Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antykapitalizm

Czas już zniszczyć kapitalizm i prywaciarzy. Ludzie, zrzeszajmy się, walczmy!

Polecane posty

Gość gość
Antykapitalizm, drogie dziecko, czy Ty wiesz jak to jest prowadzić własną firmę? Przypuszczam, że nie masz o tym zielonego pojęcia i dlatego tak bardzo się tu pieklisz i pomstujesz na prywaciarzy. Załóż sobie choćby jednoosobową działalność gospodarczą i wróć tu za rok, wtedy pogadamy o wyzysku. :)

Gość Antykapitalizm
''Antykapitalizm, drogie dziecko, czy Ty wiesz jak to jest prowadzić własną firmę? Przypuszczam, że nie masz o tym zielonego pojęcia i dlatego tak bardzo się tu pieklisz i pomstujesz na prywaciarzy. Załóż sobie choćby jednoosobową działalność gospodarczą i wróć tu za rok, wtedy pogadamy o wyzysku''' Odpuść sobie swoje posty! Po pierwsze trooling internetowy - nie mając argumentów na obronę swojego zdania wmawiasz mi po raz wtóry, że jestem dzieckiem (uwierz mi fajnie byłoby znów być dzieckiem)! Po drugie atakujesz mnie, broniąc rację zła jakim jest kapitalizm. Ciekawe czy stanęłabyś w obronie nazistów? Wnioskuję, że zapewne tak. Dlatego też z twojego rodzaju ludźmi nie mam ochoty więcej pisać, bo widzę, że starasz się sprowadzić mnie (podobnie jak llelle) do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.

Gość gość
No widzisz, a ja znam takiego prywaciarza, który był uczciwy i chciał dobrze płacic swoim pracownikom. Z powodu od siebie niezależnego popadł w kłopoty finansowe bo dłużnicy, ci którym wykonywał usługi, nie płacili mu w terminie. Facet wziął kredyty aby wywiązać się ze swoich zobowiazań. Koniec był taki, że powiesił się we własnym zakładzie, uratowany, leży obecnie w śpiączce. Prywaciarz prywaciarzowi nierówny i nie można wszystkich wsadzać do jednego wora. To raczej system prawny jest zły, czasami też ludzie.

Gość gość
No, no jak szybko połączyłeś kapitalizm z pochwałą nazizmu. A dzieckiem Cię nazywam, bo myślisz niedojrzale, jak dziecko.

Gość szef mojego brata powiedział
że nie będzie nigdy dawał podwyżek. Jego receptą na przetrwanie firmy jest utrzymywanie pracowników na żałośnie niskich pensjach, tak, aby ci nie mogli sobie nic odłożyć i byli uzależnieni od pracy u niego. Chyba o to chod******apitalizmie. Płacić jak najmniej, żeby mieć pewność, że robotnik na drugi dzień znów przyjdzie, bo jakby zapłacić więcej to już sobie zaoszczędzi i nie przyjdzie do roboty. Okrutne to!

Gość ogarnijcie sie
To jak już ktoś napisze prawdę, to musicie go zgnoić i pisać, że zachowuje się jak dziecko? I wtedy się dziwić, że w Polsce jest źle, skoro sami Polacy tępią tych, którzy chcieliby coś zmienić na lepsze. Jak to śpiewał Lady Punk ''niech no kto wychyli łeb trzeba opluć, zgnoić, zgnieść''. Jeszcze będziemy wszyscy płakać przez ten kapitalizm.

Gość gość
juz placza rzewnie ,nie widac? ale to chyba wciaz malo skoro toleruja ta prawde ktora sami tu wypisuja

Gość gość
Trzeba głosować na socjalistów! Wszyscy bez wyjątku, całymi rodzinami. Polecam Polską Partię Pracy. No i gdzie się da popierać związki zawodowe!

Gość gość
llelle a więc prowadzisz własną firmę? To wszystko wyjaśnia. Polska Partia Pracy nie chce zwiększać podatków pracownikom lecz tej garstce pracodawców, którzy i tak mają pełno forsy. Uczciwie będzie, kiedy zapłacisz ludziom, dzięki którym masz dobrobyt tyle pieniędzy, żeby i oni mogli godnie żyć. W przeciwnym razie popierasz złodziejstwo.

Gość gość
Przypadło naszemu pokoleniu żyć w czasach transformacji, gdzie system gospodarczy dopiero zaczyna rozwijać sie, wolnym państwem jesteśmy dopiero 25 lat, to nic tak naprawdę, żeby zbudować dobre państwo trzeba 100 lat lub więccej, trzeba mądrych ludzi u władzy. Poza tym w Polsce nie było realnego komunizmu, nigdy.

Gość gość
Z pewnością nie takich ludzi przy władzy jak kapitaliśc****atrząc na to, co robią można wysnuć wnioski, że to byłby najgorszy wybór. Obecnie mamy u władzy kapitalistów jako takich. Ale są jeszcze ci drudzy, z planami dyktatury, rasizmem i nienawiścią w tle. Nigdy ludzi do władzy będących gospodarczo na prawicy.

Gość gość
na wyborach zagłosuje napewno na partię, która nie jest ProKATOLICKA.

Gość gość
ja jestem drobnym przedsiębiorcą :) wiesz jedna z drugą co to znaczy ? wiesz ile trzeba sie napracować ,zeby wyjść na swoje i jeszcze ludziom zapłacić ?

Gość gość
gość ja jestem drobnym przedsiębiorcą usmiech.gif wiesz jedna z drugą co to znaczy ? wiesz ile trzeba sie napracować ,zeby wyjść na swoje i jeszcze ludziom zapłacić ? Tak! Dokładnie jest jak piszesz. Mąż choć nie zatrudnia nikogo, ma firmę transportową musi się tyle naharować by oplacić te wszystkie KRUSy, podatki i inne pierdoły. A na urlop nie pójdzie bo mu firma padnie.

Gość gość
Poza tym kto Wam kurde każe u prywaciarzy robic? Otwórzcie własne firmy,mianujcie sie prezesami i wypłacajcie se pensje bo 40 tys.

Gość gość
precz z czerwono-różową hołotą

Gość gość
przecież w polsce nie ma kapitalizmu więc nie wiem o co chodzi autorowi?a po drugie jak ktoś się godzi robić na czarno to już jego sprawa.

Gość gość
ja tam za komuny nie widziałam biednego księdza! zawsze, w każdym ustroju jeździli wypasionymi furami, żarli dobre rzeczy, pili koniaczki i świetnie się bawili! co za głupoty piszesz księża byli zabijani w czasach komuny zostało zabitych 54 księży oprócz Popiełuszki sb miało specjalna komórkę do zwalczania księży http://pl.wikipedia.org/wiki/Samodzielna_Grupa_%E2%80%9ED%E2%80%9D_Departamentu_IV_MSW

Gość gość
''przecież w polsce nie ma kapitalizmu więc nie wiem o co chodzi autorowi?a po drugie jak ktoś się godzi robić na czarno to już jego sprawa. '' Hahaha, ale p*******lbo idiotka! W Polsce nie ma kapitalizmu? A co jest k***a??? W Polsce jest jeden z najradykalniejszych kapitalizmów w całej Europie, a ci tu p******ą od rzeczy. I nikt się nie godzi robić na czarno, tylko często nie ma wyboru. Wolny wybór, a przymus z braku perspektyw to dwie zupełnie inne rzeczy, ale tego nie zrozumie polski przygłup, który ma zakodowane w łbie, żeby w życiu pełnić rolę niewolnika za miskę ryżu biegającego z swoimi pieniążkami do kościółka! '' precz z czerwono-różową hołotą'' Tak, tak idź sobie do prywaciarz******* za grosze, a co zarobisz oddaj na kościółek. Będziesz biedny i poniżany, ale szczęśliwy w królestwie niebieskim pełnym innych bezmózgich polaczków, patriotów! Polacy potrafią tylko godzić się na bycie wyzyskiwanymi niewolnikami, przy okazji p******ąc wszędzie o tej swojej religijności i zasranym patriotyzmie za dychę. Polactwo pośmiewisko narodów Europy. Niedługo wszyscy z tego p******ego kraju wyjadą, a zostaną same bezmózgi pracujące za 1000 złotych i biegające z biało czerwoną flagą na mszę, a przy okazji żebrzące na ulicy. Inne narody już dawno wybiły sobie z głowy takie pierdoły i dziś żyją w dobrobycie, ale polactwo to banda jełopów nie potrafiących myśleć i prędzej się pozabijają nawzajem niż coś osiągną!

Gość gość
Głosujcie na Polską Partię Pracy, a wyzysk i poniżanie pracowników w Polsce się skończy: http://www.partiapracy.pl/

Gość Antykapitalizm
Hurra, hurra - niech żyje komunizm, niech żyje marksizm-leninizm! Wieczna chwała niezwyciężonej Armii Radzieckiej. Niech żyje Koreańska Republika Demokratyczno-Ludowa. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się! Głosujcie na Kwaśniewskiego i Millera - obrońców ludu pracującego miast i WSI.

Mieszkam w Tajlandii, w sąsiednim kraju w latach siedemdziesiątych miał miejsce ciekawy eksperyment mający na celu wprowadzenie komunistycznego raju w calym kraju i pracy u podstaw. Oczywiście cały ten burdel rozsypał się niczym domek z kart jak każdy poroniony komuszy wynalazek a Kambodża do teraz nie podniosła się z kolan, ludzie w stolicy głodują na ulicach i chodzą boso.

Gość gość
przeciez masz socjalizm, to pracodawcy sa ograniczani przez panstwo

Gość gość
LLelle x ale ty pi/e/r/d/o/l/i/sz

Gość gość
załozyc własna firmę jak to ktos tam napisał - gdzie ?w polsce ? trzeba byc naprawde mocnym , albo złodziejem , tak złodziejem , bo na uczciwosci sie nie dorobisz !! nie ma szans bo uwaga za kazde 1000 zł zarobione musisz oddać fiskusowi ponad 500 zł wiec jest to złodziejstwo , stad trzeba reagowac na to złodziejskimi praktykami .

Gość gość
jak juz załozyć firme to w Wielkiej Brytani ! zrobisz to w polsce bez problemu ,a jakie kozysci w podatkach itd. wszystko to znajdziesz na necie . styknie wpisac daziałalnosć w angli

Gość NIE KAPITALISTOM
POLSKA TO BANGLADESZ EUROPY

Gość gość
czemu upadł komunizm ? bo kapitaliści z USA nie mieli rynku zbytu - OT CAŁA PRAWDA

Gość M_72
Był czas aby do niego nie wchodzić...Ludzie,gdzie byliśmy kiedy odbywało się głosowanie nad wstąpieniem do Unii Europejskiej.Założenia kapitalizmu tam panującego były oczywiste-potrzeba wzmocnienia ich gospodarek tanią siłą roboczą za cenę pożyczek dla bogatych w tym kraju czyli tzw.pożyczek na inwestycje z unii z których i tak biedny nigdy nie skorzysta,np.stadiony na euro.Dobrze chociaż że jeszcze są takie partie prospołeczne jak pis bo inaczej Tusk i jego banda by nas zniszczyla szybciej niż byśmy sie tego mogli spodziewać.