Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ochraniacz do łóżeczka jest zbędny dla 8 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

J/w. Moja córka już powyrywała sznurki mocujące ochraniacz i ciągle je doszywam, a z drugiej strony boję się że mocno w główkę się uderzy. Czy jest sens trzymać ten ochraniacz w łóżeczku? Można coś innego zastępczego dać? Z góry dzięki za odpowiedzi!!

Gość gość
Hmmm powiem od siebie tyle że moja ma skończone dwa lata i nadal ma ochraniacz w łóżeczku, nie przywiązuje ona większej wagi do niego nie wyrywa go, nie naciąga więc nie mam problemu z tym że muszę coś doszywać.Aczkolwiek próbowałam nocek bez niego wyglądało to tak że Mała śpiąc wkładała nóżki między szczebelki i był pis bo nie mogła się uwolnić.

Gość gość
Dzięki :), a moja właśnie to wyrywa to tak choćby był jej niepotrzebny. Wypowie się jeszcze ktoś na ten temat?

Gość wifigdańsk
to zalezy od dziecka. moja bardzo wczesnie interesowała się sznureczkami i wciaz je rozwiazywała wkoncu go odczepiłam tak mniej wiecej ok. 5msc. i jestesmy bez ochraniacza. nie wklada nóżek miedzy szczebelki,nie uderza sie głowką. acha pare razy sie zdarzyło ze stawala a jeszcze nie umiala-to były poczatki stawania i nagle bach głowa w tył.oczywiscie nic jej się nei stało bo głownie na materac upadła,wiecej strachu było. ale gdyby był ochraniacz to za wiele by nie pomogł bo jak się dziecko ma mocno w głowe uderzyc to taki ochraniacz niewiele ochroni. chroni bardziej przed zimnem,przeciągami itd...

Gość gość
Moj ma prawie rok i bez ochraniacza nie dalibysmy rady. On uwielbia przebywac w lozeczku ale.lata w nim jak szalony, i nie raz przywalil glowka,na szczescie w ochraniacz. Jak spi to tez sie w niego wtula. Nie wyobrazam sobie zdjac go teraz Mimo ze sznuki tez zrywa. Ale dopiero teraz na orawde staje sie Przydatny.

Gość gość
tylko łóżeczko turystyczne + materac - dziecku wygodnie - mama spokojna że dziecko bezpieczne

Gość gość
my musieliśmy zdjąć jak mały miał jakieś 6 miesięcy, rozwiązywał sznureczki, bardzo go interesował ochraniacz :( . Na szczęście nie wali główką w szczebelki :)

Gość gość
a my zdjęliśmy jak miał ok 6 mcy, bo i tak nic nie dawał, jak się uderzał to jak szalał i uderzał się nad ochraniaczem a w nocy i tak nogi i ręce miał po za łóżeczkiem bo i tak ochraniacz skopywał. Trzymałam ze względu na psa aby przez przypadek pies nie ugryzł dziecka.

Gość gość
A ja zdjęłam gdy synek miał 4 miesiące i zaczęło się upalne lato (to zeszłoroczne) Miałam wrażenie, że lepiej powietrze przepływa, chociaż i tak nie było czym oddychać:) Bez ochraniacza już został do dziś, a ma skończone 11 miesięcy. Niż sobie nie zrobił. Nóżki w trakcie snu mu nie wychodzą poza łóżeczko. Jak stoi w łóżeczku i się przewróci to zawsze ląduje na pupie centralnie na materacu.