Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy poszłybyście z niemowlakiem do lekarza

Polecane posty

Gość gość

Niemowlę 11m. Kicha i leci mu dużo smarkow. Są przezroczyste. Lzawia tez oczy. Nie ma goraczki. Boje się, że w przychodni przyczepi się do niego coś gorszego. Z góry dzięki za pomoc.

Gość gość
A wizyta domowa prywatna?

Gość gość
Nie

Gość gość
Ma goraczke? Jak przez 3 dni nie spadnie jezeli jest albo katar nie minie po 7 dniach to dopiero bym poszla. A tak to domowe sposoby i wit.c

Gość gość
a ja zawsze wzywam prywatną wizytę domową. Płacę 80 zł i potem nie pluje sobie w brodę że to było bezobjawowe zapalenie płuc.

Gość gość
Nie poszlabym. Z moja czteromiesieczna córka bylam po 1,5 tyg kataru u lekarza. nie goraczkowala, ani nie kaszlala, tylko tak pokaslywala od kataru. Lekarz osluchal, pozagladal do gardła, ucha i powiedział ze jest ok. I po kilku dniach przeszlo. Kup nasivin, masc majerankowa. Rozgrzewaj i yle. Jak ktoś wyżej napisał-jak nie przejdzie po 7 dniach to idz skontrolowac

Gość gość
zobacz do jutra natrzyj go daj mu wit c autorka pisze ze nie ma gorączki to nic sie nie dziej jakies przeziebienie tylko

Gość gość
No mój syn tez nie mial gorączki ani kataru, tylko kaszel, poszlam dzis do lekarza i okazali sie ze ma cale zawalone pluca i jest na zastrzykach, mysle ze nie powinnaś lekceważyć tego, nie wiem jak jest u was ale w mojej przychodni jest tak ze do godziny 9:30 przychodza rodzice z malusienkimi dziecmi,wiec jak bylam to oczywiście nie bylo nikogo,dopiero po tej godzinie zbierają sie dzieci starsze

Gość gość
Ja z katarem do lekarza nie latam

Gość gość
mam pytanie bo u mnie jest inaczej- i nie wiem czy mam jechać czy nie- przy karmieniu mała dyszy, nie ma jak oddychać. jak nie karmie to jest ok. ale czasem sobie kaszlnie tak maks 4 razy dziennie innych objawów brak - mam się zwijać? czy kaszlanie to naprawde kaszlanie a nie takie sporadycznie kaszlniecie- pomocy

Nie chodzę z katarem. Tym bardziej, że piszesz, że przeźroczysty. Podaj wit.C i tak jak pisały już tu dziewczyny, jak do tygodnia nie przejdzie i pojawi się kaszel czy podwyższona temperatura to wtedy dopiero do lekarza. Istnieje właśnie ryzyko, że w przychodni dzieciaczek może załapać coś znacznie gorszego, a po co to komu.

Gość gość
nie, z samym katarem bym nie poszla. Ide gdy dziecko ma inne niepokojace objawy albo gdy ma 3 dni goraczke. Zreszta najpierw dzwonie, mowie pielegniarce objawy i ona by mi dziecka z katarkiem nie zarejestrowala.

Gość gość
A ja bym poszła na twoim miejscu tymbardziej ze to nie jest sam katar tylko jeszcze kichanie i łzawiące oczy. Takie objawy mają alergicy. Ile ma twoje dziecko ?

Gość gość
Ok 11 m . Już doczytałam

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Zobaczę do jutra jak będzie i czy gorączka się nie pojawi. Zadzwonię jakby co, żeby do domu przyjechał lekarz. Pozdrawiam.

Gość gość
Hehe ale objawem kataru sa wlasnie lzawiace oczy i kichanie:) Czekaj autorko. Jak sie bedzie mocno pogarszac to wtedy najlepiej zamow wizyte do domu.

Gość do prywatnej wizyty domowej
nie wiem czy jesteś taka naiwna czy taka glupia ale jak czytam o bezobjawowym zapaleni pluc które lekarz za 80zl jest w stanie wykryc na wiz domowej to mi się smiac chce...katar nie jest powodem żeby lek do domu wzywac!!!! JAK TO NAPISALAS BEZOBJAOWE ZAP PLUC (JAK I OBJAWOWE W CELU POTWERDZENIA) WYKRYWA SIE ZA POMOCA ZDJECIA RTG!!!!!!

Nie chodziłam nigdy do lekarzy z powodu kataru i kichania .Bez przesady ,dziecko nie jest na tyle chore aby je ciągać po lekarzach, to katar ludzie Male przeziębienie nie jest niczym niepokojącym. Nie ma gorączki, nie wymiotuje, nie ma biegunki wiec bez paniki

Gość wifigdańsk
poszłabym. ale jak się boisz zadzwon do przychodni i popros wrejestracji o polaczenie z gabinetem lekarskim. ja tak zrobilam gdy mala miala ospę ale nic poza tym się nie działo. lekarka powiedziala ze nie musze przychodzić,dala instrukcje przez tel.

Gość gość
jeśli zaczął kaszleć to jedź do lekarza,u mojego syna tak zaczęło się zapalenie krtani.

Gość gość
Nie kaszle

Gość gość
Teraz już śpi. Jest lepiej niż rano i po południu. Mam nadzieję, że będzie słodko spał i katar go nie obudzi.