Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawdawoczykole

Ludzie mieszkajacy w Niemczech to same nieudaczniki

Polecane posty

Gość Outlaw 69
Buma nie prodykuj się dla tych zjadaczy turystycznej, bo zawiść z nich wychodzi. Nie potrafią pojąć, że można być sterem swojego życia i odnieść sukces finansowy w młodym wieku bez dawania tyłka.

no nie, moi rodzice żyją raczej na poziomie średniej krajowej. Mimo wszystko nie uważam, że sprzątanie albo golenie głowy na łyso lub noszenie tatuaży świadczy o nieudacznictwie. Nie każdy łysy, umięśniony facet to dureń jadący na sterydach. Choć znowu co do socjalu to się zgodzę, jest wielu polaków, którzy tylko po to tu przyjeżdżają, wyciągają rączki po pieniądze i nic nie robią. Suma Sumarum - każdy jest Kowalem własnego Losu, nie powinniśmy się interesować tym jak układają sobie życie inni, co mają i skąd to mają no i... nie generalizujmy :)

Gość Prawdawoczykole
Buma tu nikt nie generalizuje, taka jest smutna prawda.

Gość Tosczysko
a to ciekawe tak generalizowac:) nie wszyscy odpowiadaja twojemu opisowi. zdajesz sie byc bardzo przekonany o swoim zdaniu! ale moje jest takie, ze wszystko zalezy od tego, z jakimi ludzmi ma sie do czynienia. oboje z mezem pracujemy w zawodach, ja w szpitalu a maz w duzej firmie informatycznej, mowimy biegle po niemiecku i mamy z takimi samymi Polakami do czynienia. z ludzmi inteligentnymi, ulozonymi, sympatycznymi. a takich jak ty opisujesz to spotykala, owszem, ale pod biedronka w lodzi, naszym rodzinnym miescie:)

Gość gość
a tobie autorko sie nie udało :D ? kretynka nie wszystkich do jednego wora , dziewo

Gość Tosczysko
a poza tym ladnie tak ujadac na wlasnych rodakow? a niemcy sa lepsi? tak samo widac i slychac niezbyt okrzesanych niemcow, zyjacych na socjalu, nie garnacych sie do pracy, glupich po prostu. z mojego dosiwadczenia wynika, ze Polacy zyjacy tutaj to ludzie zaradni, chcacy cos osiagnac i osiagajacy! (my przykladowo kupujemy wlasnie dom w hamburgu i jestesmy szczesliwi) a menelstwo sie zawsze i wszedzie znajdzie, zalezy w jakim kregu sie obracasz, radze zmienic towarzystwo:)

Gość gość
O dziekuje ;-) Kazdy juz wszystko o mnie wie, zna moja plec, zawod i stan konta, numer buta i intencje :(

18:54 widzę bardzo przeżywasz ten temat. Mogłabym ci bez problemu udowodnić, że nie ściemniam, tylko, że po pierwsze wyszłabym na jeszcze większą kretynkę niż ty a po drugie i tak by było, że coś poprzerabiałam, jakieś fotomontaże etc. Nie jestem tu od dziś i nie takie rzeczy widziałam. Była tu kiedyś Jenni, pisała, że buduje dom, że mąż ma firme to nawet zdjęcia wmawialiście, że fotomontaż a potem znaleźliście ją na facebookach i innych i wydzwanialiście na adres firmy. Nawet jeśli ktoś tu siedzi i sobie wymyśla to ja się pytam kto jest większym psycholem on, czy te osoby, które potem śledzą, sprawdzają czy to prawda, szukają w internecie jakichkolwiek informacji, wydzwaniają po nocach?

Gość gosci kroliczek
a poza tym tekst o tym, jak to Polki obsakuja cudze domy i sprzataja za 10 euro za godz i sie jeszcze ciesza to wez pod uwage, ze w Polsce nie zarobisz 40 zl na godzine wiec odczep sie zalosny czlowieku od ludzi uczciwych, ktorzy chca sobie dorobic takim rodzajem pracy. siedz dalej w fotelu i w niego pierdz a od innych wara!

Gość Prawdawoczykole
Buma zamiecasz mi temat :( Skoro nalezysz do elity, to nie wchlodz na Forum dla plebsu :p To samo tyczy sie goscia powyzej

Gość Prawdawoczykole
Chca sobie w uczciwy sposb dorobic? :o Gdzie dorobic? Co sie mozna po takim sprzataniu dorobic :( Ludzie myslcie zanim cos napiszecie

nie czuję się z jakiegoś tytułu lepsza czy gorsza od Ciebie a to forum odwiedzałam jeszcze zanim coś osiągnęłam. To, że ktoś sobie dla siebie ustanowi, że to forum jest zarezerwowane dla plebsu, nieudaczników i brzydali świadczy o jego niskiej samoocenie i nie jest wyznacznikiem dla innych.

Gość gość
nie prawda wiecej w Pl spotkasz ,dresiarzy, i słodkie idiotki jetsem w DE i Polki sa zadbane,faceci normalni i kulturalni zupełnie inaczej niz w PL a praca jak kazda inna lepiej stac na tasmie 8h za min 1200e niz po 12h w Biedronce za 1200zł,zadna praca nie hańbi niewiem w jakim towarzystwie sie obracasz ,ale chyba z tymi z nizszych sfer skoro masz takie doswiadzcenia

Gość Prawdawoczykole
Buma juz wszyscy wiemy jaka jestes wspaniala i zaradna zyciowo :p Niczym czerowna roza wsrod chwastow :( Ale przestan sie madrzyc, bo zaraz pekniesz i po co ci to? :(

Gość Romek Bombatomek
ciekawe :-O mieszam od 25 lat w DE i znam samych pracujacych, porzadnie ubranych Polakow i ich zony. Nie wiem o czym wy tutaj wypisujecie. Nie znam zadnej Polki sprzatajacej, no chyba ze dopiero co przyjechala do DE, ale tak to wszyscy ktorzy przyjechali za mlodu normalnie zyja.

romek bo ten temat jest prowokacją. A takie poglądy mają tylko (niektórzy) Polacy, którzy nigdy za granicą nie byli i nie wiedzą jak to wygląda a chcą się pocieszyć w ten sposób, że z całą pewnością nikt nie ma od nich lepiej. ''Polacy za granicą to albo robole za śmieszne pieniądze, albo milionerzy, którzy śpią na kasie i są zobowiązani wysyłać paczuszki rodzince i znajomym do Polski.'' Niektórym się wydaje, że to tylko w prawo albo w lewo idzie a normalnych ludzi tu brak.

Gość gosci kroliczek
a poza tym tekst o tym, jak to Polki obsakuja cudze domy i sprzataja za 10 euro za godz i sie jeszcze ciesza to wez pod uwage, ze w Polsce nie zarobisz 40 zl na godzine wiec odczep sie zalosny czlowieku od ludzi uczciwych, ktorzy chca sobie dorobic takim rodzajem pracy. siedz dalej w fotelu i w niego pierdz a od innych wara!