Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esssi

spoznione pieniazki

Polecane posty

Gość esssi

Witam :) Drogie mamy, które pobierały pieniążki z zusu w czasie ciąży czy ZUS spoznial sie z wypłata należności ? Jeśli tak to ile ? Pozdrawiam

Gość gość
Spierdalaj z " pieniazkami" i wez sie do roboty leniwa zdziro :) pozdrawiam . Pracujaca kobieta.

Gość gość
ZUS się nie spóźnia. jesteś na l4? przekazujesz zwolnienia pracodawcy czy bezpośrednio do ZUS-u? jeśli do pracodawcy to pracodawca przekazuje je "niezwłocznie" do ZUS-u a wtedy ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku. termin "niezwłocznie" może być różnie interpretowany. najlepiej będzie jak zadzwonisz do ZUS-u i zapytasz się kiedy i czy w ogóle wpłynęło Twoje l4 i kiedy będzie przelew.

Gość gość
pracodawca najprawdopodobniej przetrzymuje Twoje l4, ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku od dnia otrzymania l4, ja miałam pieniądze na koncie po ok. 2 tyg. od przekazania l4 przez pracodawcę do ZUSu, a to ile czasu trwało "niezwłoczne" przekazanie mojego l4 przez pracodawcę do ZUS-u to już inna kwestia:) dlatego albo podpytaj w kadrach albo zadzwoń do ZUS-u, tam Ci udzielą takiej informacji, powiedzą Ci kiedy wpłynęło Twoje l4 i czy w ogóle wpłynęło i kiedy będzie wykonany przelew.

Gość gość
a cio to som pieniążki?

Gość gość
Maja 30 dni na przekażą ie od otrzymania zwolnienia. Ja tez czekam

Gość gość
Ja czekałam 3,5 miesiąca, bo miałam kontrolę łącznie z przesłuchaniem w szpitalu hehe akurat leżałam oczywiście nie musiałam się na to zgodzić ale wolałam to odbębnić, niczym się nie stresowałam, a gościa po godzinie wyprosiłam (za wysokie zarobki i co z tego, że pracowałam w tej firmie 5 lat), a po decyzji jeszcze 2 tygodnie czekałam na wypłatę za chwilkę rodzę, wczoraj dostałam przelew :D