Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studiaaaa...;)

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Jestem uczennica klasy maturalnej. Chcialabym sie dostac na prawo. A moze ktos juz sie dostal na prawo lub wybiera sie w tym roku? :) Wiec moje pytania brzmia : Czy ciezko sie dostac na prawo? Jakie przedmioty na maturze nalezy zdawac, na jakim poziomie i jakie mniej wiecej wyniki nalezy uzyskac? Na jakim uniwersytecie najlepiej studiowac?

Gość gość
a ładna jesteś?

Gość gość
Proszę o normalne odpowiedzi...

Gość gość
to jest normalna odpowiedż,musisz wiedzieć że aby byc prawniczką i to dobrą trzeba się wyróżniać urodą,tylko ładne maja szanse na karierę

Gość gość
Sprawdź wymagania na uczelniach które Cię potencjalnie interesują i będziesz wiedzieć jakie są wymagane przedmioty do zdania, bo co uczelnia to inne i rózny tez bywa przelicznik. Progi też można sprawdzić na stronach danych uczelni. To takie trudne?

Gość gość
Poza tym piszesz,że jesteś w klasie maturalnej, a Ty się dopiero teraz zastanawiasz jakie przedmioty zdawać? W połowie lutego?? Litości.

Gość gość
brzydkie dziewczyny niestety nie maja co marzyć o studiach prawniczych,mogą próbowac ewentualnie na marketingu albo w policealnych gniotach

Gość gość
Do gościa wyżej- puknij się w głowę.

Gość gość
Nie na kazdej stronie uniwersytetu jest to tak jasno napisane. Chcialam po prostu dowiedziec sie ktory z uniwersytetow bedzie najlepszy poniewaz sa rozne opinie na ten temat. A poza tym nie liczy sie tylko uroda bo na ladne oczy cie nie przyjmia...

Gość gość
masz mature za chwilę a ty siedzisz w sieci i się bawisz,wynocha do nauki

Gość gość
Jeśli celujesz w UJ albo UW to moim zdaniem prób to mniej więcej 90 proc z przedmiotów z rozszerzenia. Na wszystkich jest jasno napisane, tylko trzeba przeczytać i poszukać. Generalnie trzeba mieć od 75% w górę.

Gość gość
Dla jasnosci nie zastanawiam sie nad tym jakie przedmioty zdawac, deklaracje maturalne nalezalo skladac do 30 wrzesnia wiec juz mam wszystko wybrane. Chcialam po prostu uzysac inf ktore mnie interesuja bo kazdy z was tak samo zaczynał. Nie wszystko jest takie proste, ale dzieki za mile odp.

Gość gość
takie rzeczy to powinnas wiedziec przed skladaniem deklaracji maturalnej, a nie teraz pytac jakie przedmioty zdawac i na jakim poziomie

Gość gość
No to mówię Ci z autopsji, poszukaj na stronach uczelni, a jak nie znajdziesz zawsze możesz tam zadzwonić i zadać pytania, które Cię interesują.

Gość gość
Ok dziękuje.

Gość gość
Dla przykładu ja studiuję prawo w Lublinie. Na UMCStrzeba było zdawać historię i WOS, na Kulu Wos LUB historię. Prób to mniej więcej 80-85% te 4 lata temu. I mniej więcej co roku jest podobnie.

Gość gość
A jeśli np nie zdam matury z historii na tyle ile chcialabym to tez bede miala jakies szanse, jesli np podgonie punktami z polskiego czy z matmy?

Gość gość
A ja jestem w 2 klasie, dodatkowo ide nowa podstawa programowa czyli prawie wszystko od tej klasy mi odeszło oprócz przedmiotow obowiązkowych i rozszerzenia i nawet nie wiem czy chcę iść na medycynę czy na prawo iyp. Czy może na politechnike.. Kto ma gorzej??

Gość gość
Porownujac ilosc godzin z danych przedmiotow zapewniam Cie ze masz lepiej bo masz ich dwa razy wiecej, wiec spokojnie mozesz sie wszystkiego nauczyc.

Gość gość
Haha no tak ale jak jestem w klasie w której jeszcze nir wiem co chcę zdawać albo że nie będę zdawać tych porofilowych przedmiotow bo np jestem na mat fiz a chce isc na powiedzmy hisorie i nawet nie mam b szansy zeby chov troche sie uczyc tego przedmiotu w szkole bo go nie mam więc musze sievtylko w domu uczy co sięb kompletnie mija z celem bo to w szkole powinnam mieć możliwość nauki!!!

Gość Basia2296
ASBIRO to super szkoła!

Gość gość
Zarabiaj realne pieniądze na kubigo.pl Polecam.