Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk i biegunka

Polecane posty

Gość gość

moj syn ( 5mc) od wczoraj bierze antybiotyk bo ma zawalone pluca, dzis zrobil dwie bardzo zadkie kupki, dalam mu oslonowo DICOFLOR rano , myslicie ze na wieczor tez moge mu dac? pediatra mowila o jednej saszetce ale jak jest biegunka, myslicie ze ta biegunka jest wywolana przez ten antybiotyk (zinnat) poradzcie cos to jest pierwsza choroba mojego syna i nie bardzo wiem co robic, do lekarza moge jechac rano bo teraz jest tlum chorych przedszkolakow

Gość gość
Myślę, że idź do lekarza i zapytaj co robić..może być tak, że akurat ten antybiotyk dziecku nie podchodzi..a zwiększając sobie dawki na własną rękę to powiem Ci, że ryzykowne zagranie..szczególnie przy tak maleńkim dziecku

Gość gość
lekarz ci zapisal ten dicoflor?

Gość gość
tak lekarz kazal dawac saszetce dicofloru oslonowo, mowi ze zawsze sie daje oslonowo przy antybiotyku, a jak mial biegunke kiedys to tez dostawal dicoflor na biegunke, to mozna kupic bez recepty

Gość gość
dwie wodniste kupy to jeszcze nie biegunka. Chyba że ze śluzem lub krwią. O ile sie nie myle to o biegunce sie mówi przy 6 rzadkich kupach. Ale na bank cos sie zaczyna dziac z brzuszkiem małego. Ja nigdy nie podawałam difloktoru ale poczytaj w ulotce. Chyba na acidolac baby jest napisane że nie ma ryzyka wystapienia działań niepożadanych nawet przy podaniu kilkukrtonie wiekszej dawki.

Gość gość
wiem ze musi byc oslona do antybiotyku ja zawsze kupuje acidolac baby nawet jak lekarz mi zapisuje inny i moj maly nigdy nie ma po nim biegunki jest lepszy od dicofloru wiem bo przetestowalam oba moze wystarczy zmienic oslone

Gość gość
mi babka w aptece powiedziala ze dicoflor to dziadostwo acidolac baby jest lepszy

Gość gość
Mój syn biorąc zinnat wymiotował.Poszłam do lekarza i od razu zmieniła tylko że na zinacef w zastrzykach

Gość gość
no mnie lekarz tez poinformowal ze dzieci roznei reaguja na ten lek i jak bedzie wymiotowal albo nim plul to dostanie zastrzyki, na szczescie moj syn jest wszytskozerny i jescze si epo nim oblizuje takze z tym nie ma problemu, martwi mnie tylko ta kupka, jezeli sie nei zmieni to najwyzej rano pojade znowu do lekarza, jescze sprobuje mu zagescic mleko kleikeim ryzowym, tak robilam przy poprzedniej biegunce z zalecenia lekarza, wtedy dawalam 3 saszetki dziennie tego dicofloru

Gość gość
up