Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania prenatalne.

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś jest wstanie uporządkować mi kiedy dokładnie i jakie badania prenatalne należy wykonac...internet jest pelny - ale żeby w przynajmniej 3 miejsca było napisane to samo.... Za dwa dnio idę do lekarza..bedzie to pewnie koło 9 tygodnia..może troszkę więcej... Chodzi mi tylko o badania nieinwazyjne...jakie miałyście robione?w których tygodniach? Z góry dziekuję. Pozdrawiam

Gość gość
między 11 a 13 tyg. robi się tzw. przeziernosć karkową, możesz też zrobic testy Pappa, robi się je chyba max 4 dni po usg

Gość gość
A czy któraś mama może mi powiedzieć jakie miała dokładnie robione testy? Wyczytałam, że ten test PAPPA jest juz praktycznie nie stosowany... Matko żeby była jedna strona, fachowa informacja..to nie..wszędzie co innego!!

Gość gość
Diason,lodz,polecam w 12 tc robilam,usg trwajace ok 10 minut,koszt 200zl dostajesz opis +plytke

Gość gość
testy Pappa robi się albo z własnej potrzeby albo kiedy na usg coś jest nie tak

Gość gość
11-13.6 pierwsze usg plus ew. Pappa mi robili tego samego dnia, to badanie na wady genetyczne oraz ogólny rozwoj dziecka ( wymiary, czy pojawiają sie skrzydla motyla- zaczątek mozgu itp) 20-22tc - usg, przeplywy, budowa serca, rozwoj dziecka 30 tc - jw pierwsze dwa badania są wazne, kaze wykrywa cos nowego jeśli jest, 3 potwierdza dobry rozwoj lub wyklucza. Mozna robić, nie trzeba jeśli u twojego gina na usg jest ok. Przynajmniej tak mówil mi lekarz, jeśli cos pokrecilam poprawcie mnie prosze

Gość gość
Matko...w czwartek mam wizyte u lekarza...pewnie u niej dowiem się wszystkiego... żeby mnie tylko nie wysmiała:)Bo przecież gupa baba naczytała się tyle, ze teraz spac nie będzie mogła:) ehhh dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)