Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luuujdy

napady histerycznego placzu u niemowlakA

Polecane posty

Gość luuujdy

Dziewczyny juz nie wyrabiam...maly ma 2,5miesiaca i mam wrażenie ze sie cofna w rozwoju od pewnego czasu o różnych porach ma niespodziewane napady histerycznego placzu który ciężko uspokoić...najedzony,przebrany, nosze go na rękach oglada swiat i nagle podkowka i ryyyk

Gość gość
kolka

Gość gość
w tym "wieku" to juz może być kolka sprawdź czy te napady płaczu sa mniej więcej w regularnych porach jeśli np. codziennie koło 15 to raczej napewno kolka

Gość Justann
Kolka, albo zmęczenie. Moja raz dostała histerycznego płaczu: gdy obudziła się po 10 minutach i nie dospała do końca (czyli tyle ile chciała), a że wyszliśmy wtedy na spacer, to z nadmiaru wrażeń nie mogła zasnąć. Po pół godz na spacerze był taki wrzask, że nie wiedzieliśmy co się dzieje. Potem doszliśmy do tego o co chodzi i teraz pilnujemy tego, żeby mogła się wyspać.

Gość gość
Ja bym obstawiala wlasnie,se sie rozwija,cos zauwaza,zaczyna myslec,np.cos go przestraszy itp.cos chce a nie potrafi ci twgo przekazac i latwo sie rozdraznia.

Gość gość
Wlasnie kolke chyba wykluczam bo placze o różnych porach nie podkurcza nóżek,nie ma problemów z wyproznianiem . Tylko czy to normalne, czlowiek na rzęsach staje aby bylo dobrze a kończy sie tym ze mamy placze a ja razem z nim

Gość gość
Mój ma takie przy skokach rozwojowych.

Gość Justann
To przemyśl, czy to nie z nadmiaru wrażeń. Małe dzieci lubią jak się dzieje to samo, o tych samych porach. Wyreguluj rytm dnia, pory karmień i postaraj się przez jakiś tydzień nie odchodzić od tego schematu. Zrezygnuj z wizyt, nie wychodź w gości, nie zmieniaj nic w tym czasie. Powinno pomóc.

Gość gość
na pewno kolki moj syn tez tak mial,podkowka i silny placz ok 1 godz szczegolnie wieczorem

Gość gość
mój syn typowych kolek nie miał ale też tak płakał, ja podejrzewałam zwykły ból brzuszka, przeszło mu z czasem.