Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdoraM

Strupy na głowie

Polecane posty

Gość AdoraM

Cześć wszystkim :) Zakładam ten temat, bo może w końcu znajdę dzięki temu rozwiązanie problemu, jaki się pojawił po wizycie u fryzjera, jakieś 1,5 roku temu. Chodzi o problemy ze skórą głowy, które od tego czasu mam, czyli przede wszystkim strupy i swędzenie. Do tej pory byłem 8 lub 9 razy u różnych dermatologów, ale skutki leczenia były raczej kiepskie i krótkotrwałe, a po ostatniej wizycie, po jakimś leku sterydowym wszystko znacznie się pogorszyło, tzn.: strupy zamieniły się w ogromne płaty stwardniałego naskórka, a swędzenie się nasiliło :( Ogólnie wygląda to trochę jak ciemieniucha u małych dzieci. Głównie jednak byłoby świetnie gdyby ktoś wiedział przynajmniej, jak pozbyć się tych strupów, bo przez nie praktycznie nie można dostać się do skóry głowy i zadziałać jakimiś lekami. Chodzi o to, jak je zmiękczyć, co działa zmiękczająco na bardzo twardy naskórek??

Gość Escobar997
Strupy we włosach potargał wiatr, Po co więc wracasz do tamtych lat? Zgubionych dni nie znajdziesz już, Choć przejdziesz świat i wszerz i wzdłuż.

Gość gość
mam tak samo, odkad mieszkam w uk. moi znajomi tez . stosuje szampon oilatym scalp do kazdego mycia glowy, trzeba pozostawic na skorze ok5 min. problem znika po tygodniu calkowicie. jednak po odstawieniu szamponu powraca wiec przy ni pozostane. sciaga luski z glowy nawilza I calkowicie niweluje swedzenie. mam nadzieje ze pomoglam. mozna zamowic w polskich aptekach I nie jest drogi

Gość AdoraM
Świetnie, spróbuję, dzięki za odpowiedź! :)