Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikabelalalabu

niemowlaczek w szpitalu czy wypisać się na własne rządanie

Polecane posty

Gość pikabelalalabu

Witam. Syn trafil z zapaleniem płuc do szpitala, ma 3 miesiące. Bez gorączki, miał kaszel, katar i charczący, świszcący oddech. Dziś mija 4 dzień pobytu. Lekarz zmniejszył dawkę leku o połowę, powiedział, że jest o niebo lepiej. Mały czuje się dobrze, robi ładne kupki, je chetnie już tyle ile przed chorobą, został tylko lekki katar i kaszelek. Mam dylemat bo wczoraj Pani doktor powiedziała, że jutro wyjdziemy, a dziś lekarz (ten co zmienił dawkę leku), że jeszcze polezymy 3 dni... Mam dylemat, bo w szpitalu panuje jelitówka, czytałam na wielu forach, że w szpitalu po zapaleniu płuc nietrudno o zarażenie rotawirusem. Chciałabym w poniedziałek się wypisać na własne życzenie. Czy któraś z mam może mi poradzić czy się wypisać czy zostać ? Dodam, że w 2 dzień pobytu lekarka pozwoliła nam iść na dwa spacery.

Gość pikabelalalabu
Dodam jeszcze, że w domu także mam inhalator.

Gość merigold z podkarpacia
Jak ma zapalenie płuc to rozumiem że dostaje antybiotyk dożylnie , poki co jest za mały na doustne leczenie w domu, więc chyba powinnaś zostać.

Gość callineczzka
Ja zostałbym w szpitalu.

Gość D25D
no ale jak chcesz sie wypisać w pn to moze juz lepiej poczekac jeszcze ten jeden dzien. a moze jutro lekarz sam powie ze jednak mozecie isc w pn.

Gość gość
zastrzyki pielegniarka może robic w domu.

Gość gość
Ale zastrzyki to do mięśniowo, a nie dożylnie mądralo.

Gość gość
to powiedz lekarzowi o swoich obawach odnośnie tej jelitówki. Ja bym została, to było w końcu zapalenie płuc. Poza tym chyba szpital w miarę możliwości nie "miesza" dzieci z jelitówką z tymi chorymi na coś innego?

Gość gość
Zostan z dzieckiem w szpitalu!!! Mój maly tez miał zapalenie pluc bez goraczki . Lezalam ponad 10 dni. Wiesz jakie mogą być powikłania jak wyjdziesz z niedoleczonym dzieckiem?!!!! Wypiszesz się na wlasna odpowiedzialność a nie daj Boze dziecku się pogorszy czy cos i co wtedy? ja bylam z moim synem w srodze po południu u lekarza bo mi się wydawal nie wyraźny ale lekarz dokładnie go osluchal i powiedział ze jest o.k a na drugi dzień miał zapalenie pluc ze hej!!!! u tak małych dzieci choroba rozwija się bardzo szybko jak i szybka musi być reakcja! WIEC JA CIE PROSZE NIE WYCHODZ DLA DOBRA DZIECKA!

Gość gość
Miesza, miesza. Moje bylo dwa razy z zapaleniem płuc i dwa razy złapało jelitowke. Był szczepiony, więc tylko luźna kupa się zdarzyła, ale dzieci były bardzo chore. Biegunka, wymioty i ponad 40 stopni gorączki. Raz położyli nas na sali z krztuścem i nie dali antybiotyku zwalczającego krztusiec, tylko inny. Byl to szpital na Niekańskiej w W-wie, więc stricte dziecięcy. Ja wtedy wypisałam syna na własne życzenie, ale tego dnia pojechałam z nim do pediatry-pulmonologa, więc wiedziałam, że będzie pod dobrą opieką.

Gość wifigdańsk
zostałabym. a tak poza tym to bedac w szpitalu mozna chodzic z 3msc. dzieckiem na spacery? i czym? bo u nas wózek był zabroniony ze wzgledu na to,ze poprostu na oddziale nie ma gdzie trzymać.

Gość gość
Poza tym jeśli chcesz ochronic maleństwo to nie zapraszaj calej rodziny do szpitala, nie spaceruj z dzieckiem po korytarzu , pilnuj mycia rąk , unikaj kontaktu z rodzicami dzieci z jelitówką.

Gość gość
ta wypisz sie krowo bo nie usiedzisz w szpitalu , a potem wroc z pogarszajacym sie stanem dziecka i psiocz na lekarzy, dozylny antyb. dziala o wiele lepiej, dziecko masz pod kontrola ! ja tez nie raz bylam z dzieckiem w szpit, jak mial 9 mcy i tez zlapal jelitowke i co ? no i zyjemy jaos, dostawal kroplowki co chwile i juz, jelitowke moze zlapac wszedzie, zapalenie pluc to nie przelewki, pozniej beziemy sluchac w tv, jak to zli lekarze wpuscili dziecko niedopilnowali itp..... glupie babska

Gość wifigdańsk
"gość Ale zastrzyki to do mięśniowo, a nie dożylnie mądralo." przepraszam,musze tu obronic kolezanke-zastrzyki w szpitalu to pewnie chopdziło o pompe wtłaczającą antybiotyk dożylnie poprzez wenflon.więc jednak dozylnie a nie domiesniowo.

Gość wifigdańsk
spacery po korytarzu? co to za szpital? to zabronione! z 3msc.dzieckiem.pielegniarki od razu alarm podnosiły jak chcialam np przyniesc jakąś zabawkę z sali ogólnej-sama tak,z dzieckiem-nie!

Gość wifigdańsk
"rządanie"...

Gość wifigdańsk
ha-w tym samym czasie zauwazylismy ale u mnie tak długo szlo:)

Gość pikabelalalabu
Wypisalam się dziś. Od wczoraj mały nie dostawał dozylnie bo wszystkie możliwe żyły mu popękały. Dostawalismy juz mniejsze dawki doustnie. Do domu antybiotyki i inhalacje. W piątek kontrola. Jak już ordynator powiedział, że raczej nas wypuszcza w pon to myślę, że jest dobrze. Mały radosny, gr***** gaworzy :-) Bierzemy leki i zobaczę.

Gość gość
Po czym rozpoznalas zapalenie płuc? Pytań bo mój syn też ma trzy miesiące i ma katar. Słyszałam ze szybki może przeistoczyć się to w zapalenie płuc

Gość gość
u dzieci każda infekcja błyskawicznie może przejść w zapalenie płuc, z powodu innej anatomii układu oddechowego niż u dorosłego. Nigdy w życiu nie wypisałabym dziecka z zapaleniem płuc na własne żądanie.

Gość gość
niech zgadne dzecko butelkowe.Zostan w szpitalu ,bo powiklania po zapaleniu pluc sa bardziej niebezpieczne(a nawet smiertelne) w porownaniu do jelitowki.