Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie w Londynie na poczatek

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zamierzam za jakis czas wyjechac do Anglii (Londyn) do pracy. Dodam, ze jestem programista. Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada kwestia wynajmnu mieszkania/pokoju na poczatku. Nie chodzi mi az tak bardzo o ceny, bo tutaj w miare sie orientuje. Ale slyszalem, ze jak jestem kims nowym i nikogo tam nie znam to sa jakies przeszkody. Slyszalem tez o mozliwosci wynajecia pokoju na miesiac lub dwa, czy to prawda, ze tak sie da? Taka opcja bylaby dla mnie dobra, bo gdybym jednak tej pracy nie znalazl to po prostu wrocilbym do kraju. Pozdrawiam i bede wdzieczny za wasze sugestie i porady.

Gość gość
Mieszkania raczej nie wynajmiesz na 2 miesiace, ale pokoj mozesz wynajac. Widzialam kiedys na londynku pokoje do wynajecia na short-term, moze tam poszukaj? Albo ogolnie u prywatnych lanlordow (agencje przewaznie chca kontrakt na co najmniej 6 m-cy oraz referencje), poszukaj na spare room albo gumtree. Gdy przyjechalam do Londynu to potrzebowalam pokoju na 3 m-ce i wlasnie na gumtree udalo mi sie znalezc. Jedynym minusem jest to, ze pokoj***ardzo szybko schodza, wiec najlepiej szukac na miejscu.

Gość gość
soorry nawet jaak znajdziesz pokoj to nie podpisujesz umowy wynajmu bo wszystko na czarno to nie musisz mowic na ile , czy na 2 miesiace czy na rok. wyprowadzasz sie kiedy ci sie podoba tylko 2 tygodnie mowisz wczesniej,. tez wybrales miejsce. tu ci moj drogi nie pomoga a tylko beda rzucac klody pod nogi. mkopl009@interia.pl napisz do mnie. pogadamy