Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abcgość

Wstydliwy nawet bardzo problem

Polecane posty

Gość Abcgość

Jakiś czas temu pod pachą miałam suchą swędzącą plamę. Chciałam się tego jak najszybciej pozbyć, lekarz ogólny przepisał mi krem elocom i po nim wszystko pięknie znikło. Tylko że teraz mam coś podobnego w innym miejscu, nie jestem pewna czy to to ale też miejsce jest suche i troche swędzi. Tylko że jest to miejsce bardziej intymne. Pachwina nisko prawie przy odbycie. Kusi mnie żeby zastosować też ten krem ale tam pisze żeby nie stosować przy pochwie ani odbycie. Teraz nie wiem co robić czy tym sobie nie zaszkodze. Najgorsze jest jak mam okres nie dość że mam bardzo bolesne miesiączki to jeszcze nie mogę w żadnej podpasce czuć się w miarę komfortowo bo to swędzi. Nie wyobrażam sobie co by było gdybym jeden dzień się nie wykąpala. Nie wiem skąd takie problemy. Co myślicie o tym kremie?

Gość gość
Maść to tylko Maść. Nie powinna zaszkodzić ale nie wiem

Gość Abcgość
Może ktoś jeszcze się wypowie? będę bardzo wdzięczna

Gość gość
jak ci takie plamki wyskakują to idź do dermatologa bo to może być grzybica albo liszaj czy liszajec,z tego wolałabym grzyba,smaruj (np tylko na noc)przy du.psku ale plastrem zaklejaj żeby maść się nie dostała...wiadomo gdzie.

Gość gość
a wiesz,ja takie cosik dostawałam pod pachą pod biustem i w pachwinach od koronkowej bielizny.

Gość Abcgość
Tylko że w takim miejscu to raczej plaster się nie utrzyma. Do dermatologa trzeba czekać nawet do pół roku dlatego wtedy poszłam do ogólnego bo w tej chwili nie stać mnie na prywatną wizytę. Zresztą o tym miejscu raczej wstydzę się mówić lekarzowi. Przecież dbam o higienę, kąpie się codziennie a tu takich coś. Może to poprostu jakieś zapalenie. Grzybem to bym pewnie zarażala mojego faceta a z tego co wiem to chyba wszystko jest ok, nie mówiłam mu o tym. Wogóle od dłuższego czasu mam jakieś problemy z tylkiem. Wykapie się a za chwilę znów mam wilgotno tam i lepko, nie do tego stopnia żeby mieć mokra bieliznę ale to denerwuje. Wkorza mnie noszenie podpasek a z tamponem jakoś nie umiem chodzic. Czytałam kiedyś że takie coś może być na tle nerwowym, ze stresu a jego mam niestety nie mało:-(

Gość Abcgość
Ponawiam

Gość gość
może to łuszczyca

Gość gość
to czeka cie dieta surowa

Gość gość
Elocom jest o ile dobrze pamiętam na sterydach. Takie coś jak ci się robi to musisz iść do lekarza. A spróbuj do ginekologa i powiedz to że dostałaś już takie coś pod pachą i co na to brałaś. To też niekoniecznie musi być to samo, może być podobne. Do gina się szybciej dostaniesz. A nie rozprzestrzenia ci się to bardziej na inne partie ciała? Może to być np łupież Gilberta. Dużo jest tego rodzaju schorzeń i nie pisz tutaj bo nikt ci nie pomoże. Nie ma tu lekarzy i nie widzą tego. Jak my mamy ci pomóc. Musisz pójść do lekarza.

Gość Abcgość
Napisałam tu po to żeby dowiedzieć się co myślicie o stosowaniu tej maści w takim miejscu. Nie rozprzestrzenia mi się to bardziej. Wygląda to dużo lepiej niż było pod pachą i dużo mniej swędzi, najgorsze jest jak zacznę się drapac. Wygląda to tak jakby się goiło tylko została blizna właśnie taka sucha plama. Głównie chodzi mi o zlikwidowanie tego. Ostatni raz byłam u ginekologa jak trafiłam na pogotowie i byłam wtedy badana przez ginekologa, ta sucha plama już wtedy była tam widoczna, nic nie mówiłam ale myślę że lekarz to widział i nic nie mówił. Nie wiem może mi się wydaje że wygląda to tak źle albo ten lekarz to jakas fajtłapa

Gość gość
Myślę że krem jak kilka razy posmarujesz to nie powinno zaszkodzić mimo tego co tam pisze

Gość gość
sudocream zastosuj-grosze w aptece lub rossmanie, a może masz po prostu odparzenia? Bo tak mi to wygląda w wilgotnych miejcach/zgięciach. Najlepiej gdybyś postarała się to zachować suche i oczyszczone.

Gość gość
Wstaw zdjęcie tego, bo nie wiadomo co to dokładnie jest

Gość miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
elokom jest na sterydach nie wolno go stosować długi po jakims czasie trzeba zrobić przerwę, myśle więc ze spokojnie możesz posmarować,

Gość gość
Nie no lekarz fajtłapa. A ty co? Niemowa? Jak chcesz żeby lekarz się domyślał twoich dolegliwości, to idź następnym razem do weterynarza. Ja bym sterydu nie stosowała tym bardziej, że na ulotce wyraźnie napisane jest, żeby nie stosować w tych okolicach.

Gość Abcgość
Chodziło mi poprostu o to że skoro lekarz coś takiego widzi to chyba powinien zwrócić na to uwagę