Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sos pieczarkowy czym doprawic

Polecane posty

Gość gość

zeby był smaczny

Gość gość
sos pieczarkowy doprawiam śmietaną, choć na ogół używam jogurtu naturalnego, to tutaj musi być śmietana 18.

Gość gość
oregano,ziola prowansalskie,czosnek,pieprz ziolowy,sojowy sos grzybowy

Gość gość
ja tylko solą i pieprzem białym

Gość akops
Można dużo przypraw znaleźć w sklepie NMR z Siedlec ( http://nmr.com.pl). Ja bym ich polecała. Wszechstronnie, różnorodnie i jak na razie wszystkie rzeczy jakie tutaj kupowałam faktycznie były dobre jakościowo, na pewno świeże bo to można łatwo poznać. Nie sprzedają przypraw zwietrzałych które już się zdążyły długie miesiące odleżeć gdzieś w składziku.

Gość gość
Najlepszy sos na swiecie: pieczsrki smietanka pieprz sól natka pietruszki i sos sojowy :)

Gość gość
Smakują mi przyprawy ze sklepu internetowego na stronie http://nmr.com.pl. Niby ten sam pieprz, niby ta sama sól co w markecie a jednak potem potrawa smakuje o wiele lepiej. Jak ostatnio zrobiłam zrazy to wszyscy w domu byli zaskoczeni, że jakiś inny smak, że dobre i tak dalej. Jak mąż nie za bardzo za zrazami przepada tak teraz zjadł aż mu się uszy trzęsły.

Gość gość
Jakościowo to mi bardzo odpowiadają przyprawy sprzedawane przez sklep ze strony http://nmr.com.pl. Nie wiem na czym to polega ale ich mieszanki mają bardzo intensywny zapach, czuć każdy składnik, wszystko jest świeże. Jakość zupełnie odmienna niż to co wcześniej zamawiałam, gdzie niby też brałam czy to liść laurowy, czy to lubczyk a mimo wszystko smak i aromat nie był tak dobry.

Gość gość
Do sosu z pieczarek zawsze jednak dodaję torebkę sosu pieczarkowego Knorr.

Gość gość
to chyba zalezy jaki smak lubicie, ja podsmazam cebulke na masle, dodaje pieczarki i dalej podsmazam, na koniec smietana, sol i pieprz, eventualnie jakies ziola (koperek, pietruszka, Oregano, etc.). Coraz bardziej mnie przeraza, ze ludzie nie potrafia ugotowac prostego dania, niedlugo bedziecie pytac jak ugotowac herbate

Gość gość
U mnie wystarczy sól i pieprz, czasem odrobina jakiejś przyprawy w płynie

Gość gość
Sos robię na koncentracie grzybowym krakusa, jest smaczny, pachnący, naturalny bez konserwantów itp. Z przypraw trochę soli, pieprzu, czasami chilli, jakieś zioła, robię zasmażkę żeby sos zagęścić.

Gość Nina Kowalska
Ja też robię na koncentracie grzybowym Krakusa i zawsze wychodzi przepyszny, a do tego jest zdrowy.