Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki następny fotelik?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jest ktoś kto jest na bieżąco z najnowszymi wynikami badań nad bezpieczeństwem fotelików? Ja trochę wypadłam już z obiegu i coś nie mogę się połapać w tych nowych wynikach adac. Szukam następnego fotelika od 9 kg, oczywiście najbezpieczniejszego jak tylko można, z tym że nasz samochód nie jest wyposażony w isofix. Do tej pory mieliśmy maxi cosi cabriofix z bazą montowaną pasami więc względnie bezpiecznie ale przy tych większych fotelikach nie widziałam takiego rozwiązania. Może któraś coś poleci?

Gość Janina Bołdal
po co ci fotelik jak twoje dziecko zabije panicz profesor Mariusz Trynkiewicz?

Najbezpieczniejszy fotel to będzie tyłem do kierunku jazdy. Mocowanie na pasy bez isofixu też są bardzo dobre. Zerknij na besafe izi plus, combi, albo na axkid kidzofix. Ten,ostatni można montowac i na pasy i na isofix, jest od 9 do 25 kg.

Gość gość
dzięki. o tych to w ogóle nie czytałam. Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Jedno co ja Ci radze to nie kupuj fotelika 9-25 kg tylko 9-18 kg. Sa lepiej dopasowane do morfologii dziecka. * My mielismy Britax First Class Plus, bylismy wrecz zachwyceni a corka tez bardzo go lubila. Teraz corka przesiadla sie do Recaro Monza Nova i tez jestesmy z niego bardzo zadowoleni :)

Gość gość
Ooo fotelik dopasowany do morfologii :D no zesralam sie i klops :D 🖐️

Gość gość
Te wszelkie foteliki to tylko propaganda producentów. Prawda jest taka, że jeśli kupisz fotelik za 1000 zł a wjedzie w was ciężarówka to i tak umrzecie. Fotelik życia nie uratuje.

Gość gość
Popatrz do slownika, amebo, to zobaczysz co oznacza slowo "Morfologia" i w jakim kontekscie moze byc uzywane... ...

Gość gość
Normalne że w niektórych przypadkach fotelik zycia nie uratuje. Ale fotel tyłem i tak jest bezpieczniejszy of tego przodem. W foteliku fwf dziecko może sobie kark nadwyrężyć lub nawet złamac przy wypadku 50km/h a w fotelu rwf nie.