Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś może mi to wytłumaczyć

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego na antenie radia maryja tak często pada słowo "prawda" i wyrażenie "pragniemy prawdy"? Aż do znudzenia?

Gość lita skala
nie wiem ale miedzy haslem prawdziwy a prawdomowny jest roznica taka jak miedzy litym i litosciwym

Gość jak to dlaczego
przecież główne media manipulują i kłamią (w tym sensie że jako istotne przedstawiają rzeczy co najwyżej drugorzędne)

Gość jak to dlaczego
np. ostatnio tylko w radiu maryja mogłem dowiedzieć się czegoś więcej o aferze z lasami, tym np., jakie skutki będzie miał skok rządu na ich kasę (jest jeszcze co prawda internet, ale to trzeba znać odpowiednie strony)

Gość gość
A w jaki sposób to weryfikujesz? Wierzysz na słowo politykom w radiu m? Dlatego że zgadzają się sami ze sobą? Dlatego że wszyscy mówią jednym chórem i na jedną modłę? Dlatego że ojciec wmawia ludziom że tak bardzo pragnie prawdy? Sam Pomyśl trochę zanim zarzucisz komuś brak tego

Gość gość
Nie ma medium idealnego -TRWAM może i wskazuje na ważne problemy ale interpretuje je po swojej myśli i często jest niemerytoryczna. Media mętnego nurtu przynajmniej są merytoryczne i obiektywne (np. Taki polsat) i nikt mi nie wmówi że białe jest czarne i na odwrót

Gość gość
Zgoda co do powyższych postów

Gość jak to dlaczego
gość z 23:45 każdy sam dobiera sobie autorytety, czyli źródła, z których czerpie wiedzę o świecie. bo zakwestionować można wszystko i zapytać: jak to weryfikujesz? niewielu wśród nas jest specjalistów, którzy znają problem z pierwszej ręki. dla jednego bardziej się trzyma kupy to co mówi wyborcza, dla innego - gazeta polska. tyle że i w jednej i w drugiej mówi się jednym głosem, więc robienie zarzutu jakiemuś medium, że mówi jednym głosem jest co najmniej śmieszne. nie wiem też skąd pomysł, że wierzę radiu maryja bo ojciec wmawia ludziom że tak bardzo pragnie prawdy (swoją drogą - pragnienie prawdy jest takie dziwne, żeby tak się tego czepiać?). radio maryja cenię własnie nie za politykierską paplaninę, ale za to, że zapraszają ekspertów, którzy ciekawie i rzeczowo się wypowiadają. na koniec - nie wiem gdzie wyczytałeś, że zarzucam komuś brak myślenia