóż, ktoś musi być. Nie wszyscy faceci mogą mieć jaja.

Gość gość
Taaa jasne bo ty to jesteś maczo. Laski ****asz jedną po drugiej i nic do nich nie czujesz... Kochać prawdopodobnie jeszcze długo będę kochać, a wmawianie mi że kochanie kobiety nie jest męskie to już są niezłe jaja. Idz odrobić przyre.

Gość gość
Pamiętać co dobre, i zapomnieć co złe. Życzyć osobie, za która tęsknimy szczęscia i powodzenia, uszanowac jej wybór i dać pełna wolnośc w swojej głowie. No i zając się własnym życiem. x to jest dobra droga,tylko dluga jak się prawdziwie kocha,to ... się zawsze dobrze życzy ,,,nawet jak druga osoba nie odwzajemnia uczucia dobranoc.

Gość gość
Nieprawda. Myślec o tym ze jest podłą i nie jest warta ciebie ze tobą wzgardziła. Zerwać wszelki kontakt . Poznać inna zakochać sie

Gość gość84
O pewnych osobach nie da się tak po prostu zapomnieć. A robiąc z tej osoby ohydną, nic nie warta maszkarę robimy tak naprawdę sobie kuku. Jeżeli Ona kogoś ma, to widać dla NIEJ był lepszy, bardziej interesujący niż Ty. Koniec, kropka. Trzeba sobie uświadomić, że już nigdy nic z tego nie będzie. Nie wyobrażać sobie wspólnych sytuacji z tą osobą itp. W końcu uczucie osłabnie. Ty masz wtedy świetną okazję do zrobienia czegoś dla siebie: można zacząć coś trenować, zrobić jakiejś kursy, zmienić pracę, zrobić coś co się lubi (rozwinąć swoje hobby?). Być może wtedy kogoś nowego człowiek pozna. A może nie. Wcale nie jest powiedziane, że (drugi) kolejny raz spotkamy kogoś tak fajnie pasującego do nas.

Gość gość
gość Nieprawda. Myślec o tym ze jest podłą i nie jest warta ciebie ze tobą wzgardziła. Zerwać wszelki kontakt . Poznać inna zakochać sie xxxx ...zyczę powodzenia,z takim nastawieniem to ta następna będzie zbierała cięgi za tą ,o której piszesz ...tak było ze mną,poniosłam konsekwencje tego,że laska mojego exa była niewierna,więc sobie założył ,że nie będzie się angażował i zawsze będzie miał przygotowaną drogę "odwrotu" i jakiś zapasik tak na wszelki "słuczaj" ludzie nie są zabawkami,to brak szacunku ,i prędzej czy później to się zemści ... nie można zakładać,ze jak jedna była szmatą,to każdą następną należy tak traktować nigdy na to nie pozwolę,by ktoś mnie źle traktował,a jego zachowanie tłumaczę sobie po prostu niedojrzałością,fajny człowiek tak ogólnie,tylko dzieciak.

Gość gość84
Sam sobie zaprzeczyłeś. Noszenie wszelkiego rodzaju urazy (zwłaszcza tej nie prawdziwej, bo przez nas wymyślonej) nie przynosi niczego dobrego. A ile Ty sam razy w życiu choćby tylko potencjalnie odrzuciłeś czyjeś uczucie? Z tego powodu nie można czuć się gorszym ani samemu kogoś obrażać (choćby tylko w myślach). Takie zachowanie jest dla słabych ludzi. Warto sobie zamiast tego postawić inne pytanie: A dlaczego ta osoba miała by mnie chcieć? Czy dlatego, że sama tak czuje, czy też dlatego, ze ja tak chce? Zamiast obwiniać innych lub też obarczać ich swoimi uczuciami i chęciami trzeba zrobić porządek we własnej głowie. Tyle, ze nikt nie mówi, ze będzie prosto, ale cały czas to tylko nasze myśli i uczucia. Nie można kogoś obwiniać, ze nic do nas nie czuje. Podobnie, gdy komuś przeszło, o ile rzeczywiście tak było, a delikwent nie udawał ani się nami nie bawił. Oczywiście powyższe nie koniecznie musi mieć zastosowanie w przypadku, gdy druga osoba świadomie nas zraniła, np zdradziła czy była z nami np z pobudek finansowych.

Gość Łona jest Aniołem
"Jeśli chce się zapomnieć trzeba znienawidzić i gardzić, nie mieć litości." Banialuczysz "Synu fubu " :)

Gość gość
Najgorsze jest to że mówi że kocha a jest z innym gościem. Aż mi się nie dobrze robi jak sobie wybrażę jak on ją całuje lub śpi z nią w jednym łóżku.

Gość gość84
wierzyć w pierdoły też nie można. Jakby chciała to by z Tobą była. Także czas zająć się czym innym, a ten kontakt urwać. Nie jesteś bowiem tym, dla którego zrobiła by wszystko i nigdy nie będzie.

Gość gość
No właśnie dlatego ograniczyłem ostatnio kontakt do zera. Ja nie rozumiem jak można kochać dwie osoby naraz. Zawsze jak w kimś byłem zakochany to tylko tą jedną osobę widziałem, a reszta mnie nie obchodziła.. a podobno to faceci skaczą z kwiatka na kwiatek.