Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powikłania cukrzycy

Polecane posty

Gość wiolakrk
Na forum mojacukrzyca, niestety nikt nie odpowiada. Chyba nikt tam nie zagląda :(

Gość sadownik1
Odpowiadają, tylko nikt tam nie piszę nic na temat neuropatii cukrzycowej. Zgadzam się z moimi przedmówcami, na ból tylko leki, alaprolpon spisuje się świetnie. Żadne masowanie, moczenie niestety nic nie da.

Gość facetwroc
Mam jeszcze pytanie odnośnie alaproliponu, ile tabletek łyka się dziennie?

Gość izka200
dwie tabletki, razem z posiłkiem.

Gość facetwroc
izka200 już wiem, miałem we wtorek wizytę u lekarza :)

Gość izka200
oczywiście miałam na myśli dwie dziennie, nie dwie naraz :P

Gość facetwroc
tak, tak wiem. Dwa razy dziennie, po jednej podczas posiłku. Dziękuję.

Gość gość
Widze,ze wrocil temat.Tak wiec,kochane moje,oblecialam apteki odnosnie tego leku dla taty,ktory polecilyscie.W zadnej aptece go nie ma/alaprolipon/Panie mowia,ze oczywiscie mozna go sprowadzic,ale byly zdziwione,bo jeszcze nikt go nie kupowal.Poza tym farmaceutki twierdza,ze ten lek to efekt marketingu konkretnej firmy,a pomoze jak umarldmwu kadzidlo.Pytala lekarza..Odp,ze jak chce tracic kase na cos,to moja wola,ale to ziolowe badziewie,ktore stworzono,by z chorych wyciagnac kase.Tak wiec wiem,ze nic nie wiem.A tak na marginesie,to tate te nogi zaczynaja nawalac zaraz po tym jak umyje.Efekt?Zaczyna sie bac mycia nog,bo potem calymi nocami nie spi,tajt go w stopach kluje:((

Gość izka200
Nie wydaje mi się, zeby to co piszesz było prawdą. Słyszałam, że w aptekach często jest tak, że firmy medyczne zostawiają im kupe gadźetów itp, w zamian za promowanie swoich produktów, pewnie Ci od alaproliponu nic nie daje i aptekarki wciskają to co mają wciskać. Na pewno nie zostawiaj ojca bez żadnych tabletek, ten alaprolipon wspomaga leczenie neuropatii, nie jest drogi, spróbuj.

Gość gość
to niestety prawda, apteki bywają przekupne i to za nędzne gadżety ;/ Myślę, ze lepiej będzie jak zapytasz lekarza co sądzi i pogadasz z ludźmi co myślą o tym alaproliponie, czy przynosi jakiś skutek.

Boże, za gadżety wciskać ludziom jakieś rzeczy, masakra... To przez to, że teraz w aptekach jest mnóstwo techników po zaocznym studium, farmaceuci po ukończonych studiach mają zupełnie inne podejście.

Gość gość
najlepiej pytać lekarza, czy ludzi którzy coś łykają. Taka prawda.

Gość Wiola789
Bardzo często przy przyjmowaniu suplementów ludzie spodziewają się efektu natychmiast. To jest proces, który wymaga cierpliwości... Sama choruję na cukrzycę i wiem jak czasem jest ciężko wytrzymać....

Gość gość
NIestety farmaceutyki nie działają jak magiczna różdżka. Należy uzbroić się w cierpliwość i czekać na efekty, a te na pewno będą!

Gość gość
ale ktos zrobil reklame tego SUPLEMENTU DIETY, nie leku. Nie wierzcie w to, ktos probuje zarobic na chorych:(

Gość Kasia5555
wszystko bierze się z braku badań, większość ludzi w ogóle nie wie, ze ma cukrzyce, lekceważy objawy, aż do momentu, że choroba tak daje o sobie znać, że staje się udręką, trzeba wcześniej myśleć, odżywiać się odpowiednio, bo wahania insuliny zmieniają metabolizm węglowodanów, tłuszczy i białek, nic Wam nie zaszkodzi bardziej niż bierność

Gość mjkmjk
Jedyną substancją przyczynowo leczącą neuropatię jest kwas alfaliponowy. Jest to substancja o udowodnionej skuteczności i bardzo dobrze przebadana w licznych badaniach klinicznych. Zgodnie z tymi badaniami optymalną dawką do leczenia neuropatii cukrzycowej jest dawka 600 mg kwasu alfaliponowego, dlatego zażywanie niższych dawek (np. 200-300 mg), które często występują w suplementach diety, nie ma najmniejszego sensu. Tym bardziej, że suplementy mają nieudowodnione działanie i nikt nie potwierdza ich skuteczności przed wprowadzeniem do obrotu. Chcecie się leczyć to tylko lekiem, a nie suplementem. W Polsce są dwa leki zawierające 600 mg kwasu alfaliponowego. Droższa Thiogamma 600 (ok. 70-80 zł) i trochę tańszy, ale moim zdaniem lepszy Neurolipon 600 mg (50-70 zł). Mój tato używa go od kilku lat i udaje się go kupić zwykle w cenie poniżej 50 zł.

Gość Magda2222
Przecież nawet można kupić sam kwas alfaliponowy o wiele tańszy który ma 920 mg inne tańsze praparaty też go dużo zawierają, porównywalnie do wskazanych dwóch leków, więc po co przepłacać.

Gość On_32
Ojej, strasznie drogo za ten Neurolipon i Thiogamma! Moja mama używa Alaprolipon,wiem bo co miesiąc wykupuję jej leki. Kosztuje coś koło 27-28 zł i ma w opakowaniu 36 tabletek. Ma w sobie właśnie ten kwas alfa-liponowy (ALA) + selen + witaminy z grupy B. Mama czuje się po nim dobrze. Nie narzeka na drętwienie kończyn.

Gość gość
Przy neuropatii cukrzycowej działa Neoglandyna. Moja babcia ją bierze i mowi, ze bardzo jej pomaga.