Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnlkoikjhxy

Nieprzyjemny zapach z zęba

Polecane posty

Gość annnlkoikjhxy

Już od dawna mam leczoną jedynkę. (tak od spodu) Miałam zaplombowaną i pewnego dnia zaczął mnie potwornie boleć. Dentystka zaczęła wsadzać mi w niego takie igły,,, no nie mam pojęcia jak to opisać. Z czasem zaczęła lecieć mi z niego ropa. i tak coraz mocniej... i ten nieprzyjemny zapach :C Chodzę do niej 2 razy w tygodniu i od grudnia już go przepłukuje. Nie może być zamknięty bo wtedy strasznie boli. Boję się o ten ząb a tym bardziej że jest to jedynka i ona się zrobiła lekko sina. Co mam zrobić. Ząb leczy mi pani dentystka w szkole. Mam iść może prywatnie do innego ? Martwię się potwornie. Błagam powiedzcie co sądzicie.

Gość gość
dentystka usiłuje wyczyścić ci kanal. Jak się nie uda - ząb będzie do usunięcia

Gość annnlkoikjhxy
Przepraszam za błędy. Szybko pisałam :c

Gość gość
zmień dentystę

Gość gość
koniecznie idz prywatnie bo za darmo na bank stracisz tego zeba

Gość annnlkoikjhxy
też tak myślę. Jestem ciekawa co powie mi inny dentysta

Gość gość
Dentystka czyści kanał, czyli ząb jest już martwy a kanał zanieczyszczony, bo zbiera się ropa. Kanał musi być czysty, by można było zaplombować, bo inaczej spuchniesz i będziesz wyć z bólu. Niestety nie zawsze uda się taki kanał skutecznie oczyścić i chodzenie z takim zębem na przepłukiwanie nieraz trwa miesiącami.

Gość annnlkoikjhxy
już trwa długo. Płakać mi się chce kiedy to czytam. Mam 15 lat i przez chorą szczękę psują mi się zęby. Martwię się strasznie.

Gość gość
Czeka cię chyba leczenie kanalowe

Gość annnlkoikjhxy
jest szansa na wyleczenie ?

Gość gość
Jak to czeka ją leczenie kanałowe? Przecież pisze wyraźnie, że ma już leczenie kanałowe. Szansa na uratowanie zęba jest, ale jak długo z takim martwym pochodzisz trudno przewidzieć. Może być dwa lata a może być pięc. Potem pewnie zacznie się łamać. Kolor też będzie mia nieco sinawy.

Gość asystentka stomatologicznaaaaa
idz prywatnie, wiadomo ze na NFZ lecza gorszymi materiałami, po leczeniu nie dobiora Ci odpowiedniego koloru bo nie maja takiego wyboru jak prywatni dentysci, idz prywatnie bo wielu pacjentów traci jedynki, dwójki i trójki po leczeniu na NFZ

siny zab po kanałówce mozna wybielic od srodka

Gość annnlkoikjhxy
on jest siny tylko z jednej strony, nie cały.

Gość gość
na razie jesteś w fazie czyszczenia i płukania kanału. nie opaca się za to bulić prywatnie, bo może to być kilkanascie wizyt. Dopiero w końcowej fazie można iść na zakładanie plomby prywatnie. No chyba, że masz tyle kASY

Gość annnlkoikjhxy
czyli jest na pół martwy o.O ?

Gość gość
moze po wypełnieniu bedzie wygladał lepiej, czy dostałas antybiotyk?? bo masz ropień skoro zostawiła kanał otwarty

Gość gość
Każdy ząb po kanałowym jest martwy. Trzeba oczyścić kanał z nieczystości, żeby nie ropiał, dotruć nerw i dopiero zaplombować.

dobry dentysta wyleczy zab kanałowo na 3 max 4 wizytach i bardzo sie opłaca leczyc prywatnie, przychodza do nas pacjjenci poleczeniu kanałów na NFZ tylko wtedy juz jest po zębie i trzeba odbudowywac korone lub zakładać most lub implant a wtedy dopiero sa koszty

Gość annnlkoikjhxy
nie mam pojęcia. Widzę że zawsze go zatyka a potem taką plombą,, nie wiem czym zatyka całkiem i robi dziurkę. A kiedy jest całkiem zamknięty to strasznie boli :(

Każdy ząb po kanałowym jest martwy. Trzeba oczyścić kanał z nieczystości, żeby nie ropiał, dotruć nerw i dopiero zaplombować. ********************* w zebach nie ma nerwów, zatruwa sie chora miazge i ja potem usuwa

antybiotyk ogólny powinnas dostac

Gość annnlkoikjhxy
ile może kosztować takie leczenie? :(

150 zł jedna wizyta, moga byc potrzebne 3-4, ale jesli dentysta sobie dobrze poradzi z kanałem to moze tylko dwie, poszukaj dobrego dentysty

Gość gość
sranie w banie leczyłam ząbdokanałowo w dwóch miejscach prywatnie czyszczenie, płukanie skomplikowany zakręcony korzeń w końcu dentystka zaryzykowała plombę ciągle podchodziło ropą plomba wypadła, ząb sie wykruszył miałam dośc latania miesiącami z jednym zebem i dośc płacenia

nie kazdy zab da sie uratowac, jak próchnica jest bardzo zaawansowana no to niestety, dentysta to nie cudotwórca..

Gość gość
nie była taka zaawansowana. dentystka nie poradziła sobie z oczyszczeniem kanału. nie ma tu nic do rzeczy czy prywatnie czy nie. zależy od umiejętności i od budowy korzenia

Gość gość
"w zebach nie ma nerwów, zatruwa sie chora miazge i ja potem usuwa" kobieto, nie chodzi tu o fachową nomenklaturę a o potoczną. Nawet dentysta mówi na wizycie, że zatruwa nerw a nie miazgę. Daj se siana z wymądrzaniem, bo g... wiesz a mędrkujesz.

Gość gość
już masz po ząbku