Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chory szczurek

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie, moze ktos wie co to jest... otoz chodzi o to, ze mam szczurka hodowlanego, tzn szczurzyce, ma prawie dwa lata, pare dni tem zauwazylam ze pod prawa lapka i na brzuszku ma dwa tak jakby guzy.. nie mam pojecia co to moze byc, nowotwor? widac ze dokucza jej to bo kuleje na prawa lapke dzie jest ta gula... jesli chodzi o jedzenie to je normalnie i masa ciala jest taka sam jak zawsze, wie ktos co to moze byc? bardzo prosze o odp

Po pierwsze -jeżeli zwierzątko jest chore, to idziesz z nim do weterynarza, tak samo jak ty chodzisz do internisty kiedy coś Ci dolega -nikt Ci nie zdiagnozuje zwierzaka przez internet; to może być nowotwór, ale i tłuszczak, ropnie etc. -zajrzyj na forum alloszczur (wpisz tą frazę w wyszukiwarkę i Ci wyskoczy strona) -szkoda, że mała już tyle mieszka sama, ponieważ szczury to BARDZO silnie stadne zwierzęta...

Gość mam pomysl dla ciebie
to niestety RAK mi 2 szczury zdechly na raka szczury takie domowe sa na to podatne i zyja krocej od chomikow. Przykro mi

I na tym forum gdzieś jest spis polecanych, gryzoniowych weterynarzy, poszukaj. Na pocieszenie dodam, że jedna z moich myszy miała ostatnio dwa guzki, i jej się same cofnęły, po podawaniu dodatkowo antybiotyku, ale to były guzy hormonozależne akurat.