Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliana23

Karmienie, sen, plan dnia.

Polecane posty

Gość Liliana23

Witam, mam problem z karmieniem synka - tym razem nie chodzi o krztuszenie ale o ilość i czas karmienia. Często jest tak, że nasze karmienie trwa 3-5 minut max 10. Pokarm mam, czasami bardzo dużo. Problem w tym, że nie wiem czy Mały się najada, dużo czytałam i niby w jego wieku (skończy w piątek 3 miesiące) powinien mieć 3 godzinną przerwę do następnego karmienia, u nas rzadko kiedy tak jest. Zazwyczaj są to 2 godziny lub 2,5. Denerwuje się tym, że Mały zamiast zjeść, wierci się, głuży, trochę popije i już nie chce, gdy go dostawiam dłużej - kończy się płaczem. Przez dzień śpi około 3 razy po około 1 godzinie. Kąpiemy go koło 18, potem go karmie i zasypia. Śpi tak do około 23/24, potem się budzi na karmienie, następne bywa koło 03/04, kolejne rano koło 07. Czy karmicie przez sen? Proszę, powiedźcie jak to wygląda u was, bo nie wiem czy powinnam coś zmieniać? Jak zrobić by chciał dłużej jeść. Pozdrawiam Liliana:)

Gość gość
Czasami za dużo czytania nie ma nic wspólnego z realiami. Karm gdy mały jest głodny i na ile on ma ochotę. Nic na siłę. Powoli staraj się trzymać regularnych godzin karmienia. Twój człowieczek jest dopiero 3 miesiące "nowy". Z czasem wejdzie w rutynę karmienia o określonym czasie. Nie szalej. Nie nadskakuj bo się nigdy nie wyśpisz. Dzieciak to nie porcelana. Ja też się naczytałam a później to miałam mętlik w głowie. Postawiłam na swoją intuicję, obserwacje i zapisywałam w notesiku godziny. Później było mi łatwo spojrzeć na rozkład dnia i wedle tego rozkładu, wprowadzać swój. Tak żeby mały był najedzony a ja wyspana. Ze zmęczonej matki (i żony) nikt nie ma pożytku :-)