Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat o pomaganiu, chcesz szczerze pomoc? potrzebujesz pomocy? wejdz

Polecane posty

Gość gość

zapraszam wszystkie osoby chetne do pomagania potrzebujacym i samych potrzebujacych :) hejterom z gory "dziekuje" :D

Gość gość
Ale o co chodzi ?Ja lubię pomagać .Jestem wolontariuszką w schronisku dla zwierząt .Wyprowadzam psy na spacer ,sprzatam boksy ,szukam nowych opiekunów dla nich .Dołaczcie sie do mnie .:-D

Gość ósma siódemka
WItam, ja chciałabym się wypowiedzieć o MĄDRYM POMAGANIU. Wszyscy pewnie pamietają temat Noxelii. Istnieją osoby, które nie doceniają pomocy, co więcej przyzwyczajają się do niej i nie chcą nic zmienić w swoim życiu. Im nie warto pomagać. Przykładem taka Noxelia. Jej facet zarabia 6000, ona ma rentę. Spokojnie mogliby odkładać, a żebra na kafeterii bo przepieprza pensję na ciuchy i zabawki dla psa i gotyckie amulety

Gość gość
Jestem nowa ,przepraszam ale nie wiem o co chodzi z tą Noxelią ale wiem ze takie osoby kraża po necie .:-(

Gość Bośnia1991
WŁAŚNIE!!! Moim zdaniem można, wręcz należy pomagać tylko i wyłącznie tym, którzy sami sobie pomagają tzn. potrafią mądrze wydawać pieniądze, szukają jakiejkolwiek pracy, żeby dostać pieniądze, nie nadużywają żadnych używek i mają szacunek do pieniądza. Absolutnie jestem przeciwna pomaganiu na siłę, czy dawanie leniom kasy jak np. zasiłki dla bezrobotnych, gdzie wielu po prostu nie chce pracować. Jeśli ktoś nie potrafi szanować kasy, to nie uszanuje tym, którzy mu pomagają i będzie wołał więcej i więcej, bo będzie uważał, że to mu się należy.

Gość gość
temat niesienia pomocy, założony przez Noxelię właśnie został skasowany... cóż... Skasowali go po pierwsze bo mody sami nakręcali pisaninę na nim, ślepo broniąc Nox, (a jak wiadomo coś takiego wywoływało falę ostrej dyskusji, a posty = ilości wyświetleń i kasa z reklam) i ktoś ten schemat jasno nakreślił

Gość ósma siódemka
Chciałam powiedzieć, że jak najbardziej pomagać zwierzakom.nawet niekoniecznie w schroniskach!!! Dokarmiać zimą. Do schroniska zawieżć stare koce. Pomagac ludziom niekoniecznie finansowo - a np. zrobić sąsiadce schorowanej zakupy. To nawet nic nie kosztuje. Nie szukać ludzi w sieci, wokół nas jest dużo nieszczęść i biedy... X A co do Noxeli to jest ona osobą która potrafi obrażać ludzi, aby poczuć się lepiej. Chwali się, że ma bogatego faceta i nie musi pracować, wyśmiewa i obraża ludzi, którzy wstają o świcie do pracy za 1200. Potrafi (jak sama napisała) wydać czasem 3000 miesięcznie na pierdoły. Wtedy facet przykręca jej kurek i ona żebra na Kafeterii (kłamiąc, że ktoś ją szantażuje itd) i w ten sposób dorabia. Należy dodać , że wypłynęło też, że miała epizody prostytucji i udziela się na kamerkach erotycznych (SU) za pieniądze

Gość gość
prosze was nie ograniczajmy sie do tematu jednej dosc kontrowersyjnej osoby :)

Gość gość
poza tym skasowany został bo Nox już sama się zaplątała w tym swoim żebractwie. Wpierw cięła się żyletką po łapach i błagała o jakikolwiek grosz, a potem wyszło na jaw że kasę potrzebuje bo przepierdzielili lekką ręką 3tys z jej facetem, a na dodatek pogardliwie odnosiła się do pracy i znów wywyższała to jak żyją z Witem i ile on zarabia.

Gość gość
A zebrała ta wywloka te 250zl?

Gość gość
Dziekuję za wyjasnienie .Zgadzam sie z Toba ósemko ,pomagac mozna wszedzie .Pomagam nie tylko w schronisku ,dokarmiam koty w piwnicy karmie ptaki zimą ,zauwazam potrzebujacych ludzi i pomagam jak mogę . Chocby gotuję wiecej obiadu i zanoszę samotnej sasiadce ktora z racji wieku i ciezkiej choroby nie jest w stanie ugotowac sobie sama.Poza tym robie zakupy i załatwiam bierzace potrzeby ,i tak juz 10 lat ... Do tej pomocy wciagam syna i meża .Wtedy można wiecej :-D

Gość ósma siódemka
Dokładnie, pomagajcie mądrze!!! Można znaleźć rodzinę alkoholików w pobliżu i dawać dzieciom jedzenie czy zbędne ubrania, pomagać stale, nie jednorazowo. To trudniejsze, zabiera więcej czasu. Ale straszne to, że tylu ludzi wokół cierpi, bo ma dumę i nie przyzna się do biedy, a pomoc dostają ci, którym jest zbędna albo wręcz zasłużyli na nauczkę.

Gość ósma siódemka
To koniec off topicu, po prostu pomagajcie mądrze;)

Gość Tak to prawda  napisała że tą
kasę już uzbierała, ale potrzebuje jeszcze 100 tytuł topiku to Słońce pokonał cień ...