Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desirre90

Długie, nieregularne cykle. Czy mogę byc w ciazy?

Polecane posty

Gość desirre90

Witam, Przez 4 lata w ramach antykoncepcji przyjmowałam Yaz. Musiałam go odstawić, ponieważ przez 4 ostatnie miesiące zażywania miałam krwawienie przez 25 dni w m-cu. Nie biorę tabletek od 5 m-cy. Teraz krwawienia są bardzo nieregularne, a cykle długie (ostatni 53 dni). Nie potrafię, więc przewidzeć czy mam owulację i kiedy. Ostatnia miesiaczke mialam 8.01. Z badania usg (4.02) wynika, że jeden jajnik ma cechy policystyczne a drugi pecherzyki do 8 mm (czyli brakuje pęcherzyka dominującego), endometrium to 6,9 mm, czyli wg znalezionych przeze mnie informacji troszeczkę za mało, żeby zarodek mógł się zagnieździć. Po badaniu kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia(8.02). Czy myślicie, że w tych warunkach możliwe było, abym miała owulację, a co za tym idzie zaszła w ciążę?

Gość gość
najlepiej sprawdzja mierząc temperaturę keidy masz owulację i czy wogóle ją masz. Po tabletkach to różnie bywa. Raz wraca wszystko do normy, raz psuje się dopiero po paru miesiącach. Jednym razem jest owulacja bardzo szybko po odstawieniu innym razem trzeba ją wywoływać, zmusić dawno nie uzywane jajniki do pracy i może trwać to kilka miesięcy

Gość gość
Wszystko wróci do normy po ciąży.

Gość gość
zamiast mierzyć temperaturę nie wiem czy nie będzie prościej kupić mikroskop owulacyjny. Ja mam afrodytę i korzystam już pół roku

Gość gość
własnie mikroskop owulacyjny ani testy owulacyjne nie koniecznie muszą potwierdzać owulacji jeśli np blokuje ją coś. mikroskop wykrywa zwiększony poziom estrogenu jak dojrzewa pęcherzyk. Pęcherzyk dojrzewa estrogen się podnosi, mikroskop go wykrywa ale ostatecznie pęcherzyk może się wchłonąć albo nie pęknąć, czasami tworząc torbiele. Jesli masz nieregularne miesiączki to własnie coś takiego może się dziać. Test owulacyjny wykrywa lutropinę która też może się wydzielać ale w ostatniej chwili może coś się zblokować i do owulacji nie dojdzie. W domowych warunkach tylko temperatura potwierdzi owulację. Jesli nie dochodzi do owulacji to nie wydziela sie progesteron i nie ma skoku.

Gość desirre90
Kurcze ja już sama nie wiem. Mam 36 dzień cyklu, przez ostatni weekend kochalam się bez zabezpieczenia, Teraz dostałam jakiegoś plamienia i od wczoraj bolą mnie jajniki. Czy myślicie, że to może być plamienie implantacyjne? Może niepotrzebnie się nakręcam...

Gość gość
desirre90 tak to moze byc ciaza