Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

REMIZA

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś sam organizował wesele w remizie mogłabym uzyskać odpowiedz na pytanie jak rzeczywiście przebiega samodzielne przygotowanie po prostu warto czy nie ?

Gość młoda staraczka
tak, ja organizuje wesele w remizie, ale nie łudź się, że koszta sa tańsze :) Za wynajem remizy płacimy 2000zł + prąd, woda, gaz Za dekorację - 2500zł zwykłą + dodatkowe oświetlenie 1500zł Za catering płacimy ok. 3000zł kucharce, pomocom kucharskim i kelnerom Jedzenie, napoje, alkohol, ciasta i tort - to ok. 10 000zł Dalsze koszta to te, które nie mają znaczenia gdzie odbywa się wesele. Na co się musisz przygotować? - dużo pracy kontrolnej - przede wszystkim dekoracyjnej, która w remizie musi mieć wyższy standard- bo wiadomo, trzeb trochę pięknu pomóc. Czasami też jest duży problem ze szkliwem - talerzami, kieliszkami do szampana, wina, literatkami, misami itd... czasami remiza tym nie dysponuje i zaczyna się problem, ponieważ kucharka zazwyczaj nie ma takich ilości szkła. Trzeba więc wypożyczyć, gdzie są dodatkowe koszta. Remiza w dzisiejszych czasach to naprawdę nie jest już oszczędność :) W restauracji nie przejmujesz się dekoracją, oraz cateringiem, szkłem itd.. wszystko masz załatwione, tutaj musisz wszystko dopilnować sama.

Gość gość
Hej. Ja w sierpniu br. mam wesele w remizie w okolicach krakowa i moim zdaniem koszty są jednak tańsze niż w restauracji. Za salę w osp płacimy 1000 + media Kucharka z obsługą- 27 zł od osoby czyli na nasze 70 osób wyjdzie jakies 1900pln(oczywiście bez jedzenia ;) ) Dekoratorka ok. 1000zł Na kuchni jest cały sprzęt (zastawy obiadowe, szklanki, sztućce itp)

Gość 1224
Gość powyżej, gdzie masz to wesele? W sensie w jakiej miejscowości? :) Też mam pod Krakowem i tyle samo płacę za salę :) My się zdecydowaliśmy ze wzg. na to, że chcieliśmy mieć poprawiny, a w restauracji to spory koszt. I mamy sprawdzony catering, a nie ma innych sal, które można u nas wynająć bez obsługi.