Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka00

mlode mamy

Polecane posty

Gość malutka00

Dlaczego dziewczyny w mlodym wieku 19-22 decyduja , planuja, chca miec dziecko??

Gość gość
moja szwagierka zaszła w ciążę jak miała 22 lata, urodziła jak miała 23. Byli już po ślubie, chcieli tego dziecka.. no różni są ludzie, oni akurat tacy ogarnięci są. Praca jest, studia zaoczne. A 19 latka... hmmm.... nie wiem :P

Gość ja sie zdecydowalam
na dziecko w wieku 19 lat podjelam decyzje ze robimy dzidziusia:) Dlaczego? Ano dlatego ze dostalam prace na umowe wienc na co czekac a chlopak tez pracowal i pracuje. No i potem posiedzialam z dzieckiem na maciezynskim wrocilam do pracy a teraz mam 22 lata i jestem w drugiej ciazy:) I jestem szczensliwa:)

Gość gość
wienc? lepiej nie pomagaj dziecku w lekcjach po pałę dostanie :O Ja zaszłam w ciążę mając 21 lat. Jako, że poszłam do szkoły jako 6 latka, to w wieku 21 lat miałam już licencjat i 3 lata doświadczenia zawodowego, stałą pracę. Mąż też miał stałą pracę, mieliśmy swoje mieszkanie - mąż jest 6 lat starszy, miał oszczędności - więc było nas stać na kupno. Z moich "pseudo oszczędności" zrobiliśmy mały remont i kupiliśmy kanapę i ławę :) Jak się dziecko urodziło, to zostałam w domu na wychowawczym, po 3 latach wróciłam do pracy. Obecnie mam w domu 13 latka i jestem szczesliwa.

Gość malutka00
Ale dlaczego dziewczyny decyduja sie na dziecko??Jakis instynkt?? Sama mam niecale 20 lat.I po poznaniu aktualnego chlopaka zapragnelam miec dziecko

Gość gość
instynkt na pewno. plus u nas naturalna kolej rzeczy. byliśmy razem 3 lata, był ślub, mieliśmy mieszkanie, pracę, wykształcenie - zapragnęliśmy mieć dziecko. jak masz warunki to się decyduj, jeśli to Wasze wspólne pragnienie.

Gość malutka00
Od niecalego miesiaca mieszkamy ze soba.Jestesmy prawie 2 lata razem.Prace tez niby w sumie mamy... Wiem ze gdyby juz ta ciaza sie 'stala' to oboje bylibysmy szczesliwi ale zdaje mi sie ze gdy juz zaczynam mowic o dziecku o tym zebysmy sie kochali do konca on sie boi.Bo sa jeszcze wydatki na nowe mieszkanie itp