Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety madrzejsze ode mnie ocencie

Polecane posty

Gość gość

...czy ja jestem nienormalna? Mam dopiero 20 lat, a juz marze o dziecku..chcialabym byc w ciazy...przezyc ten piekny okres..potem macierzynstwo itd..;) wiem ze cale zycie przede mna.. i ze mam jeszcze conajmniej kilka lat na to, dlatego prosze Was o radę i opinię co myslicie o tym...

Powiem tak, marzenia marzeniami, ale musisz wiedzieć, że takie dziecko to dużo dodatkowych obowiązków i wydatki. Sama wyprawka koszt ponad 2 tys zł. Jeżeli już pracujesz i jesteś w stanie coś dziecku zapewnić a także poświęcić cały swój czas to śmiało :)

Gość gość
No ja wlasnie koncze technikum ale moj chlopak pracuje i zarabia dobrze... ale pomimo wszystko ten instynkt i ta potrzeba jest tak silna... :( a Tobie dziekuje za odpowiedz :)

Gość a mi szkoda
ha... a czy wiesz, że ten "piękny okres", to także rzyganie, ciągłe puszczanie bąków, wzdęty brzuch, problemy z robieniem kupy, zgaga, rozstępy, zmienne nastroje, bolące plecy...? pęknięte krocza, o***ty w trakcie porodu to wcale nie rzadkość; poorany rozstępami, zwisający po porodzie brzuch - który często tylko operacyjnie da się doprowadzić do porządku, nie mówiąc już o obwisłych od karmienia cyckach? ten brzuch, niestety, dotyczy właśnie przede wszystkim młodziutkich dwudziestek - nie wiem, czy troszkę starsza skóra po prostu inaczej reaguje? ale takich starszych babek ze zwisem pociążowym jakoś mniej jest; przeczytaj sobie jeszcze słynny felieton Agnieszki Chylińskiej o początkach macierzyństwa :) i, wcale nie chcę powiedzieć, że: nie warto, bo: warto, jak najbardziej; tylko, że nie ma co aż tak tego idealizować, że to takie fajne i: och, i ach; tyle, że jeszcze się z tym dzieckiem zdąży, a trochę takiej beztroskiej młodości szkoda... to tak według mnie; chociaż, kto wie? może dla kogoś innego dziecko w takim młodym wieku jest właśnie dobrym pomysłem; ciekawe tylko, co na to potencjalny ojciec dziecka? czy on też tego pragnie?

Gość gość
bzdury gadasz to że ty miałaś sranie rzyganie i co nie tylko nie znaczy że ona będzie miała. Rozstępy i zwisający brzuch zależą głównie od genów ani ja ani moja mama czy babcia nie mamy rozstępów po porodzie ani obwisłego brzucha a rodziłyśmy w okolicach 20. Poza tym skóra młodsza jest bardziej elastyczna niż starsza więc co ty mi mówisz że starsza będzie lepiej wyglądać po porodzie...

Gość gość
Popieram kolezanke wyzej. A Ciebie autorko rozumiem. Bylam tylko 2 lata od Ciebie starsza jak SWIADOMIE zdecydowalam sie na dziecko i mialam juz MEZA ;) takze rozumiem Cie. Dzis nasza corka ma 8 lat i wciaz jest pieknie ;) bedzie dobrze.