Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zróbmy z Pyrlandii kolonię Brytyjską

Polecane posty

Gość gość

Mam pomysł - zrobmy z PL kolonię GB? Co WY na to? Aha - jakby miały za tą propozyję lecieć na mnie gromy... to zeby bylo jasne... na mnie to nie działa. Co bedziemy mieli z zamian? Proste drogi, prężny przemysł, język angielski urzędowy, Anglię na miejscu (nie trzeba będzie latać do UK), walutę funta, działające bankomaty w każdej mieścince, wszystko będzie można załatwić przez neta. Jedno ale.... zostawimy dla siebie ruch prawostronny. Same plusy !!! (+znikną pisiorki ze sceny politycznej....)

Gość Pyrlandzkie dziecię
To z Pyrlandii czyli Wielkopolski czy z Polski? Jak widzę poznańskie pensje, to jestem za... tylko żal mi przodków walczących o niepodległość

Gość gość
Cala PL to pyrlandia (przynajmniej mentalnie). I co nam po tej niepodleglosci? jakby nie bezsensowna walka naszych prodkow (w czasie zaborów), to na 70% obecnych granic mowilibysmy po niemiecku (zabór pruski i austro-weg.) mieli piekna siec autostrad, rozwiniety kraj, zero bezrobocia. I co z tego, ze mowilibysmy po niemiecku? Nawet bys za j. polskim nie tesknila, bo bys o tym nie wiedzial.