Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkamilka

czy tez czujecie sie bezsilni jako konsument

Polecane posty

Gość lilkamilka

mam tego dość. Dlaczego żyjemy w takim kraju albo świecie gdzie traktuje się nas jak idiotów? to jest wszechobecne. weźmy na przykład prywatną telewizję jak polsat i tvn - serwują nam głupkowate seriale typu "dlaczego ja" "warsaw shore" itp. przychodzę po pracy, włączam telewizor i nie ma co oglądać bo lecą same debilizmy. W gazetach to samo - same afery, skandale, gdzie kulturalna i ciekawa publicystyka? weźmy sieci komórkowe - klient płaci abonament a w każdej sieci jakieś limity, jak masz dużo minut, to nie masz smsów, jak wybierasz wiecej smsów to nie masz minut, a jak chcesz mieć dobrą ofertę to musisz wydać 1/10 swojej wypłaty na to. Firmy budowalne - pewna firma jakiś czas temu wstawiła mi drzwi. Odwalili fuszere, wzieli kasę i zapadali się pod ziemię. Nie wiem jak ich szukać, prawnik powiedział że szanse na odzsykanie kasy są niewielkie, więcej zapłacę za ich odnalezienie, proces niż zapłaciłam za drzwi. czy też czujecie się ciągle nabierani, oszukiwani, ciągle skazani na wybór większego lub mniejszego zła. Dlaczego jesteśmy traktowani jak idioci. oddałam buty na gwarancji, reklamacja rozpatrzona negatywnie - buty źle dobrane do cieżaru ciała. Przy kupnie nie było żadnego limitu wagi a nawet jakby był, to ważę 63kg, to co oni sprzedają buty dla dorosłych dzieciom w rozmiarze 39?? mam tego dosyć. Czy wy się przeciwko takim zachowaniom jakoś buntujecie? nie wiem już jak walczyć z tymi wszystkimi usługodawcami.

Gość gość
To jest Polska właśnie. Ostatnio włączyłem pakiet LTE w play z konta znikło mi 50zł, napisałem do nich i w odpowiedzi od nich kwotę pobrali prawidłowo, bo znajdowałem się w zasięgu 3g.

Gość Sonia182
Ja się wkurzam jak do mne wydzwaniają firmy różne ciekawe skąd mają mój numer:/ Właśnie dzwonił do mnie numer 814605488 dobrze że nie odebrałam ; w necie znalazłam informację że to jakieś ściemy z pokazami garnków, a wmawiają że to spotkanie z Okrasą.

Czasem tak. Nie rozumiem czemu mam płacić podwójny abonament z telewizję skoro płacę z cyfrowy polsat, który ma w swojej ofercie kanaly publiczne...czyli płacę dwa razy za to samo :o i w dodatku muszę kupować pakiety, gdzie w każdym pakiecie sa najwyżej 2 programy, które chcialabym mieć :o

Gość Sonia182
Aha i informację by nie odbierać od nich dlatego ostrzegam Was tutaj. A jeśli się odbierze to mówić że mają wykasować numer z bazy danych. Autorko - co to drzwi - to pewnie dostałaś jakąś ulotkę z wstawieniem drzwi za 670 zł montaż gratis , jedynie numer telefonu, żadnego adresu firmy , prawda?

O własnie, te durne pokazy też :o nawet trzy razy dziennie jedna osoba z tej samej firmy dzwoni, jak nie gary to koce :o ostatnio nawet po 22 dzwonią :o

Gość gość
hahahhahahahaha super piszcie więcej takich akcji :-) mi się tak nie zdarza

Gość Sonia182
Kinga - możesz podać numery? Żeby było wiadomo od kogo nie odebrać? Ja dzięki netowi wiem, że to z pokazu garnków dzwonili , tak może jeszcze głupia bym oddzwoniła.

Gość gość
Ja po przyjezdzie do Anglii nie moglam uwierzyc jakie ciekawe programy sa w TV, nawet w podstawowym pakiecie.W Polsce nie ogladalam telewizji od lat.. 10? Albo wiecej. W Anglii codziennie filmy, nawet jak starsze to ciekawe a nie w kolko glupie amerykanskie komedie, programy popularno-naukowe jak Quite Interesting czy serie fizyka profesora Briana Coxa, Hawkinga dokumenty wyjasniajace zagadki wszechswiata, programy przyrodnicze nagradzane wielokrotnie, nakrecone najnowoczesniejszymi technikami, seriale akurat najpopularniejsze jak How I Met Your Mother czy Big Bang Theory na biezaco a nie emitowane jak w Polsce rok lub wiecej po swiatowej premierze. Sama telewizja wiele pokazuje jak bardzo nie licza sie z Polakami, rzucaja nam jakies ochlapy wyprodukowane za ogromne pieniadze.

Gość gość
ja na durne telefony mam sposób, w listę numerów mam wpisane numery znajomych a wszelkie obce numery mają dzwonek melodyjkę, gdy słyszę melodyjkę zamiast standardowonego dzwonka telefonu to po prostu ignoruję telefon dzięki temu przestałam np. biec z kuchni w połowie mieszania mięsa na mielone po to by odebrać wk****ia jący telefon od jakiś debilnych firemek

Gość gość
Mam podobne odczucia jak autorka. Jak z tym walczyć? Sam nikt nic nie zrobi i obejdzie się bez echa. Na swój sposób bojkotuję to, co mogę. Nie mam telewizora bo nie ma co obejrzeć, zrezygnowałam i nie mam opłat, ale ja sama , to kropla w oceanie. Myślę że skoro żyjemy w dobie interenetu, wszyscy powinniśmy się złączyć i założyć strony internetowe gdzie każdy mógł by polecić solidną firmę albo osoby które spartaczą robotę. Tak samo można wymienić produkty i bojkotować razem. Tyle że....tu pojawia się problem; ludzie by chcieli ale nikomu na dłuższą metę się nie chce.

Gość gość
tą samą metodę stosuję na komórce, gdy ktoś dzwoni z jakiegoś nieznanego mi numeru, po prostu nie odbieram a jak dzwonią natręci to wpisuję ich numer do listy połączeń blokowanych, wtedy tel nawet nei dzwoni, numer się wyświetla w nieodebranych połączeniach i wiem że blokowany natręt dzwonił

Nie mama spisanych numerów, ale to nie jest ten sam numer, nawet jak dzwoni ta sama osoba w tym samym dniu numer jest inny. Pamiętam, że było coś z 4 zerami a końcu.

Gość lilkamilka
co do drzwi - miały to być rzekomo antywłamaniowe drzwi za 1100zł, okazały się zwykłymi drewnianymi bublowatymi drzwiami z beznadziejnymi zamkami. Mój tata chciał nam zrobić prezent, dał się nabrać na te drzwi, było mu okropnie smutno gdy zobaczył co zrobili. Okazało się że oni polują na starszych ludziach którzy nie znają się na sprawdzaniu firm w internecie itp. Ooo albo tak jak piszecie o tych telefonach, dzwonią z różnych firm z ofertami reklamowymi i będą tak długo dzwonić aż z nimi człowiek porozmawia. Sa tak natrętni że szok. Kiedyś zadzwoniła do mnie jakaś kobieta z pytaniem czy nie chciałabym wziąć udziału w popularnym programie telewizyjnym, oni mi powiedzą co i jak mam mówić i łatwo zarobie 200, lub 300zł. Gdy pociągnęłam ją bardziej za jeżyk okazało się że dzwoni z Rozmów w toku i mam wystepowac jako bohaterka jednego z programów z jakimiś zmyślonymi problemami. Zapytałam ją skąd w ogóle ma mój numer a ona taka zmieszana mówi że "znalazła na ogłoszeniach na portalu tablica" (dodam że nie szukałam pracy tylko sprzedaje tak książki, ubrania itp) wtedy wpadłam w taki szał, zaczęłam ją wyzywać, ze jest nienormalna, że szukaja klientów gdzie popadnie, że są hienami itp i rzuciłam telefonem. Byłam wściekła. wszędzie tylko komercja, konsumpcjonizm, nachalność, fałszywość itd. Z tą telewizją to jest dokładnie tez tak jak piszecie. mam cyfrowy polsat, muszę płacić abonament za furę kanałów a tam jest może 7 kanałów które oglądam. Powoli zaczynam się oswajać z myślą że powinnam zrezygnować z tej ogłupiającej telewizji i z naciągaczy typu cyfrowy polsat, upc itd.

Gość Sonia182
Kinga - aha Autorko - to współczuję z tymi drzwiami - pewnie taka firemka co tylko numer swój podaje i działa w innych miastach. Co do kablówki to uważam , że UPC jest w porządku.

Gość gość
no niestety w dzisiejszych czasach trzeba mieć oczy naokoło głowy bo każdy chce naciągnąć

Gość lilkamilka
też tak uważam, ludzie, konsumenci powinni zrobić jakiś protest, bunt tylko nikomu się nie chce i w sumie nikt nie wie na czym miałby polegać. Weźmy na przykład upadającą firmę ORANGE, byli tak chciwi, tak pazerni, wysokie limity, że ludzie tak się wkurzyli że wszyscy przeszli do play a oni teraz wydzwaniają do wszystkich i kuszą jakimiś badziewnymi ofertami z tego orange. Nawet wymyślili newmobile ale już nikt nie daje się na to nabierać. Mają za swoje. I wszystko byłoby pieknie i ładnie gdyby nie to że lada moment play też odwali jakiś numer, podniesie kosmicznie ceny i znów to samo. Ludzie są pozyskiwani są do jednej firmy z innej a za chwile znów są zmuszeni do szukania następnej firmy. A propos dosłownie przed sekudną dzwonili do mnie z mbanku a jako że o tym mowa, powiedziałam facetowi że są beznadziejną firma która wprowadza coraz wyższe opłaty i że zmieniam bank więc ma nie marnować swojego i mojego czasu hehee. Gość był lekko zdziwiony. Swoją drogą możecie polecić jakiś bank który nie ma wygórowanych opłat za prowadzenie konta i nie zmieniają co chwile tabeli opłat i regulaminów?