Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila111

Przyszłe mamy z Podlasia :) 2014

Polecane posty

Gość lila111
Laski a co z wami sie dzieje???? Jak swieta ? my juz spacerujemy pelna para:-):-):-) Tymek jest strasznym glodomorem budzi sie co 1-2 h i jest strasznie czujny :-) A u was jak ????? jak dzieciaczki ??? Mon27 a powiedz mi boli ciebie jeszcze czasmi blizna ??? bo mi pod koniec dnia jak sie nachodze to z jedniej strony ciagnie.

Gość Mon27
hej:)) my tez korzystamy z pogody. Mnie jakos specjalnie blizna nie boli, ale musze przyznać ze straciłam kondycje po ciąży. Dziś poszlismy na spacer do lasu to sie tak umeczyłam. Mam nadzieje, że to może po operacji jeszcze i wszystko wroci do normy;p

Gość Mon27
Mamy chrzciny w tą niedziele i bedziemy mieli catering, moge wyslać Ci namiar, ale może lepiej po niedzieli to powiem Ci czy warto :D chyba, że już coś masz. U nas to zupa, dwa dania gorące (cztery rodzaje mięs do wyboru) i pięć przystawek za 40 zł od osoby, to chyba tak w miare cena :)

Gość lila111
MOn27 to daj namiar to zadzwonie i zapytam czy maja termin wolny i dobra cena a gdzie w domu robicie ?? z Bialego sa ???

Gość Rafinia
Termin mam na połowę maja, a nic dziewczyny nie mam! Wpadłam w panikę, chodziłam po sklepach, ale nic mi się nie podoba... ani łóżeczka, ani wózka... chciałabym jakiś praktyczny, ale też ładny. Szukam jakiegoś w grochy. Będę miała córeczkę, na wiosnę lato, taki wózek w groszki na pewno fajnie by się prezentował...

Gość Mon27
Lila mąż wroci to Ci podesle, my robimy w domu. Nie wiem skąd są, on mial namiar od jakiegos znajomego co chrzciny tez robił. Nasz termin tez byl zajety, ale ona mowila ze na taka ilosc osob to bez problemu zrobia (24), ale ze sami bedziemy musieli podac i posprzatac :)

Gość Mon27
Rafinia, ja mam wozek espiro gtx i jestem mega zadowolona. Jest dosc ciezki, ale akurat nie mieszkam w bloku to nigdzie nie musze go wnosic. Niestety nie ma modelu w grochy :)

Gość lila111
Dzieki Mon27 za namiary :) DZIS BYLISMY na bioderkach i jest ok nie musimy pieluchowac :) nastepna wizyta za dwa miesiace :) A jak u was ?? bylyscie na bioderkach ??

Gość Mon27
my bylismy i tez wszystko ok :) :) a gdzie Ciezarowka sie podziewa, chyba wpadła w wir macierzynstwa :D

Gość MarlenkaSz
Rafinia koniecznie w grochy? My właśnie zakupiliśmy wózek Nano z Riko z kwiatowym motywem, jest śliczny moim zdaniem, i praktyczny, bo to wózek 3w1, spodobał mi się, ponieważ z jednej strony jest masywny ale wygląda tak kompaktowo, zobaczymy jak sprawdzi sie w praktyce, termin mam idealnie na 1 czerwca ;-)

Gość Mon27
I co lila dzwonilas na ten catering? Maly dzis tak sie dal we znaki mi, od 4 rano co 10 - 15 min placz i trzeba wyjmowac z lozeczka... Łobuz mały. a u Was jak tam? poplakują troche chlopaki?

Gość lila111
Oj mon27 moj dzis tez byl lobuz od 9 rano do prawie 13 nie spal i caly czas albo cyc albo noszenie a oczy mial jak 5 zl :) takie duze i w d***e mial spanie :)

Gość Mon27
Sprawiłam se dziś majtki uciskające, nie wiem w sumie czy nie za pozno ale czekalam zeby tam wszystko do siebie doszło po operacji. A tak to musze jeszcze z wierzchu domek ogarnac bo jutro te chrzciny, dobrze ze sami swoi to nikt nie bedzie w katy zagladal :D chyba :):)

Gość lila111
mon27 no i jak chrzciny ?? jak catering sie sprawdzil ???? A gdzie ciezaroweczka ???

Gość CIĘŻARÓWKA_86
czesc dziewczyny, wszystkiego dobrego po świętach Wam życzę... nie było mnie troche, bo najpierw ja zachorowałam, goraczka 39 więc wszystkie czynności wykonywałam z ogromnym bólem... a później mieliśmy wyjazd na imprezę rodzinną w Polskę... bałam się tego wyjazdu, bo syn jeszcze malutki, nie wiedziałam jak zniesie podróż. ponad 600 km w jedną stronę, My na bioderka jutro. Dziewczyny macie już numer pesel swoich pociech? Mon27 jak po chrzcinach? lila... ospa już zażegnana?

Gość lila111
Witam ciezaroweczka :-) ja jeszcze nie mam pesela U nas juz ospa przeszla choc jeszcze dziurki na ciele ma musza sie zabliznic. To fajnie ze wyjazd sie udal :-):-) A powiedzcie jak wasze pociechy?? bo moj nie dosc ze w nocy sie budzi co 1- 1.5 h to w dzien juz od dwoch dni prawie nie spi i marudzi nie wiem co jest niby kupke robi je a spac nie spi juz nie wiem co z nim robic ...

Gość Mon27
hej :)) chrzciny ok, catering sie sprawdzil, bardzo duzo jedzenia i smaczne. ale jak bedą jakies nastepne kiedys to napewno w lokalu nawet na 20 osob zeby spokojnie sobie przy stole siedziec a nie zagladac po talerzach. Maly tak fajnie wygladal :)) i nie zaplakal w Kosciele, zuch. My juz mamy pesel

Gość CIĘŻARÓWKA_86
Mon27 a powiedz jak jest z tym numerem, dalej jest rok miesiac i dzien na poczatku? my odebralismy numer ale u nas w miejscu miesiaca jest inna cyfra w USC zastepstwo i nikt nie umiał powiedziec czy tak ma być czy pomyłka,,,

Gość CIĘŻARÓWKA_86
lila.. mój noce przesypia ładnie, budzi się dwa trzy razy ale w dzień też potrafi nie spać po kilka godz, zje, i znów nie śpi a później płacze bo zmęczony a zasnac nie moze

Gość lila111
ciezaroweczka juz teraz chyba nie ma daty bo jak juz dla starszego dostalismy pesel to byl inny. A moj tymek chyba nie chce jesc z cyca bo wezmie cyca i pare razy pocianie i sie denerwoje i tak w kolo do buzi 3-4 razy zassie i sie denerwoje a jak dalam z butelki to je ... jej jak mi sie przyjdzie sciagac z cyca i do butli to podwojna robota !!!

Gość CIĘŻARÓWKA_86
lila.. to mnie pocieszyłaś , ze nie ma teraz tej daty, bo tym się sugerowałam... a z tym cycem to my mieliśmy tak po wyjściu z kliniki jak był ten zwykły smoczek w butelce, ale szybko przestawilam na smoczek z oporem

Gość Mon27
No u nas ten pesel tez taki inny. Ciezarowka a jak u Ciebie z karmieniem? ja od jakiegos prawie tygodnia nie dokarmiam sztucznym :D ale zeby nie bylo tak pieknie, to to Lila czego Ty sie obawiasz.. bo wisze na laktatorze i wszystko z butli. Z jednej strony bym chciala wrocic do piersi bo rzeczywiscie podwojna robota itd. ale z tym laktatorem to tez ma swoje plusy, nikt mnie nie gryzie i nie poplakuje po kątach :))

Gość lila111
MOn27 a jak w nocy?? z tym laktatorem ?? bo musisz chyba sie wybudzic sciagnac mleko i dac malemu ? a jak on sie budzi to co placze bo jest glodny a ty co masz juz sciagniete mleko ???

Gość lila111
Musze z malym przejsc sie gdzies do poradni zakaznej z ta zółtaczka bo dalej jest wysoka ale nie wiem gdzie udezyc moze wiecie ???

Gość mamaMaksa
Z PESELem to jest tak,ze do miesiąca dodaje się 20,żeby nie dublować,bo może się powróżyć jak ktoś urodzony w np.1914.02.06 to może mieć taki sam PESEL jak urodzony w 2014.02.06.A dodaje się 20 bo rok 2014.Mam nadzieje,ze udało mi się wytłumaczyć Pozdrawiam

Gość lila111
ja juz tez mam pesel malego :-)

Gość Mon27
No w nocy to jest srednio..maly zanim sie wybudzi to sie zaczyna wiercic, ja wtedy sciagam mleko, troche sciagne, maz karmi a ja dalej sciagam :) ale jak mąz jest w pracy to wszystko trwa troche dłużej i wtedy oszukuje maluszka smoczkiem zeby nie krzyczał. Lila co do zoltaczki to nie wiem.. zadzwon do naszego pediatry z parkowej co w takiej sytuacji. Nie ma co zwlekac. A jak ciemieniucha?? u mojego to taka skorupa sie robi brzydka, ale mam jakas "magiczna" masc od wczoraj to mam nadzieje troche zlagodzi sytuacje.

Gość CIĘŻARÓWKA_86
mon27 u mnie dalej lipa z tym karmieniem, szczególnie w nocy, bo mały nie obudzi się marudząc tylko jest krzyk z głodu... w nocy to głównie laktator, a w dzień na zmianę, czasami już jestem tym taka zmęczona, ale Mon27 liczę, że może ktoś kto był u Ciebie na patronażu, miał rację, że jeszcze w czasie połogu ma prawo się unormować... ba chociaż u mnie to już prawie finisz... :( My dziś po badaniu bioderek, u Nas też wszystko ok. Mon27, robiłaś coś "niezwykłego", że pokarm się pojawił? dziewczyny? może po majówce jakiś spacerek? lila.. u Ciebie teraz będą chrzciny w ten weekend? udało się z tym cateringiem ?

Gość CIĘŻARÓWKA_86
mamaMAXA dziękuję za info z peselem , już teraz wszystko jasne :)

Gość lila111
Witam JA pamietam o spacerku :) ale wlasnie mialam napisac ze po majowce :)