Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z boląca skórą

Polecane posty

Gość gość

Witam Od tygodnia mam nadwrażliwą skórę pod piersiami na żebrach. Skóra boli przy dotyku, jest to taki szczypiący ból taki jak po nadmiernym opalaniu sie na słońcu.Do tego reakcja na zimno, takie dziwne dreszcze po wyjściu na dwór i jakby omiatanie zimna zaczynające się w tych miejscach. Skóra jest zupełnie normalna w tych miejscach, żadnych podrażnień, zaczerwień ani otarć. Dodam że mam małe piersi, które nawet nie dotykają skóry, cały tydzień nie nosze biustonosza bo nie moge. Byłam u lekarza rodzinnego ale pani dr nie miała zadnego pomysłu, kazała smarowac naproxenem co oczywiście nic nie pomaga. jaka moze być przyczyna tej dolegliwości, czy może to być grypowe/ wirusowe , czym to leczyć? dodam jeszcze że czasami bardziej boli mnie bliżej boków a czasami bliżej środka klatki, czyli taka skłonność do przemieszczania sietego bólu i tak jak wyzej wspomniałam tylko przy dotyku. Może ktos miał podobnie, ?

Gość gość
może alergia?

Gość gość
to jest neuralgia, przeczytaj na necie, ja to mialam wiele razy na zebrach pod biustem po lewej stronie,

Gość gość
gościu ale skóra Cię bolała? Czytałam ze to końcówki zeber bola przy neuralgii, zakończenia nerwów obwodowych, a mnie wyrażnie boli skóra, z nasileniem przy dotyku, nawet nie boli a szczypie jak po opalaniu...

Gość gość
Może ktoś jeszcze coś doradzi?

Gość gość
to jest objaw neurologiczny. nazywa się neuralgia. może być objawem wielu chorób. jeżeli boli, piecze w różnych miejscach(wędruje) to pasuje mi to do boreliozy. nie ugryzł Cię kiedyś kleszcz?

Gość gość
Nie, nigdy nie miałam nic wspólnego z kleszczem, ta neuralgia tez mi raczej nie pasuje porównując moje objawy z tymi charakterystycznymi dla neuralgii. Nic konkretnego w necie nie znalazłam i nie mam pojęcia już co to moze być, chyba zeby jakis wirus grypopochodny dawał takie objawy, może tak być?

Gość gość
a że "wędruje" to miałam na myśli tylko w obrębie okolic pod piersiami np raz bliżej bokó a raz bliżej mostka nie że po całym ciele

Gość gość
Nie wiem jak Ci / pomóc. Ja miałam kiedyś takie coś na zewnętrznej stronie dłoni pomiędzy kciukiem a palcem serdecznym. Piekła mnie ta skóra jak cholera. Nie zaczerwieniona ani nic. Żadnej krostki, normalna, a tak drażliwa na dotyk i nawet bez dotyku, że nie wiedziałam co z nią zrobić. Od czasu do czasu mi się takie coś objawiało. Teraz dawno nie miałam, ale niczym nie smarowałam, samo po jakimś czasie przechodziło. Zawsze w jednym miejscu. Lewa dłoń. Nie wiem co to i od czego. Ale upierdliwe to fakt.

Gość gość
Dzięki za wpis, pozostaje mi miec nadzieję ze tez samo przejdzie i ze to nic powaznego bo objawy są rzeczywiście takie same jak twoje tylko miejsce inne. Już tydzien i nic nie lepiej. Może do dermatologa sie przejde, ale 3 03 dopiero najwcześniej

Gość gość
Dzięki za wpis, pozostaje mi miec nadzieję ze tez samo przejdzie i ze to nic powaznego bo objawy są rzeczywiście takie same jak twoje tylko miejsce inne. Już tydzien i nic nie lepiej. Może do dermatologa sie przejde, ale 3 03 dopiero najwcześniej

Gość gość
up

Gość gość
witam jeśli chodzi o boląca skórę to morze być niedobór witaminy c jeżeli chodzi wędrujący ból to proszę sprawdzić przepływ chłonki i sprawdzić czy nie ma pani grzybicy układu pokarmowego powodzenia

Gość gość
niedobór witaminy c -kwasu askorbinowego możne mieć takie objawy ból miejscowy możne mieć podłoże limfatyczne - zator limfatyczny miejscowy grzybica układu pokarmowego możne mieć wpływ na bolesność miejscowa życzę powodzenia