Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania Ania Frania

JAk odczytać wynik HCG total ilościowo??

Polecane posty

Gość Mania Ania Frania

Wyszło mi 7,1 mUl/ml. Poniżej mam normy: ciąża: 0,2-1 tydzień: 5-50 1-2 tydzień: 50-500 2-3 tydzień: 100-5000 3-4 tydzień: 500-10000 4-5 tydzień: 1000-50000 itd. Kobiety niebędące w ciąży: <10 No i nie wiem, w którym przedziale się mieszczę.

Gość gość
ciąża, ale bardzo wczesna

Gość gość
poczekaj na ten okres, wiemy że bolą cie korzonki, daj już spokój, myślisz że tu siedza lekarze i c***owiedzą? albo wróżki? co chcesz usłyszeć? tak, jesteś wi ciąży? Nie, nie jesteś?

Gość Mania Ania Frania
To dlaczego jest napisane, że cytuję "Kobiety niebędące w ciąży: <10" To ja mam poniżej 10, bo tylko 7,1 mUl/ml. Nie rozumiem tego.

Gość gość
brak ciąży

Hej, ktoś tu chyba się pomylił, bo korzonki to mnie bolą :) Normalnie niezły zbieg okoliczności, bo ja założyłam wczoraj podobny temat :) I sytuacja identyczna, tylko, że ma mam wynik 6,3 mUL/ml. Ale normy mam podane te same i też nie wiem, jak to czytać. A kiedy robiłaś badanie? Bo ja 5 dni przed @, a cykle mam 30-dniowe.

Gość gość
a dlugo ci sie miesiaczka spoznia? mysle, ze musisz poczekac choc ze dwa dni i powtorzyc badanie bo to jeszcze nie jest jednoznaczne

Gość Mania Ania Frania
2 dni mi się @ spóźnia a cykle mam 31 dni.

Gość gość
nawet tylko 2 dni po terminie miesiączki b hcg już powinno być sporo wyższe...raczej nie ciąża.

Gość Mania Ania Frania
No to szkoda :( A już miałam nadzieję.

Gość gość
2 tyg po terminie @ beta przeważnie jest około 200 więc albo nie jesteś w ciąży albo wystąpiła bardzo późna owulacja ( przy cyklach nieregularnych możliwe). Powodzenia

Gość Mania Ania Frania
Ale ja mam wyniki HCG total ilościowa a nie beta HCG!

Gość Mania Ania Frania
2 dni a nie 2 tygodnie ;)

Gość mamusia8888
moim zdaniem to bardzo wczesna ciąża :D mozliwe ze ok 9/10 DPO :) sprawdz za 2 dni od wczesniejszego pomiaru czy poziom wzrasta. jezeli masz cykle 31 dniowe to raczej owulacji nie masz w 14 dniu .

Gość Mania Ania Frania
Podnoszę

Gość gość
ale co Ty chcesz podnosić? kazdy Ci napisal powtórz bete lub zrob test o czułości 10 mul

Gość gość
spóźnia Ci sie okres 2 dni, owulacja mogla byc ok 22/23 dnia, jesli jej nie monitorujesz nie masz pewnosci! wiec piszemy Ci ze test mogl pokazać bardzo wczesna ciąże, możesz też nie być w ciąży, a mogło tez sie zaczac mikroporonienie, wiec idz jutro na Bete i bedziesz wiedziala, niestety ale wróżką nie jestem zeby Ci powiedziec czy jestes w ciazy czy nie

Gość gość
a może powiecie mi jak mam rozumieć ten wynik?<2.00.wiem że to jest powyżej normy a robiłam test i wyszedł dodatni

Gość gość
a okres spóżnia mi się już 2 tyg.czy ktoś może mi odpowiedzieć mi co to może oznaczać?