Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krttina zeta jones

Dość tego.

Polecane posty

Gość Krttina zeta jones

Jak zrobić dziecku lewatywę? 8 dzień kupy nie robiło.

Gość Krttina zeta jones
Kobiety pomóżcie, ciepła wodę z mydłem? Czy jak?

Gość gość
8 dzień nie robiło kupy i dotychczas nic z tym nie robiłaś?? CO Z CIEBIE ZA MATKA???!!! Ja sie pytam przeciez dla takiego maleństwa to bardzo szkodliwe! I po co sie tym chwalisz i szukasz porady w internecie zamiast dzwonic do lekarza czy poloznej to ufasz poradom z kafeterii? Żal mi dziecka bardzo musi bardzo cierpieć Żal mi go bo matka sie nim nie zajmuje! WSTYD!

Gość gość
a moze do lekarza idz albo czopek glicerynowy

Gość gość
8 dni??? Ile ma dziecko? Na ostry dyżur może pojedź?

Gość gość
gliceryna nie zawsze dziala. najlatwiejszy sposob stary...wystrugaj z kostki mydla czopek i zapodaj. zawsze dziala. nie zwlekaj z tym

Gość gość
Czopek a jak nadal nic to do lekarza piernikiem! Za dużo czasu upłyneło by zwlekać

Gość gość
no wlasnie STRUGAJ CZOPA Z MYDŁA teraz wyrodna matko

Gość strugaj czopa
:classic_cool:

Gość gość
szlauch ogrodowy i ognia!

Gość Krttina zeta jones
Dziecko ma 3 lata. Jest zdrowe. Pod stała opieka lekarza. Pije laktuloze, na diecie jest od kilku miesięcy. W szpitalu nie pomogli lekarz tez twierdzi ze z medycznego punktu widzenia jest wszystko ok. A dziecko mi sie meczy. Czopki nie pomagają, siemię tez nie. O śliwkach i morelach nie wspomne. Zamiast oceniać, pomysl patologio.

Gość strugaj czopa
hmmm, a lekarz sam nie zalecił lewatywy co 1-2 dni, żeby przyzwyczaić dziecko do łatwego wypróżnienia i żeby nie bolało? zmieniłabym lekarza

Gość gość
no lewatywę z tego co wiem to robi się mydlinami ale może w aptece można kupić zestaw do lewatywy?

Gość mamamiaja
Zrób lewatywę kup Eneme w aptece ma ona 150ml dla dziecka powyżej 5lat to około 60ml płynu dla 3 latka mniej. Długie zalegania mas kałowych doprowadzają do patologicznego rozdęcia i poszerzeń światła jelita, co będzie pogłębiało problem. Jeżeli dziecko nie było diagnozowane to moim zdaniem powinno mieć zrobiony wlew z kontrastem manometrie usg oraz badania krwii. Zaparcia poza tzw nawykowymi wynikającymi z psychiki dziecka mogą mieć poważne podłoże. Nie zdawałabym się w kwesti diagnozy tylko na chirurga, raczej bym szukała potwierdzenia u gastroenterologa.

Gość Krttina zeta jones
Lekarz powiedział żeby czekać. W ciagu 3 miesięcy byłam u kilku lekarzy. I twierdza ze wszystko jest ok. A ja już nie daje rady. Najgorzej jak zacznie robić to są potężne kupy. Z krwią, śle według nich nadal jest wszystko ok, nie mieszkam w Polsce. Zamówiłam teraz jakiś syrop z polski homeopatyczny. Mam nadzieje ze to pomoże.

Gość mamamiaja
Problem zaparć jest tak naprawdę bardzo złożony a tak naprawdę gdy zaczyna się przed 12mies zycia jest poważny jeżeli później można podejrzewać że zaparcia mają związek ze stresem, i innymi zaburzeniami wynikającymi z psychiki a nie poważnych chorób. Niestety wiele dzieci diagnozowanych jest późno, nawet mając kilka lat a czasem sa to poważne choroby jak np. Hirschsprung

Gość gość
mój raz miał tak, że przez 2 dni nie robił kupy, miał 9 miesięcy, dałam mu spróbować ryżu z gołąbka. Potem na trzeci dzień wieczorem płacz taki że już się zbierałam na pogotowie. Ale dałam 1 czopek glicerynowy-malutko zrobił i dalej płacze, więc drugi stwierdziłam, że jak drugi nie pomoże to jedziemy. No ale drugi pomógł.

Gość gość
mój jak był niemowlęciem na cycku, to robił raz na tydzień, ale na cycku to jest prawidłowe zbadaj mu TSH - często problemy z tarczyca powoduja, że do kibla idzie się raz na tydzień, jak się ureguluje, to wszystko wraca do normy

Gość gość
Co za wyrodna matka zal czytac jak moje malenstwo mialo problem to osobiście wlasna gębą wysysalam kal z pupki