Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soophie

Co należy zrobić z pękniętym lusterkiem? Przesądy

Polecane posty

Gość Soophie

Mam w domu okrągłe lusterko takie na metalowej nóżce, które z jednej strony jest powiększające a z drugiej można sie przejrzeć normalnie. Noi moja siostra dzisiaj próbowała je obrócić na normalna stronę( było takie, że na tych rączkach moża było nim kręcić) i po prostu pękło! W nic nie uderzyła, samoczynnie pękło jej w rękach z tej powiększającej strony, natomiast druga jest cała! . Na całej długości tej szybki czy jak to się tam nazywa jest pęknięcie,które rozpękło się na jeszcze mniejsze części( nie pamiętam ile ale nie jest ich dużo). Kiedy mi o tym powiedziała, bardzo się przestraszyłam do tej pory jestem niespokojna, bo nie wiem co to może znaczyć. NIby nie wierze w przesądy, ale się zaniepokoiłam. Czy pęknięcie kwalifikuje się do tego przesądu ze stłuczonym lustrem? Co wgl myslicie na ten temat? JUż ogłupiałam.. chcąc zobaczyć pęknięcie przejrzałam się w nim, a teraz czytam że nie powinno się tak robić, lusterko leży na stoliku przykryte gazetą, bo nie mam pojęcia co z nim zrobić...

Gość gość
rzuć buraka, znajdziesz sobie lepszego🖐️

Gość gość
Ahahahhahaa :D 10/10

Gość gość
Wsadzasz do słoika

Gość Soophie
Chodzi wam o coś ? jeżeli nie macie nic do powiedzenia, nie odpowiadajcie :)

Gość gość
i teraz 7 lat nieszczęścia:(