Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana37

Młodszy chłopak,nie wiem co robić?

Polecane posty

Gość zakochana37

Proszę o poradę.Ja mam 21 lat on 19,noo już prawie 20.Spodobał mi się,ja jemu też nie wiedzieć czemu,no stało się.Ale mam straszne wątpliwości co do naszego związku w tym momencie.Nie wiem czy brnąć w to dalej bo raz ze jest młodszy a w naszym społeczeństwie utarło się że to mężczyzna powinien być starszy od kobiety bo faceci trochę wolniej dojrzewają emocjonalnie.Pozatym jak sobie pomyślę jak ja w jego wieku myślałam i o czym.Przecież ja wtedy zdawałam maturę!!!No i najważniejsza kwestia seksu bo prędzej czy później i do tego by musiało dojść.Przecież każde zbliżenie zawsze niesie ryzyko ciąży nawet z zabezpieczeniem minimalne ale jednak trzeba się z tym liczyć.W razie czego ja jestem gotowa ponieść konsekwencje,wiele moich rówiesniczek jest już matkami ale kto w wieku 19 lat miałby ochotę na ojcowstwo.Boję się że w razie czego on nie udźwignie takiej odpowiedzialności i poprostu ucieknie a ja zostanę sama.Potrzebuję poczucia bezpieczeństwa że w razie czego mogę na niego liczyć i to myślę że prędzej byłby mi w stanie zaoferować ktoś starszy.Poprostu mam takie poczucie że pomimo w sumie niedużej zdawało by się róznicy jesteśmy jescze w na dwóch różnych etapach życia.Nie wiem co mam robić i o tym wszystkim myśleć.Chciaż jednego jestem pewna nie jest mi obojętny i zależy mi na nim.Co robić???

Gość gość
ale glupoty

Gość gość
Dlaczego głupoty???

Gość gość
piszesz o nim jakby miał 15 a nie prawie 20.

Gość gość
Piszesz jak by mniedzy wami bylo co najmiej 10 lat roznicy :O jakos glupio to postrzegasz.ja mam partnera dwa lata mlodszego rocznikowow gdyby to liczyc z miesiacami to nawet ponad dwa lata.I jest o wiele bardziej ogarniety i odpowiedzialniejszy niz ja.dwa lata roznicy to zadna roznica

Gość gość
Poprostu chyba dużo o tym wszystkim rozmyślam.Mam takie jakieś poczucie że w tym związku to ja powinnam o wszystkim myśleć na zapas i brać odpwiedzialność bo poprostu jestem starsza.

Gość gość
Ja tez mam 2 lata młodszego i nie wiem jakim cudem u niby zakochanej takie śmieszne dylematy...

Gość gość
Bo kocham ale także głową a ta mówi co innego niżc cała reszta mojego ciała.