Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ucze sie gotowac

Jak zrobic sos do mięsa brazowy

Polecane posty

Gość ucze sie gotowac

Witam chcialabym wiedziec jak zrobic dobry sos do miesa np udka lub karkowki itp .Moze ktos wie jak zrobic pyszne domowe. Slyszalam ze dodaje sie kostke rosolową cebule i make ale niewiem ile .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przysmazasz mieso I cebule, musi sie troche przypiec, wtedy wyjmujesz mieso, w kubku mieszasz dwie lyzki maki z ciepla woda zeby nie bylo grudek a.konsystencja gestej smietany, na patelnie z tluszczem dolewasz wody, doprowadzasz do wrzenia I wtedy zmniejszasz gaz na min I dolewasz pomalu maki z woda caly czas energicznie mieszajac, najlepiej ubijaczka mala. Pomalu bo to chwili gestnieje, dodajesz tyle zeby otrzymasz fajny sos, doprawiasz lub dodajesz kostke I wuala! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ucze sie gotowac
Dziekuje sprobuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak dodasz zamiast zwykłej mąki razową to będzie też troszkę ciemniejszy sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąkę można jeszcze zrumienić na suchej patelni przed połączeniem z wodą, tylko trzeba uważać by jej nie przypalić. Trzeba cały czas stać i mieszać. Z taką mąką sos wychodzi mocno ciemny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sister Darex

Kochani...ciemny sos to z wolowiny, jasny z wieprzowiny...i jedno i drugie miesko pod koniec trzeba lekko zarumienic, tylko nie przypalic, wyjac dodac wode z maka/zwykla/, dodacie smietane 12% bedzie jasniejszy ale tez smaczniejszy, sol pieprz moze ciut maggi z Maggi a nie Knorra/ zalatuje sztucznoscia/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×