Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia gościnnie

Szukam mam dzieci ok. 2 letnich, które mówią zdaniami

Polecane posty

Gość gość
Nastepna świetna opiekunka. Dziecko spi a ta na kafeterii zamiast cos ugotowac albo malemu ciuszki poprasowac. W zyciu bym takiego pasozyta jak ty mila "opiekunko" nie zatrudnila.

Gość gość
Ja miałam opiekunke dwa lata temu do najstarszego syna. I histo jedt zabawna bo dziewczyna jak sie okazało przez większość dnia oglądala telewizje. Oczywiście na początku nie byliśmy zadowoleni ale syn byl najedzony i czysty a co więcej nauczyl sir sam soba zajmowac i bawic sie a mial wtedy 20 mcy i po powrocie z pracy zawsxe musielismy sie z nim dlugo bawic a było to bardxo wyczerpujące. Od kiedy zatrudniliśmy monike po okolo dwoch miesiącach cud nad wisła syn sie bawi sam po naszym powrocie a my mozemy odpoczac. Gdybym planowala drugie ta dziewczyna ma u mnie prace jak w banku.

Gość gość
Ja bym nie mogls być opiekunka bo nie lubię bachorow. Swoich tez nie chce szkoda mi kasy na pampersy zupki mleczka pozatym bardziej wzrusza mnie los zwierząt niż dzieci. Psa potrąconego bardzo mi szkoda dzieciaka wcale.

Gość gość
ktoś napisał, że dziecko mające 2 lata i mówiące zdaniami nie jest geniuszem ale możesz być pewna że jest wyjątkiem ponad przeciętną dla tego wieku, jakoś matki nie pokusiły się żeby napisać coś od siebie, poza nielicznymi wyjątkami.

Gość gość
Dwulatek to wg mnie ma jeszcze mózg idioty. Napieprza jakies wyrazy po sto razy i od razu geniusz.

Gość gość
Nasza córeczka w wieku 18 miesięcy mówiła około 50 wyrazów. Mama i baba mówiła ok 7 . Teraz układa proste zdania, ma 21 miesięcy.

Gość gość
Wyslij ja do harvardu ale najlepiej na sybir :D

Gość gość
A kiedy twoja córa zaczela srac i szczac do kibla? Ile mcy miala? No bo chyba taki geniusz nie wali w majtochy?

Gość gość
ale jesteście zawistne, wredne baby na miejscu autorki nie odezwałabym się więcej do takich chamek.

Gość gość
Ja jestem mama dziecka 2 letniego i mówie pełnymi zdaniami :P

Gość gość
jesteś taka mądrala, to powiedz jak inaczej skonstruować to zdanie :P

Gość gość
Można tak: "Szukam mam bachorów około 2 letnich, które to bachory mówią zdaniami" Polskiego nie miałyście czy co?

Gość gość
zabrakło ci to? Wyrośnięty bachorze?

Gość gość
Nie obrażajcie, nie znacie sie na zartach :)

Gość gość
no nie dziwię się, że nie ma kto pisać w takim temacie, tu mają wzięcie te o paleniu w ciąży, jedzeniu danonków, piciu alkoholu przy dzieciach itd niestety smutny to obraz kafeteryjnych mam, które wolą inne rozrywki niż zabawy z dzieckiem.

Gość gość
Moje dziecko w wieku 18 m-cy mowilo pierwsze 2-3 wyrazowe zdania. W wieku 2 lat mowilo prawie wszystko. wierszykow i piosenek szybko sie uczylo, samo,ja nie zmuszalam. w wieku 2 lat znaloo ksztalty, kolory, wszystkie czesci ciala.Czytanie? Czytam od 2 lat a mala ma teraz 6, wczesniej nie chciala sluchac, wolala ogladac obrazki :P

Gość gość
Mojej szwagierki syn ma za miesiac 3 lata, mowi dopiero zdaniami od 4 miesiecy. Lubi bardzo rysowac, budowac, ale...nadal robi w pieluchy (szwagierka uwaza ze za maly na nocnik), spi ze smoczkiem i pijemleko z butelki. o tego maly tylko kwiknie, a szwaagierka leci, popuszcza mu, np. chce go zabrac i przebrac, maly we wrzask-to go zostawia, bo nie mozna dziecka stresowac przciez. Moje dziecko strasznie nie lubi sie z nim bawic, bo on ma fazy na zzabieranie i niszczenie i wtedy wszyscy chorrem tlumacza, ze on przeciez malutki i nie rozumie i moje dziecko ma mu popuszczac ! Ostatnio strasznie namawiali mala na zabawe z kuzynem, wrecz zmuszali, bo maly tak prosil (swoja droga swietnie wymuszaa, jak nie rykiem, to slodkim glosikiem powie "plosze" i wszystkim miekna serca), to mala w koncu nie wytrzymala, wyrwala sie szwagierce i powiedziala "ja ni bede sie z nim bawic, nie lubie go "

Gość miła opiekunka
Haha Dziecko jest przyprowadzane do mnie, wyprasowane czyściutkie z ubrankami na przebranie w razie wybrudzenia się. Obiadek mam zawsze naszykowany wcześniej. Tak, że się gościu nie musisz martwić. Nie jestem służąca tylko opiekunka :)

Gość gość
a co jest złego w dawaniu dziecku danonka? ja zawsze daje jednego dziennie porabane mamuśki nawiedzone kwoki się zebrały i tylko liście smrodom dają

Gość gość
temat jest o dzieciach 2 letnich danonki są po 3 roku życia, więc nie trzeba tłumaczyć dlaczego nie :O

Gość gość
Głupie pieprzenie ja dawałam od 15 mcy. Nie wiem skad wy bierzecie te farmazony. Usmiac sie mozna.

Gość gość
Ja wole obejrzec trudne sprawy niz bawic sie z dzieciakiem dwuletnim bo i tak nie ogarnia zabaw.

Gość gość
A ja daję mojej rocznej danonka czasami bo lubi,co w tym strasznego?Nawet czasem frytkę z maka jak akurat jesteśmy i co?i żyje-ma się dobrze:)

Gość gość
Te co tak są przeciwne danonkom, to niby co w tym złego? Gdzie jest napisane, że dopiero od 3 lat można dawać? W waszym łbie chyba. To co może dwulatkom lepiej cyca jeszcze dawać i potem mamy obrzydliwe widoki uwieszonych u cyca i zassanych dwulatków glonojadów. To jest dopiero ohydne. To juz wolę dać danonka i normalny obiad bo dwulatek już je wszystko i musi posmakować wszystkiego. Sama lubię danonki to co mam mu nie dac? Głupie baby z was.

Gość gość
Ja bym w życiu tak małemu dziecku danonka nie dała. Sama je jem specjalnie przy nim a ono patrzy błagalnym wzrokiem, czasami się popłacze ale trudno muszę tak nauczyć, że to nie dla niego i tylko mama może jeść.

Gość gość
Głupie pieprzenie ja dawałam od 15 mcy. Nie wiem skad wy bierzecie te farmazony. Usmiac sie mozna. tttt sam producent rekomenduje dla dzieci powyżej 3 r.ż z pewnością nie robi tego z własnej woli tylko po prostu musi, bo danonki przekraczają wszelkie normy dla dzieci poniżej 3r.ż a tym samym są dla nich szkodliwe.

Gość gość
cha cha bardzo śmieszne lubisz takie syfy? Smacznego :O

Gość gość
Nie są szkodliwe, mój by się zesrał jakby danonka nie dostał. Dobre rady zostawcie mamuńce dla siebie, czasem nawet chipsa damy mu czy frytkę i jak ktoś wyżej pisał żyje i ma się dobrze. I tak bachory w szkole nauczą naszego szkraba jeść niezdrowe rzeczy więc jest to nieuniknione choćbym chciała samymi owocami warzywami i chudym miesęm karmić to na dłuższą metę się nie uda.

Gość gość
to czym barwione są danonki truskawkowe- życzę smacznych robali Koszenila naturalna E 120 (kwas karminowy, karmin) Barwnik naturalny uzyskiwany z wysuszonych żeńskich owadów Dactylopius coccus cacti, hodowanych na kaktusach w Ameryce Środkowej i Południowej. Głównym składnikiem jest kwas karminowy.

Gość gość
Wszystkie jogurty danona są świetne a danonki najlepsze dlatego sama je jem, kiedyś szłam z wizytą do chrześniaka i kupiłam mu 4 danonki waniliowe w zgrzewce ale w drodze zrobiło mi się szkoda, że on je zeżre i weszłam do innego sklepu po lizaka, danonki zostawiłam dla siebie głęboko w torbie :D