Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadpobudliwe niemowle

Polecane posty

Gość gość

Witam, moj synek ma 10 mc i jest dzieckiem przenoszonym 19 dni. Poród miałam wywoływany i rodziłam naturalnie. Jest on bardzo nadpobudliwym dzieckiem, bardzo nerwowym szybko się niecierpliwi wszystko go intetesuje ale po chwili się już tym nudzi. Do tego dochodzi problem z jedzeniem. Wiem, że jest głodny bo potrafi zjeść 250 kaszy na gęsto na śniadanie i kolacje, ale zajmuje mi to 40-60 min i tak praktycznie z każdym posiłkiem. Już probówałam zabawiać go karmić na oknie, na pralnie, na stole , puszczac bajki itp. Kręci się krzyczy ucieka jak poparzony. Na spacerach było to samo nienawidzi się ubierać histeria na cały blok, każdy wie kiedy idziemy na spacer, wkładanie do wóżka jeszcze gorzej, 10 min spacerui chce na ręce. Ale nie mam siły go nosić to zawsze jakoś go zagaduje pokazuje dzieci to siedzi nawet i godzine. W domu jak dostanie tego co chce albo nie wejdzie tam gdzie chce to zanosi się aż się siny robi, rzuca się na ziemię i tupie nogami! On ma dopiero 10 mc a takie fochy pokazuje, nie wiem co robić do tego ten problem z jedzeniem;/ dodam że jak nie doje w dzień to w nocy budzi sie na pierś co godzinę. Nie wiem co zrobić wykańcam sie psychicznie. Chciałabym wyjść gdzieś chociaż na zakupy, do rodziny iść na kawe do koleżanki która też ma dziecko i może wszystko zrobić. Ja nawet do sklepu wejść nie mogę bo jest ryk. Wykańczam sie powoli.

Gość gość
Może powinnaś udać się do jakiekoś specjalisty bo wątpię żeby ktoś na forum dał ci dobra radę.

Gość gość
Specjalista byłby najlepszy, ale znaleźć takiego pewnie będzie ciężko. Bo psycholog dziecięcy zajmujący się problemami z niemowlętami, albo bardzo małymi dziećmi to nie wszędzie pracuje. Niewiele Ci doradzę, bo nie miałam (dzięki Bogu) takich problemów, ale życzę powodzenia.

Gość gość
To zupełnie normalne kobieto co ty myślałaś, ze jak urodzisz to dziecko będzie robiło wszystko jak w zegarku. To się pomyliłaś bo będzie jeszcze gorzej. To jest małe dziecko będzie się wydzierało, krzyczało i jadło godzinę to zupełnie normalne on jeszcze nie rozumie co się dzieje i czego nie może a co mu wolno. Mama dziecko co prawda on jadł szybciutko, ale też często płakał i wiercił się, wymuszał płaczem więc to musisz przeczekać. Zobaczysz dopiero co się będzie działo jak zacznie chodzić i bunt 2 latka cie jeszcze czeka. Radze się zaopatrzyć w dobre tabletki na nerwy i stres:)

Gość skombinuj sobie książkę
pt. Język niemowląt Tam jest opisane że niemowlęta nie są takie same. Są różne typy temperamentu. Może twój synek jest typem "Dziecko wrażliwe" lub "Mały buntownik"