Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawdawoczykole

Ludzie mieszkajacy w Niemczech to same nieudaczniki

Polecane posty

Gość Prawdawoczykole

Albo sprzataja, albo opiekuja sie staruszkami, albo maja nedzna prace w fabryce na tasmie :( Wielu ma problem alkoholowy, albo jest cale zycie na socjalu. Kobiety sa o wiele mniej atrakcyjne od tych mieszkajacych w Polsce. Spracowane :o Albo ubrane jak spod latarni:o Czesto noszace tipsy i majace nieumiejetnie ufarbowane wlosy na blond :( Mezczyzni to zwykle typ dresiarza, z tatuazami, leb ogolony na lyso, duzo miesni, maly mozg :( Ci co pokonczyli studia pracuja czesto ponizej kwalifikacji, i tez czesto nie przyznaja sie odrazu, ze sa z Polski. Tylko po akcencie slychac :o Faceci mieszkajacy tam to typ patriarchy szukajacy sobie Polki, bo Niemki sa dla niego za bardzo wyemancypowane :o Wielu katolikow od siedmiu bolesci, ktorzy co niedziele siedza w pierwszej lawce w polskim kosciele, a drugiego utopiliby w lyzce wody :(

Gość gość
no tak to wyglada :) tu nikt nie ma czasu na zycie liczy sie przetrwanie byc albo nie byc hahahha

Gość gość
Prawda :(

Gość Prawdawoczykole
Spadaj podszywie. Moj nick tymczasowy. A ty idz liczyc gruszki na wierzbie

Gość gość
zawsze byla zadbana zawsze mialam czas na zycie towarzyskie i kulturowe odkad tu jestem mam jedynie czas zarabiac na to co mam aby to utrzymac :) chodze byle jak ubrana bo i nie mam potrzeby sie tu ubierac tu nikt o to nie dba takie zycie dla kasy no coz cos za cos :) zeby choc bylo tego warte ...

Gość Prawdawoczykole
:(

Gość gość
Albo sprzataja, albo opiekuja sie staruszkami, albo maja nedzna prace w fabryce na tasmie smutas.gif Wielu ma problem alkoholowy, albo jest cale zycie na socjalu. Kobiety sa o wiele mniej atrakcyjne od tych mieszkajacych w Polsce. Spracowane pechowiec.gif Albo ubrane jak spod latarnipechowiec.gif Czesto noszace tipsy i majace nieumiejetnie ufarbowane wlosy na blond smutas.gif Mezczyzni to zwykle typ dresiarza, z tatuazami, leb ogolony na lyso, duzo miesni, maly mozg smutas.gif Ci co pokonczyli studia pracuja czesto ponizej kwalifikacji, i tez czesto nie przyznaja sie odrazu, ze sa z Polski. Tylko po akcencie slychac pechowiec.gif Faceci mieszkajacy tam to typ patriarchy szukajacy sobie Polki, bo Niemki sa dla niego za bardzo wyemancypowane pechowiec.gif Wielu katolikow od siedmiu bolesci, ktorzy co niedziele siedza w pierwszej lawce w polskim kosciele, a drugiego utopiliby w lyzce wody smutas.gif xxx faktycznie!!! nie to co w Polsce, gdzie każdy po studiach ma świetną pracę, gdzie są same, pięknie, ufarbowane w dobrym salonie, niespracowane kobiety, gdzie na ulicach pełno mężczyzn w garniturach od najlepszych projektantów, a wszyscy to przykładni katolicy - ach! jak cudownie w tej Polsce!

Gość Prawdawoczykole
No a wlasnie czesciej spotkasz w Polsce ludzi na poziomie, anizeli Polakow w Niemczech :(

ahh trollu..... jestem bardzo młoda i nie pracuję dla nikogo. Mam własną firmę, samochód na który większości osób w moim wieku a nawet i starszych nie stać, nie noszę tipsów, nie mam farbowanych włosów i nie chodzę do polskiego kościoła. Pomagam innym i nie pluję jadem na kogoś, bo ma coś czego nie mam ja. Tak więc właśnie palę twój prowokacyjny temat a teraz spróbuj mnie zjeść pokazując jak bardzo sfrustrowana dzisiaj jesteś. Miłego dnia :)

Gość gość
Prawdawoczykole szacun dla Ciebie. W przeciwieństwie od kafe frustratek masz odmienne zdanie o mężczyznach w PL :-)

Gość gość
Bumciu serce ,mam trzy samochody duze mieszkanie za ktore musze duzo jak sie orientujesz placic taniej by bylo wziac kredyt na dom ale never tutaj ! bo by chyba umarla z zalu przebywajac tutaj nie dluzej jak tylko musze :) i wiesz co to za zycie ? goffno nie zycie tutaj ! z****** kraj z****** ludzie moralnosc tak wyswiechtana ze brak jej zupelny zawisc i zazdrosc na kazdym kroku a to wszystko pod uprzejmym milym usmiechem jako przykrywka oraz niezmordowanym szwabskim HALLO wie gehts dir :D rzygam tym krajem

też w Niemczech mieszkam ale mi się tutaj podoba. Kwestia otoczenia w jakim się obracamy najwyraźniej. Nie chcę wracać do Polski, nawet nie jeżdżę tam bo bym tylko musiała się wnerwiać właśnie przez zawiść, zazdrość, wtrącanie nosów w moje życie i produkowanie co nowych plotek. Bo jak młoda dziewczyna jeździ wyższej klasy samochodem to na pewno kur/wa lub utrzymanka kryminalisty, ewentualnie dobrze wszystkim znane: córeczka nadzianego tatusia.

Gość gość
nie wiem czy kwestia otoczenia ja ich nigdy nie lubilam ich stylu bycia ich mentalnosci a zycie tutaj nawet bardzo urozmaicone niestety jak dla mnie jest do bani zawisc niemcow jest znana zwlaszcza gdy obcokrajowiec ma wiecej jak oni szkoda tylko ze nie patrza na to w inny sposob maja mozliwosci tyle ze nie potrafia tego wykorzystac a My emigranci potrafimy bo w koncu po to tutaj przyjezdzamy :)

Gość Prawdawoczykole
Oczywiscie teraz to sie odezwa same Yuppie :p co maja po 20pare lat, najnowszego mercedesa i wlasne firmy ;-) To czemu co druga Polka w Niemczech sprzata, przeciez to wrecz jakas tradycja :o Obskakuja cudze domy i sie ciesza, ze ktos im dal 10€ za godzine :p Ale no tak tutaj takich nie ma

Gość gość
pewnie dlatego bo czesto ta praca to dobry i w miare szybki dochod od czegos kazdy zaczyna jak dla mnie obojetne czy sprzatajac czy pilnujac dzieci komus mozna sie dorobic i mercedesa sprzatajac ;) ale zeby tam zyc w ten sposob na dluzej ? raczej meczace w koncu po jakims czasie czlowiek ktory decyduje sie zostac szuka czegos na stale

Gość Prawdawoczykole
A zreszta co ja tam pisze, ze co druga. Jakies 80%, a reszta to albo wogole nie pracuje, albo ponizej swoich kwalifikacji :o

Gość Prawdawoczykole
I na tle laptopa :o

może masz rację, większość moich znajomych to również obcokrajowcy, a Niemcy których znam są w porządku i nigdy się z ich strony z takim czymś nie spotkałam. O Niemcach od których biorę zlecenia się nie wypowiadam, bo nie znam ich na tyle, a sama płaszczyzna zawodowa nie wystarczy by na tyle ocenić człowieka. Niestety rodzina, która jest w Polsce (wuje, ciotki) uważają, że ja i moi rodzice jesteśmy zobowiązani ich obsypywać od czasu do czasu paczkami z prezentami, bo przecież ich zdaniem pieniędzy tu na ziemi leży jak liści jesienią. Albo znajomi, którzy chcą żebyś przyjechała i postawiła im kino i wycieczkę po galeriach :o odzywają się co jakiś czas i nawet nie spytają co u Ciebie słychać tylko ''hej, nie dałoby rady tam załatwić czegoś dla mnie?" ..... Trollu, co innego jak przyjedzie tu Polka bez znajomości języka i sama się bierze za byle co za grosze, bo przelicza na złotówki a co innego Polka, która się tu wychowała i chodziła do szkoły.

Gość gość
tak jest wszedzie nie tylko w DE w UK i innych krajach do ktorych wyjezdzamy mi jest obojetne co kto robi ja tylko bym chciala aby moj plan sie zrealizowal a pisac o zyciu tutaj w superlatywach nie bede bo jak dla mnie to wyrzeczenie za ktore place swoimi latami zycia

poza tym to, że ktoś sprząta lub pilnuje dzieci według mnie nie świadczy o tym, że jest nieudacznikiem. Od czegoś trzeba zacząć, a bez języka się nie da. Prędzej nieudacznikiem nazwę kogoś, komu się wydaje, że może od tak wskoczyć sobie na prezesowy fotel bez większego wysiłku. Zawsze lepiej jak dziewczyna pilnuje komuś dzieci za 10e niż gdyby miała się sprzedawać oblesnym, niewyżytym gościom.

Gość gość
no to fakt :) faktem jest tez ze osobom urodzonym w DE i wychowanym tutaj jest o wiele lepiej przeskoczyc te roznice :)

Gość gość
Nie mieszkam w Niemczech ale nie zgadzam sie.

Gość gość
Ja uwarzam ze ludzie ktorzy mieszkaja w polsce nie sa lepsi od tych co tam mieszkaja nie ktorzy oczywiscie:-p

Gość Prawdawoczykole
Buma no tak, zawsze lepiej jest sprzatac ulice niz w inny sposb zarabiac na zycie :o Ale czemu tak malo jest Polakow, ktorym sie powiodlo :(

akurat urodziłam się w Polsce, ale wyjechałam jako dziecko i tu skończyłam szkołę :) Dziwne, że tutaj jeśli ktoś napisze, że mu się powodzi, że ma coś co w Polsce wystaje ponad przeciętną to od razu ściemnia żeby brylować na forum ale jeśli ktoś pisze jak mu źle, ciężko i niedobrze w jakimkolwiek życiowym aspekcie to z pewnością pisze prawdę. Napisze Wam, że mam nieco ponad dwadzieścia lat i kręcę własny biznes to kłamie ale jak Wam napiszę, że jestem dziewczyną na telefon lub żyję z pieniążków tatusia to oczywiście od razu uwierzycie :D

Gość gość
bo zyja zwyczajnie z dnia na dzien jakby zyli w PL nie kazdy moze miec full kasy i dobrobyt z niemcow posiadaja kase ci ktorych rodzice dorobili sie po wojnie a ta jest przekazywana z pokolenia na pokolenie tak jak i firmy wszelakie domy papiery wartosciowe reszta Niemcow zyje normalnie jak i u nas :)

Gość Prawdawoczykole
Buma fajnie, ze ci sie udalo :p i nikt tego nie podwaza. Ale czytaj ze zrozumieniem, nie mam na mysli kazdego, a zdecydowana wiekszosc. Takze ty sie miescisz w tych 10% ktorym sie udalo :-) Ale pewnie twoim rodzicom juz nie :p

Gość gość
to jest identycznie gdy pisze ze w PL dorobilam sie tego czy owego dlatego tez wracajac do kraju mam byt zapewniony od razu pelne oburzenie bo przeciez w PL nikt nigdy niczego sie nie dorobil serio ,mam wazniejsze sprawy aby przejmowac sie tym co kto tu wypisuje grunt ze ja wiem jak zyje i jak realizuje moje plany na przyszlosc :)

Gość Prawdawoczykole
Gosc 18:40 bo czym wiekszy gniot tym wieksze powodzenie :p Ale tu akurat nie chodzi o gniota, ani lansa, a o smutna rzeczywiscie, ze wielu Polakow ma strasznie zanizone poczucie wlasnej wartosci i cieszy sie, ze po studiach lata z miotlem po niemieckich domach :( zamiast mierzyc wyzej

Gość Prawdawoczykole
Gosciu witamy w naszym szambelku :p Kawka czy herbatka?