Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SprzetAGD

Sporządanie obiadków dla niemowląt, jaki sprzęt AGD kupić?

Polecane posty

Gość SprzetAGD

Witam, przed nami pierwsze stałe posiłki. Proszę o porady co u was się sprawdziło, a zakup czego byście odradzali. Jeszcze się nie interesowałam tematem. Być może zwykły blender będzie wystarczający, ale może warto kupić coś bardziej skomplikowanego, z podgrzewaczem i innymi bajerami.

Gość gość
Mi wystarczył zwykły blender na pierwsze posiłki, a potem jak zmienia się konsystencję na mniej papkowatą to robot kuchenny, ale tego akurat nie kupowałam, miałam w domu.

Gość SprzetAGD
A ma ktoś Beaba Babycook? Co o nim myślicie? Warto wydać 500zł? Faktycznie ułatwia życie?

Gość gość
ja kupiłam blender (niby właśnie zrobiony z myślą o dzieciach ale nie pamiętam firmy) i mały garnuszek do gotowania ;)

Gość gość
Ja pierdziu. Zwykly blender. Potem widelec. No i kuchenka gazowa/elektryczna bo na czyms trzeba ugotowac.

Gość gość
Ja polecam thermomix :)

Gość gość
ja polecam nie kombinować - pierwsze miesiące dawać słoiczki - idealna porcja, dopasowana konsystencja i skład, blenderem w życiu nie osiągniesz takich np. kawałeczków dla dziec**** 6 miesiącu życia - a dając wiecznie papkę nigdy dziecko nie nauczy się gryźć a koło roczku można już kombinować i samemu gotować ale wtedy to już nawet blender nie potrzebny..

Gość gość
Parowar lub sitko do gotowania na parze

Gość SprzetAGD
Chyba kupię osobno parowar i blender. Będzie bardziej uniwersalnie. A jaki parowar polecacie?

hmm ja nie widziałam potrzeby, żeby kupować osobny sprzęt do gotowania obiadków. Co najwyżej blender, bo przydaje się do rozdrabniania, ale równie dobrze można rozgnieść warzywa widelcem, a mięsko drobno posiekać.

Gość gość
We lbach wam macierzynstwo poprzewracalo. Szok. Co najwyzej blender jak ktos nie ma. A jak nie to i przez sitko da sie przetrzec albo Zetrzec na drobnej tarce. Potem pogniesc widelcem,posiekac.

Gość gość
my dostalismy od rodzicow termomix-troche drogawy sprzet ale super sie sprawdzil dla calej rodziny, mozna gotowac na parze, zblenowac i mnostwo innych opcji, super zupy i soki przecierowe, ja tez rozrabiam ciasta na nalesniki, pierogi, drozdzowe,chleb, itp nie robilam miesa mielonego bo jak dla mnie za bardzo zmielone, warto sobie poczytac w internecie albo pojsc na jakas prezentacje, jak lubisz gotowac i masz troche pieniazkow na zbyciu to polecam

Gość SprzetAGD
Dzięki za usilne wciśnięcie mi tego szajsu, ale nie wydam 5000 na coś co warte jest najwyżej 1/5 tej ceny. Z resztą, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

Gość gość
dostalam Beaba Babycook, fajnie sie uzywalo ale nie dalabym za to 500zl. Glowna zaleta byl poreczny rozmiar (parowar mam bardzo duzy) i wygoda - wrzucasz warzywa, gotuja sie, potem tylko wylewasz wode, przerzucasz warzywa z sitka do pojemniczka i naciskasz przycisk. uwazam ze jak na ok pol roku uzywania to jest to za drogi gadzet; powinien kosztowac ok 100 zl, wtedy bylby wart swojej ceny.

Termomix do niczego? Ehh ludzie ci tylko cos polecają a Ty od razu krytykujesz bo drogie? Nie masz zielonego pojęcia jak dobrze sprawdza się thermomix w kuchni. I ile czasu oszczedza. I 5 tys nie kosztuje, tylko poniżej 4...

Gość gość od termomixa
nie mam zadnego powodu, zeby ci wciskac termomix, nie jestem sprzedawca, nawet w pl nie mieszkam, a jak sie przejdziesz do chocby media markt, to sie przekonasz, ze dobre roboty kuchenne tyle kosztuja, termomix moge polecic osobom, ktore czesto gotuja i pieka bo jezeli tylko o zupki dla dziecka Ci chodzi to faktycznie nie ma sensu, no i kosztuje o ile sie nie myle ponizej 4tys., ja mam swoj juz siedem lat chyba. W kazdym razie chcialam Ci dobrze i zyczliwie doradzic a spotkalam sie z nieprzyjemnym odzewem, no coz, taka kultura tu na kafeterii

Gość SprzetAGD
Wystarczy poczytać opinie na necie, mały pojemnik, przez co dla 4os rodziny i tak się nie da zrobić obiadu (a ja gotuję na 2 dni), a tak naprawdę to co zajmuje najwięcej czasu (opieranie warzyw) i tak trzeba ręcznie zrobić. No i na boga ludzie, chciałabym kupić sprzęt, który ułatwi robienie dziecku posiłków, a nie kombajn do wszystkiego...

Gość gość
ale nie musisz krytykować czegoś czego nie znasz. i obiad w thermomixie można zrobić spokojnie dla 4 osobowej rodziny a nawet wiecej, nie wszystko robi się w pojemniku. jednocześnie można robić w pojemniku coś i jednocześnie na parze.

Gość gość
jeśli ktoś coś tu reklamuje to autorka babycooka- żałosne :O tak się zapieniła o tego termomixa bo sama tu z reklamą wyskoczyła i stąd podejrzenia do innych

Gość gość
jezu ty autorko tak na serio?kup sobie moze testy na inteligencje i wysterelizuj sie

Gość gość
Parowar może zastąpić garnkiem, na to metalowy durszlak, ns to pokrywka

Gość gość
mały garnek kupić z pokrywką i blender to starczy

Ja mogę odradzić zakup blendera z Philipsa. Ta końcówka jest bardzo głęboka i na dnie miskowanej zupy zostają duże kawałki. Za Chiny nie mogę tego zmiksować i muszę dogniatać widelcem. Moja mama ma MPM z takim pojemnikiem na który jest nakładka z nożykami ( nie mam pojęcia jak to się zwie!) i blender i jest na prawdę ok.

Gość gordonna
sluchaj to jest tak,ze to smakuje jednak nieco inaczej niz to co na pewno jadlas do tej pory,wiec...przygotuj sie,ze na poczatku bedzie ciezko :))) Ale sie przyzwyczaisz :) A co do samego sprzetu to ja mam taki: http://www.skapiec.pl/site/cat/364/comp/452477 i raczej sobie go chwale:) Dziala sprawnie !

Gość gość
Mały garnek i blender styknie. Termomix nadaje się idealnie do jednej rzeczy... Do wyrzucenia na śmietnik.

Gość gość
Termomix kojarzy mi się z eko-idiotkami.

Gość gość
Babycook n'est dobry dla franxuzek, ktore nie gotuja dla rodziny tylko jada na mrozonkach i polproduktach. I ich babycook uczy gotowac dla dzieci. Dla Polki to zadna filozofia odlozyc pol marchewki, ziemniaka, trzy fasolki i amiksowac albo rozgnoesc.