Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką mieliście wódkę na swoim weselu?

Polecane posty

Gość gość

Jaką mieliście wódkę na swoim weselu? Ile wódki liczyliście na głowę? Gdzie kupowaliście alkohol? Czy alkohol bardzo podrożał od tego roku? Jestem w tym temacie zielona, a ślub coraz bliżej. Proszę o pomoc : )

Gość gość
weselną

Gość gość
stock

Gość ladacooooo
żytnią

Gość gość
ooooooooo to było dawno, dawno miałam żytko kupowane w pewexie, takie czasy, za moich liczyło się połówka na łeb i nie ważne dziecko czy babcia 100 latka

Gość gość
Czysta de luxe, pół litra na głowę, z moich obserwacji wynika, że podrożało około 2 zł na pół litrze, kupowany z supermarkecie.

Gość gość
stumbrass :)

Gość gość
stumbrass z sellgros czy jakos tak w Radomiu koszt 21.30 zł podobno cena bardzo okazyjna teraz widze ze chodzi po 27/do 31 zl wódka litewska ze 100letnia tradycja.. tak pisze producent, w środku butelki kłos (+ jest taki ze cięzki do podrobienia,( podrabiaczonm się nie opłaca) wiec jest pewnosc produktu. oprócz tego z doswiadczenia i opinii bardzo wielu niezaleznych osob, pierwsze co kazdy odrazu zauwaza ze nie boli po niej glowa ile by sie nie wypilo, oraz ze nie odbija po niej "szajba" wiem ze to glupie sformuowanie ale wlasnie tak to facec**przedstawiali, ze upijasz sie lekko i fajnie powoli i nie wali w dekiel. ;p kolejny atut najlepiej smakuje lekko schłodzona , a nie zmrozona , co akurat przydatne na weselu, bo w lato ciezko utrzymac temperature wódki:) to moja opinia, każdy ma swoją :)

Gość gość
Zazwyczaj kupuje się około 1 litra wódki na parę, jednak warto zaopatrzyć się w jej większą ilość. Bardzo dobra jest wódka Potocki z Domu Wina. Możecie postawić także na tradycyjne wódki takie jak Bols czy Żubrówka. Nie polecam Krupnika. Możesz kupować alkohol w hurtowniach, w supermarketach i winiarniach.

ja będę mieć żubrówkę kupiliśmy w tym roku ale zdążyliśmy przed podwyżką. z tego co słyszałam to że teraz alkohol poszedł ostro w górę. na ok 80 os mamy 100 butelek i liczę że jeszcze zostanie :)

Gość gość
my kupujemy tylko żubrówkę białą :) Najlepsza! Nasi goście zapowiedzieli, że innej nie wypiją hehe u Nas to już tradycja :) perła222 - ile zapłaciliście za te 100 butelek ? I jaka pojemność?

Gość gość
z tego co ja wiem, to alkohol na hurtowniach poszedł ok 1zł na butelce w górę, także nie tak ostro :)

0,5l - 16.60 a wy :) moi znajomi mówi że w sklepach widać podwyżki, ale mnie w Polsce nie ma więc nie wiem jak faktycznie jest :)

Gość gość
aha, no Nam wychodzi 18,99 za 07l czyli podobnie

Gość gość
ale w monopolowych 0,7 żubrówki stoi po ok. 22-24zl

Gość PAN TADEUSZ tylko i wylacznie
tadziu

Gość gośćććć
ja miałam Wyborową, tylko w zasadzie te wódke toleruje. I też nie ma kosmicznej ceny. Liczy się pół litra na osobę, jak coś zostanie to będzie na pępkówke bo z regóły każdy po ślubie planuje ciąże a to jest towar który sie nie przeterminuje. Licz wszystkic, nawet nieletnich bo "ich wódka" pójdzie na szlogi itp aczkolwiek na te okoliczność lepiej mieć dodatkowy karton w samochodzie którym pojedziesz do ślubu

Gość gość
bardzo dobra jest lubuska trzy zboza,2 lata temu w selgrosie kosztowala 16.10 za 0,5l w promocji.Teraz kosztuje w chyba 22zl, naprawdę polecam

Gość sylwia_FLFL
Weselną z Polanina

Gość gość
Ja mam luksusowa 18.21 za pol litra

Gość Mysza_87
Weselną Białą Róże liczyliśmy tak średnio 0,7 na głowę, ale kupowaliśmy w butelkach 0,5 l.

Gość gość
oczywiście WYBOROWA! Inna nie wchodzi w gre! 0,5 na glowe

Gość gość
Weselna Planina w bardzo fajnych buleczynach z grawerem

Gość gość
Smirnoff