Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kedo22

Ja, on i jego chrześniak

Polecane posty

Gość kedo22

Hej pomóżcie ! Sprawa wyglada tak, jestem w zwiazku ze starszym odemnie facetem o 10 lat, tak wiem róznca dosc sporo, odczuwalna na niektorych aspektach mego zycia, ale dajemy rade, dogadujemy się bynajmniej chcemy i staramy się oboje. Ja jeszcze studiuje on ma 30 lat, od niedawna myslelismy o wspolnym mieszkaniu, na poczatku byl problem z moim rodzicami, wiadomo bo starszy, ze wszystko przedemna i tak dalej, teraz jak wszystko szlo na dobra droge pojawil się problem typu wspolnego mieszkania z jego chrzesniakiem gdyz on chodzi wlasnie w tym miescie do szkoły i wczesniej mieszkal w akademiku dla gimanzjalistow ale nie byl zadowolony wiec od kilku msc pomieszkuje u mojego chlopaka, tylko patrzac na to z perspektywy czasu, odczuwam zepchniecie na dalszy plan, bo musi jechac wczesniej bo wiadomo zrobic zakupy obiad czy sniadanie, czy z nim potrenowac po poludniu bo chlopak trenuje dyscypline sportu a moj chlopak go bardzo w tym dopinguje i wszytsko fajnie pieknie, ale wiecie co ja nie chce pakowac się w taki bagaz nie dosc ze starszy mezczyzna to mam wrazenie jakby mial syna w tym momencie... co powinam zrobic nie chce byc tez jakas egoistyczna... ale nie chce w zaden sposob tez go urazic... mysle ze nie jestem na etapie gdzie mam gotowac obiady i probowac zapełnic po południe aby nie siedzial przed komputerem jak inne dzieci... chce wspolnego mieszkania ale pelnej swobody,,, aby moc się dotrzec i sprawdzić czy naprawde oboje chcemy tego samego

Gość a mi szkoda
hm... no jak na razie to widzisz, że chcecie różnych rzeczy; tzn. on mieszkania i ojcowania swojemu chrześniakowi - Ty - niekoniecznie ;) mi też się wydaje, że zamieszkanie z facetem, który jest od Ciebie o tyle starszy - to nie jest zbyt dobry pomysł; tzn. w tym momencie jesteście w zupełnie innym momencie życia; on pewnie pracuje, ma mieszkanie, itd; Ty - studiujesz, prawdopodobnie sama się jeszcze nie finansujesz, itd; mi np. w takiej sytuacji przeszkadzałoby, że musiałabym być od niego zależna; albo to, że on już jakoś swoje przeżył, zobaczył, co dla niego jest w życiu ważne, popełnił swoje błędy, itd. - a Ty dopiero będziesz na to miała swój czas; chociaż - każdy człowiek jest inny, każda ludzka historia może się różnie poukładać... wiesz, mi byłoby jeszcze trochę szkoda umawiania się z dwudziestolatkami ;) jak będziesz miała 30 lat, to raczej sobie z takimi młodziakami nie porandkujesz tak zupełnie na luzie ;)

Gość kedo
no wiem... rozstaliśmy się na 2 msc w wakacje z czego i tak utrzymywaliśmy ciagły kontakt on załozył konto na sympatii, ja spotykalam się z kolesiem, ale szczerze zadnego nas nie ciagneło do innych znajomosci, bo dogadujemy się super, czujemy się w swoim towarzystwie bardzo dobrze i praktycznie się nie kłócimy,,, co jest rzadkości i wiem ze jestem bardzo za nim... i z jednej strony tak bardzo chce z nim mieszkac, bo obecnie wynajmuje mieszkanie z wpollokatorka z ktora tez nie do konca sie dogaduje... on mieszka w kuzynem w moim wieku i chrzesniakiem... i jesli chodzi o facetow w moim wieku... oj powiem tak starszine ciezko,,, totalne dzieci jak dla mnie... i fakt miedzy nami roznnica jest duza,,, zbyt duza... ale co myslicie zasugerowac mu delikatnie o chrzesniaku... bo z jednej strony uwazam,,, ze jego rodzice zrobili się bardzo wygodni,,, dziecko poszlo mieszkac z wujem,,, a wujo z treningu na trening zawiesc, co chce to ma, na kazdy mecz go woła... a ja gdzies na drugim planie,,, i ciesze sie ze ma takie podjescie do niego trosklwy opiekunczy,,, tylko ja wiem ze jakis etap mego zycia ucieka skoro zdecydowalam się na zwiazek ze starszym nie chce tez zeby i jego czas dla mnie uciekł... czy oby na pewno warto się tak posiwecic... czy on nie powinien chociaz troche postawic sie w mojej sytuacji... wiekszosc znajomych jego ktoryz sa po slubie otwarcie mowia ze z dzieckiem 2 lata bo jeszcze jest taki fajny etap gdzie udalo im sie razem zamieszkac i maja pelna swobode i nie musza się ograniczac, weekendami czy wieczorami,,, a tu nie wyobrazam sobie zeby co wieczor nie wiem grac w gry planszowe czy ogladac z nim filmy,,, bo potzebuje czasem czegos bardziej intymne a nie po godzinach kiedy on pojdzie spac....

Gość a mi szkoda
a czemu masz mu "delikatnie sugerować"? :) powiedz po prostu jasno, tak jak tu piszesz, o co Ci chodzi, jak to widzisz; tylko nie oczekuj natychmiastowej reakcji zgodnej z Twoimi oczekiwaniami; daj mu trochę czasu na protesty, że jak to tak, że go nie rozumiesz, że on nie poświęci chrześniaka, bo bardzo go kocha, że każesz mu skrzywdzić dziecko, olać, itd;) niech się trochę poburzy, daj mu czas, a potem, na spokojnie, zobaczysz, do czego dojdziecie;)

Gość gość
bynajmniej to nie przynajmniej, idiotko - i taka durnota studiuje, rece opadają weź się za książki zamiast się prowadzać z tatusiem, jednego już masz

Gość gość
idioto to sobie możesz mowić do koleżanki... wiec daruj sobie komentarze... jezeli naprawde masz wypowiadac się w taki sposob to lepiej zajmij się czymś pożyteczniejszym, niż pisanie tego typu komentarzy... bo pewnych rzeczy po prostu nie wypada...

Gość gość
ale wystawiać d**ę tatusiowi to wypada? do książek, gówniaro i morda w kubeł

Gość gość
to ten koles tez cos z glowa musi miec, chce zeby zamieszkala z nim kobieta a w tym czasie pomieszkuja u niego kuzyn i jakis chrzesniak, ktoremu robi za ojca? To jak ten dzieciak radzil sobie jak mieszkal sam w tym "akademiku dla gimnazjalistow"? I jakie treningi? A co, dzieciak nie ma wlasnego trenera? Koles mieszkal sam, to ok, wzial sobie dodatkowych lokatorow, ale skoro decyduje sie na mieszkanie z kobieta to chyba najpierw powinien pozbyc sie ich, jak on sobie wyobraza jego kobiete chodzaca w koszuli nocnej przy 2 obcych chlopach? Czy moze powinnas sie chowac i od razu ubierac po przebudzeniu? Co to ma byc, jakis akademik z 4 osobami na mieszkaniu? W zyciu bym na cos takiego nie poszla. A z tym chrzesniakiem to prosta sprawa, koles dzwoni do jego rodzicow i informuje ze jego kobieta sie wprowadza i niech szukaja mu akademika, proste