Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzoskwinka14

ciąża?

Polecane posty

Gość brzoskwinka14

pytałam na jednym z forum ale nikt mi nie chce odp.:( mam pytanie.słuchajcie,więc moje cykle są 26-28 dniowe.dzisiaj jest 33 dc,i nadal brak okresu,od niedzieli mam lekkie brązowe plamienie,dzisiaj właściwie już powoli zanika,w dodatku wieczorem przed spaniem boli mnie brzuch jak na miesiączkę i trochę kręgosłup,i utrzymuje się tak gdzies od soboty,myślałam że to zapowiedz okresu i mówiłam już nawet do męża że napewno dostanę okres jutro,i tak w kółko a okresu nie ma. we wtorek byłam u lekarki i dała mi skierowanie na prolaktynę,hcg iglukozę.w środę rano robiłam badania,z tym że skierowanie na hcg mi się gdzieś zapodziało więc zrobiłam to badanie na własną rękę. Wyniki to glukoza-96,prolaktyna-298,80 bHCG-981,11. Moja gin kazała nie odstawiać luteiny i w pon przyjść na usg.Jednak wczoraj wieczorem znalazłam to zagubione skierowanie na hcg i postanowiłam dzisiaj rano powtórzyć żeby już na poniedziałkową wizytę mieć wyniki,dzisiaj o 14 odebrałam wynik i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam wynik <2.I tu moje pytanie.Czy możliwe jest żeby beta z prawie 1000 w ciągu zaledwie dwóch dni spadła do zera w przypadku poronienia. wiem że w bardzo wczesnej ciąży może dojść do poronienia samoistnego ale od koleżanek wiem że nawet po tak wczesnym poronieniu beta spada kilka dni,tzn troszkę dłużej niż dwa dni.Może jestem w błędzie dlatego co o tym myslicie dziewczyny? Już nie wiem co o tym myśleć.Może po prostu pomylili się w tym laboratorium czy co.Ciekawe czy jeżeli bym zrobiła te drugie badanie płatnie czy tez bym taki wynik miała,nie wiem może schizuję ale to jest dla mnie po prostu dziwne.oczywiscie dowiem się wszystkiego na usg w poniedziałek,będzie to 36 dc więc w razie ewentualnej ciążyy chyba coś lekarka zobaczy prawda ? dziewczyny proszę napiszcie mi co o tym sądzicie.może któraś z was miała podobną sytuację?wiecie jak to jest jak się człowiek stara o dziecko ;) zawsze trzeba mieć nadzieje ;)

Gość gość
radziłabym ci powtórzyć betę, bo może był błąd w lab, hormon nie spada tak szybko

Gość brzoskwinka14
dziękuję bardzo za odzew.właśnie też mi się wydaje to niemożliwe żeby w ciągu dwóch dni spadł praktycznie do zera.

Gość gość
u mnie też beta wyszła negatywnie 6 dni po terminie okresu a jednak w ciąży byłam. Powtórz badanie

Gość brzoskwinka14
dziekuję za podniesienie na duchu :)

Gość gość
zrób sobie test ciążowy długo na wynik czekać nie trzeba i będziesz pewna

Gość brzoskwinka14
mam w domu testy ciążowe,ale tak sobie myslę że nie bede się dołować,kupiłam je w kauflandzie po 5 zł,czułość 10mlU i wyobraźcie sobie że robiłam test ciązowy w poniedziałek po południu i negatywny.A w środę rano beta 998,więc nie wiem czy te tesy jakieś felerne czy coś.Poczekam do poniedziłku,po usg wszystko się okażę.Chyba będzie już coś widać jeśli to ciąża jak myślicie.?

Gość brzoskwinka14
jeśli ktoś jeszcze miał podobną sytuację i może się ze mną podzielić swoją wiedzą,będe wdzięczna :)

Gość gość
Mam podobny problem ;(;(;(

Gość brzoskwinka14
to jesteśmy w podobnej sytuacji :) powiedz coś więcej jeśli możesz :)