Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest na tym forum DENTYSTA? potrzebuję porady

Polecane posty

Gość gość

chodzi o o, że parenaście lat temu wybiłam sobie jedynkę. stały ząb akurat. byłam małym dzieckiem. dziś jestem na studiach i jako młoda dziewczyna chciałabym mieć ładny uśmiech. faktycznie, nie przeszkadza mi to kompletnie w relacjach damsko- męskich, bo jestem atrakcyjna i jakoś nikt przewaznie nie zwracał uwagi na moje zęby, bo jakoś to ukrywałam. ale wiadomo- to jest jedynka. mam od chyba ok 5 lat założoną licowkę. w ciągu tych parunastu lat była ona wymieniana kilka razy, bo a to ją złamałam a to ugryzłam coś. teraz już dojrzałam, i wiem w jaki sposób jeść itd. niestety mój ząb jest martwy i nie ma go w połowie. dlatego mam wlasnie tę licówkę... denerwuje mnie fakt, że ona się przebarwia po niedługim czasie od założenia. ciemnieje po prostu! te parę lat temu dentystka dobrała mi jakoś pod kolor innych zębów. ale teraz ten ząb jest jakby lekko szarawy. podchodzi pod tą barwę. dodatkowo jest o połowę mniejszy od drugiej jedynki :/ chciałabym wybielic ząbki, ale mam słabe szkliwo. dodatkowo przeszkadza mi własnie ta licówka. można w ogóle ją wybielić razem z pozostałymi zebami? co robić?

Gość gość
zrób sobie koronę cyfrową 1400 zł kosztuje, ale masz na całe życie

Gość gość
noo.. ale tu chodzi o to, że nie mam pieniędzy :/ głównie chodzi mi o tego jednego zęba :(

Gość gość
MÓJ BŁĄD- mam KORONKĘ a nie licówkę. bo licówkę się przykleja na zew stronę zeba, a ja mam nakładkę jakby na cały ząb.